Oppskrifter:

5 deilige retter med sopp

Den umamifylte soppen er en enestående smaksgiver i de fleste salte retter, og sammen med ganske få andre ingredienser kan den raskt utgjøre et helt måltid.

SOPP: Tips! Sopp skal helst ikke rengjøres med for mye vann, for da blir de bløte. Bruk i stedet en pensel og en liten kniv, og rens soppene grundig for jord. FOTO: MIkkel Karstad
SOPP: Tips! Sopp skal helst ikke rengjøres med for mye vann, for da blir de bløte. Bruk i stedet en pensel og en liten kniv, og rens soppene grundig for jord. FOTO: MIkkel Karstad Vis mer
Publisert

Soppbuljong med grillet kylling, jordskokk og grønnkål

4 personer

IngredienserSoppbuljong500 g blandede kantareller, rørsopper og andre spiselige sopper fra nature1 banansjalottløk1 fedd hvitløk5 stilker frisk timian2 ss olivenolje5 g havsalt3 g nykvernet svart pepper1 dl tørr sherry8 dl utblandet kyllingfond eller -buljong4 store jordskokker100 g grønnkål

Stekt kyllingbryst2 kyllingfileter1 ss olivenoljehavsaltnykvernet pepper

Til serveringbrød

1. Soppbuljong: Rens soppene med en pensel eller en liten grønnsakkniv. Vask dem eventuelt forsiktig. Skjær dem i grove biter. Rens sjalottløk og hvitløk, og hakk begge deler fint.2. Stek sopp, timian, løk og hvitløk i olivenolje til soppene får litt farge, og krydre med salt og pepper.3. Tilsett sherry, og kok det inn til det halve. Hell kyllingbuljong i gryten, og la det koke 10–15 minutter, så soppene får avgitt smak til buljongen, men samtidig bevarer sitt bitt. La buljongen trekke litt, og fisk timianstilkene opp av gryten.4. Stek kyllingbryst: Varm opp en grillpanne. Smør kyllingbrystene med olje, og dryss med salt og pepper. Grill dem på den varme pannen i 5–6 minutter på hver side, så de får en flott sprø stekeskorpe og fortsatt er saftig i midten. Ta kyllingbrystene av pannen, og la dem hvile i 5 minutter.5. Rens jordskokker godt, og skjær dem i tynne skiver. Legg skiver av kyllingbryst og jordskokker i4 suppeskåler. Varm opp soppbuljongen igjen, og smak eventuelt til med salt og pepper.6. Skyll og renn av grønnkålen, og hakk den grovt. La grønnkålen koke med i buljongen i 1–2 minutter, og fordel buljongen i suppeskålene. Server med det samme med godt brød til som enten forrett eller hovedrett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer