Finn din indre italiener frem, la turen gå til pastalandet, og merk poesien, når kremet tripoline og pappardelle fører tankene til en liten café ved den spanske trappen i Roma eller en sommerdag på Sicilias kyst. Når du smaker pastaen med årstidens grønt, blir det fort en bella notte du aldri glemmer.
Pappardelle med erter og skinke
Tid: 20 minutter.Antall personer: 4
Ingredienser300 g pappardelle eller tagliatelle
Erter i fløte250 g sukkererter1 håndfull myntebladerskall og saft av ½ sitron2 dl grønne erter (gjerne fra frysedisken)2 ½ dl matfløtesalt og nykvernet pepper
Til servering8 skiver spekeskinke50 g parmesan
1. Kok pastaen etter anvisning på pakken til den er al dente.2. Erter i fløte: Skyll sukkerertene, og snitt dem over på langs. Hakk myntebladene. Riv sitronskallet fint.3. La sukkererter, grønne erter, sitronskall og fløte koke opp i en liten kjele. La det koke i 2 minutter, og smak til med 1 ss sitronsaft, hakket mynte, salt og pepper.4. Servering: Vend den avrente pastaen sammen med erter i fløte. Anrett i dype tallerkener, topp med skinke, og dryss med revet parmesan.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger