M iddagspaier kommer i mange former, og du kan variere paibunnen på nesten like mange måter som fyllet. Er du mest glad i den tradisjonelle paibunnen? Eller foretrekker du kanskje en sprø bunn? Eller butterdeig?
Uansett hva du liker anbefaler vi deg å prøve en av oppskriftene nedenfor neste gang du skal ha pai til middag!
5 deilige middagsoppskrifter
Tomatpai med sennep og squash
4 personer Tid: 20 min Ovnstid: 20 min
Ingredienser 1 ark butterdeig (i rull fra butikken) 5 ss dijonsennep 200 g revet mozzarella 250 g tomater 1 squash 2 ss olivenolje til steking 1 ts salt 1 ts pepper 1 avlang paiform eller en rund paiform, 24 cm i diameter litt smør til formen Til servering: 1 neve frisk basilikum Slik gjør du Skru ovnen på 180°. Legg butterdeigen i en smurt paiform, og skjær til kantene. Pensle deigen med dijonsennep, og dryss med ost. Skyll tomater og squash, og skjær begge deler i skiver. Stek squashskivene i litt olje i en panne på begge sider. Fordel dem oppå paibunnen. Legg 1 skive tomat oppå hver squashskive. Drypp olje over, og krydre med salt og pepper. Stek paien i ovnen i ca. 20 minutter, til paien er sprø og gyllen. Dryss med frisk basilikum, og server. Tips! Hvis du ikke er så glad i sennep, kan du smøre paibunnen med pesto eller tapenade, eller ikke smøre på noe i det hele tatt.
Få oppskrift på fire gode brød
Gresk kyllingpai med feta
4 personer Tid: 20 min Ovnstid: 40 min
Ingredienser 1 pakke fersk paideig (gjerne grov) 250 g kyllingkjøttdeig 1 ss olivenolje 1 fedd hvitløk 2 ss frisk oregano 12 cherrytomater 1 neve rucola 80 g feta 4 egg ½ dl kremfløte 150 g crème fraîche 18 % 75 g revet mozzarella salt og pepper 1 paiform, 24 cm i diameter litt smør til formen Slik gjør du Skru ovnen på 200°. Legg paideigen i en smurt paiform, så den dekker formens bunn og kanter. Brun kyllingkjøttet i olje i en stekepanne. Rens og press hvitløk. Hakk oregano. Stek hvitløk og oregano sammen med kjøttet i noen minutter. Skyll og del tomatene i to, og legg dem i en stor bolle. Skyll ruccola, smuldre feta, og legg begge deler i bollen. Hell innholdet i stekepannen i bollen, og bland det godt sammen. Fordel kyllingfyllet over paibunnen i formen. Pisk egg, fløte og crème fraîche sammen, og tilsett revet ost, salt og pepper. Hell eggeblandingen over fyllet, og stek paien i ovnen i 35–40 minutter. Server eventuelt sammen med en gresk salat bestående av tomat, agurk, feta og oliven. Tips! Grekerne er også veldig glad i lammekjøtt, og i denne paien kan du fint erstatte kyllingen med lammekjøttdeig. FOTO: Betina Hastoft
Potetpai med pesto, skinke og sesam
4 personer Tid: 30 min Ovnstid: 10 min
Ingredienser 250 g poteter 1 potte frisk basilikum 1 dl olivenolje 30 g pinjekjerner 1 ts salt pepper 4 nanbrød Til servering 200 g parmaskinke 2 ss svarte sesamfrø Slik gjør du Skrubb eller skrell potetene, og kok dem møre i lettsaltet vann. La dem avkjøles, og skjær dem i skiver. Skru ovnen på 200°. Kjør basilikum i en food-processor eller minihakker sammen med olivenolje, pinjekjerner, salt og pepper. Smør pestoen på nanbrødene, og fordel potetskivene oppå. Stek nanbrødene i ovnen i ca. 10 minutter, til de blir varme og litt sprø. Servering: Anrett parmaskinken oppå paiene, og dryss svarte sesamfrø over dem. Tips! Nanbrød kan kjøpes ferdig og er fine å bruke som en slags paibunn. Du kan også bruke tortillalefser eller en ferdigkjøpt pizzabunn.
lukk
kk er en del av Aller Media
Hvorfor ser du denne annonsen
Nettstedet du nå besøker blir i stor del finansiert av annonseinntekter. Basert på din tidligere aktivitet hos oss, vil du få annonser vi tror kan interessere deg.
Du velger selv om du ønsker å endre dine innstillinger
Om Aller Media og annonsering
Aller Media eier nettstedene Dagbladet, Sol, DinSide, KK, Se og Hør, Lommelegen, Topp og Vi
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi
bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene
våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til
personverninnstillinger