Bak en flott påskekake, inviter venner og familie og nyt følelsen når de sier: «Wow, for en fantastisk kake du har laget!». Her får du oppskriften på 5 deilige påskekaker:
Sjokolademoussekake
Oppskriften gir cirka 10 biter
En skikkelig påskekake pyntet med marsipankyllinger er ikke til å motstå! Kaken er drøy, for den er ganske mektig.
Ingredienser:
- 400 g kransekakemasse
- 5 eggehviter
- 1 ½ dl kokos
Sjokolademousse:
- 400 g mørk sjokolade
- 5 dl kremfløte
- 5 eggeplommer
- revet skall av 1 stor appelsin
Pynt:
- kakao
- marsipankyllinger
Slik gjør du:
- Lag bunnene. Tegn to sirkler på 24 cm i diameter på bakepapir. Grovriv kransekakemassen. Pisk eggehvitene stive. Bland i kransekakemassen og kokos. Fordel røren ut i sirklene.
- Stek bunnene midt i ovnen ved 175° i ca. 20 minutter. Avkjøl bunnene. Smelt sjokoladen over vannbad. Pisk fløten til krem. Ta sjokoladen fra vannbadet, og rør i eggeplommer, en av gangen. Bland i appelsinskall og litt av kremen. Vend så forsiktig i resten av kremen.
- Legg en av bunnene i en form, 24 cm, med løs kant. Fordel halvparten av sjokolademoussen over. Legg på den andre bunnen og resten av moussen. Dekk til med plastfolie, og sett kaken kjølig.
- Løsne kaken fra formen ved servering, og dryss over kakao. Pynt kaken med f.eks. marsipankyllinger.

Himmelsk god påskekake !

Marsipankake i langpanne
Oppskriften gir cirka 20 kakestykker
Nydelig påskekake med grønt marsipandekke og små søte påskekyllinger.
Ingredienser:
- 5 egg
- 3 dl sukker
- 1 ½ dl hvetemel
- 1 ½ dl potetmel
- 2 ts bakepulver
Sitronkrem (lemoncurd):
- 3 sitroner
- 150 g smør
- 300 g sukker
- 3 egg
Krem av vanilje og fløte:
- 6 dl matfløte
- 4 eggeplommer
- 2 ss sukker
- 2 ss maisenna
- 3 ½ ts gelatinpulver
- 4 dl kremfløte
- 1 ss vaniljesukker
- ca. 600 g grønn marsipan
- ca. 150 g gul marsipan
- rød konditorfarge
- melis
Slik gjør du:
- Lag sitronkrem (lemoncurd) først, slik at den er avkjølt til du skal ha den på kaken. Vask sitronene, og riv det gule av skallet med et fint rivjern. Press saften fra sitronene, og ha saft, skall, smør og sukker i en liten kjele. Varm forsiktig opp til sukkeret er smeltet, og ta kjelen av platen. Knekk eggene i en bolle og visp lett. Ta litt av den varme sukkervæsken og bland det inn i eggene. Hell alt tilbake i sukkerkjelen, rør godt med en treskje. Skru opp varmen igjen til middels, og rør til blandingen blir tykk. Det er viktig at blandingen ikke koker, da vil den skille seg. Det tar en liten stund, og husk at blandingen tykner mer når den avkjøles.
- Kakebunn: Sett ovnen på 175°. Visp egg og sukker porøst. Bland hvetemel, potetmel og bakepulver. Sikt det i eggedosisen, og bland til en jevn røre. 2. Hell røren i en langpanne (ca. 25x35 cm) kledd med bakepapir. Stekes på nederste rille i ovnen i 25–30 min. La kaken avkjøles.
- Skjær til kantene på kaken, så den blir pen, før du deler den i to tynne bunner. Bre den avkjølte sitronkremen på den ene bunnen.
- Krem av vanilje og fløte: Bland fløten, eggeplommene, sukkeret og maisennaen, og la det syde forsiktig til det tykner. Rør i gelatinpulveret. Avkjøles. Visp fløten stiv sammen med vaniljesukkeret, og rør den inn i kremen.
- Bre litt av vaniljekremen oppå sitronkremen. Legg den andre bunnen opp. Bre over resten av kremen. Sett kaken kaldt noen timer.
- Kjevle ut den grønne marsipanen mellom to bakepapir med hjelp av litt melis. Mål kaken nøyaktig, husk å beregne ned på sidene slik at lokket dekker godt. Legg lokket over kaken, og klipp eller skjær bort ev overskudd av marsipanen. Legg litt av den gule marsipanen til side og farg den med rød konditorfarge (til nebb). Form kyllinger og nebb av resterende marsipan. Dekorer kaken med kyllingene. Sikt over litt melis rett før servering.

Påskens suksessterte
Påskens beste sjokoladekake
En saftig sjokoladekake med krem og appelsin er ikke til å motstå. Kaken blander du lett sammen og den blir bare bedre av å stå litt før servering. Kaken lager du glutenfri ved å velge glutenfritt mel.
Ingredienser:
- 100 g mørk sjokolade
- 90 g smør
- 150 g sukker
- 3 egg
- 1 ss konjakk
- revet skall av 1 appelsin
- 50 g hakkede valnøtter
- 40 g hakket mørk sjokolade
- 45 g hvetemel, eller glutenfri fin melmiks
Slik gjør du:
- Varm ovnen til 175°.
- Smelt sjokolade og smør og avkjøl.
- Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør forsiktig i den avkjølte sjokoladeblandingen, konjakk og revet appelsinskall.
- Bland hakkede valnøtter og sjokoladebiter med melet og vend i røren.
- Hell røren i en godt smurt form, 24 cm i diameter, og stek kaken på nederste rille i ovnen i 40–50 minutter. Kaken skal være bløt i midten.
- Server kaken med pisket krem, revet sjokolade, appelsinfileter og sjokoladedrops, f.eks. Operamint!

Rugbrødskake med blåbærfylll
Oppskriften gir cirka 10 porsjoner
Kremen får en nydelig lilla farge av blåbærene, og den er derfor veldig dekorativ på et kakebord.
Ingredienser:
Bunn:
- 150 g mørkt rugbrød
- 1 ts bakepulver
- 100 g hasselnøtter
- 2 ss potetmel
- 3 egg
- 170 g sukker
- smør til formen
Fyll:
- 250 g mascarpone (1 beger)
- frø fra 1 vaniljestang (gjem stangen til blåbærsyltetøyet)
- finrevet skall fra en sitron
- 2,5 dl kremfløte, pisket til krem
- 3-4 ss melis
Blåbærsyltetøy:
- 300 g frosne blåbær
- 4-6 ss sukker
- vaniljestang fra fyllet
Pynt:
- flak av mørk sjokolade
Slik gjør du:
- Kjør rugbrødet i en blender, eller riv det fint på rivjern. Bland i bakepulver.
- Kjør nøttene fint i en blender, og vend det i rugbrødmassen sammen med potetmel.
- Pisk eggehviten med sukkeret. Vend forsiktig rugbrødsblandingen i eggemassen.
- Ha deigen i en smurt springform (ca 20 cm i diameter), og stek kaken i 200 grader i 20-25 minutter. Stikk en spiss kniv eller tannpirker i midten av deigen og sjekk om kaken er gjennomstekt.
- Avkjøl kaken på en bakerist. Del kaken i to.
- Rør mascarpone, vaniljefrø og sitronskall sammen, og vend det i den piskede kremen. Tilsett melis og bland forsiktig.
- Blåbærsyltetøy: Varm bærene i en liten kjele med sukker og vaniljestang. Kok opp, og avkjøl. Hell saften fra bærene i mascarponekremen, litt om gangen, og vend det godt sammen. Legg den ene bunnen på et kakefat, og fordel syltetøyet over den. Ha deretter noe av mascarponekremen på og legg på den siste bunnen. Fordel resten av kremen på toppen og dryss over sjokoladeflak.

Sitronkake med hvit glasur
Oppskriften gir cirka 16–18 biter
Kaken er myk og frisk, og gjør seg ekstra godt på et høyt stettefat.
Ingredienser:
- 75 g mykt smør
- 3 dl sukker
- 3 egg
- 2 dl melk
- 3 ½ dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- revet skall av 1 sitron
- 1 ss presset sitronsaft
Glasur:
- 2 ½ dl melis
- 1 ss sitronsaft
- 1 ss eggehvite
Slik gjør du:
- Rør smør og sukker luftig. Tilsett eggene, ett av gangen, under omrøring. Tilsett melken.
- Bland mel og bakepulver. Rør det i deigen sammen med sitronskall og -saft.
- Hell deigen i en smurt og strødd form, ca. 1 ¾ l, gjerne randform eller avlang form.
- Stek kaken på nederste rille i ovnen, ved 175° i 45–50 minutter, til den begynner å slippe kanten. Avkjøl kaken.
- Pisk sammen ingrediensene til glasuren og fordel den over kaken.
LES OGSÅ: Derfor bør du spare godteriet til påsken
5 KAKEOPPSKRIFTER DU OGSÅ BØR PRØVE
Har du lyst til å bake en annen kake i påsken? Prøv en av disse da vel!
Hvit sjokoladekake som smelter på tungen
Mørk fransk klassiker
Marmorert brownie med nøtter
Grønn og god formkake
Banankake med en spennende vri