Oppskrifter:

5 deilige retter med asparges

De hvite aspargesene vokser under jorden, mens de grønne titter fram fra bakken når de er klare for å lyse opp på tallerkenen.

FOTO: Stine Christiansen
FOTO: Stine Christiansen Vis mer
Publisert

Asparges med stekte kamskjell og nøttesmør

4 personerTid: 30 min

Ingredienser16 hvite asparges16 grønne asparges16 kamskjellsalt og peppersmør til steking1 håndfull frisk dill

Nøttesmør1 sjalottløk2 dl hvitvin1 dl vann50 g hasselnøttkjerner75 g smør

1. Skrell de hvite aspargesene med en potet- eller gulrotskreller. Begynn rett under hodet, og skrell ned mot bunnen av stilken. Spar en håndfull av skrellet til nøttesmøret. Skyll de grønne aspargesene. Brekk av den nederste trevlete enden av både de hvite og de grønne aspargesene.2. Nøttesmør: Rens og hakk sjalottløk, og damp løken i hvitvin i en kjele sammen med asparges- skrellet inntil væsken har fordampet. Tilsett vann, og la det koke inn. Sikt væsken over i en skål, og sørg for å presse løk og skrell godt mot sikten, så all væsken kommer med. Rist hasselnøttene lett på en tørr panne. Hakk dem grovt. Rør smøret i den lune væsken, tilsett nøttene, og sett nøttesmøret til side.3. Kok opp lettsaltet vann i en bredbunnet kjele, og damp de hvite aspargesene i ca. 5 minutter og de grønne aspargesene i ca. 2 minutter. Krydre kamskjellene med salt og pepper, og stek dem i litt smør i en panne i 1–2 minutter på hver side.4. Fordel hvite og grønne asparges på 4 tallerkener, og legg kamskjellene oppå. Varm opp nøttesmøret i pannen til like under kokepunktet, og fordel det over kamskjellene og aspargesene på tallerkenene. Dryss over plukket dill, og server straks retten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer