Oppskrifter:

5 deilige brunsjretter

Her får du oppskriften på fem retter som passer perfekt til brunsj!

Varmrøkt lakserillette med ristet rugbrød og brønnkarsesalat. FOTO: Betina Hastoft
Varmrøkt lakserillette med ristet rugbrød og brønnkarsesalat. FOTO: Betina Hastoft Vis mer
Publisert

Pizza med egg, skinke og spinat

4 porsjonerTid: 30 minHevetid: 1 timeHviletid kjøl: minst 9 timerSteketid: 15 min

IngredienserPizzadeig5 g gjær2 dl vann1 ts sukker1 ts salt1 ss olivenolje50 g fullkornmel250 g pizzamel (tipo 00)

Pizzafyll4 poteter200g fersk mozzarella2 ss olivenolje1 ts tørket oregano1 ts tørket rosmarinsalt og pepper8 skiver parmaskinke4 egg

Til servering25 g fersk babyspinat25 g parmesan½ potte gressløk½ ts tørkede chiliflak

1. Pizzadeig: Rør gjæren ut i vannet i en skål. Tilsett sukker, salt, olje og fullkornmel, og rør rundt. Tilsett pizzamel, og rør deigen sammen i en kjøkken­maskin i 5–10 minutter, til deigen er glatt og slipper skålens kant. La den heve tildekket på kjøkkenbordet i 30 minutter. Dekk skålen med plastfolie og et kjøkkenhåndkle, og sett den i kjøleskapet i minst 8 timer.2. Ta deigen ut av kjøleskapet, og la den stå i skålen ved romtemperatur i 30 minutter. Del deigen i 2 biter, og kjevle ut 2 pizzabunner. Legg dem på 2 bakeplater med bakepapir.3. Pizzafyll: Skru ovnen på 250° varmluft. Skrubb potetene, og skjær dem i helt tynne skiver. Riv mozzarellaen i mindre biter. Pensle pizzabunnene med olje, og fordel potetskivene oppå, og krydre med oregano, rosmarin, salt og pepper. Legg 4 skiver parmaskinke på hver pizza, og knekk 2 egg oppå. Stek pizzaene sprø og gylne i ovnen i 10–15 minutter.4. Servering: Skyll og tørk spinaten, og fordel den oppå de varme pizzaene sammen med høvlet parmesan, hakket gressløk og chiliflak. Server straks.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer