Oppskrifter:

5 gode gløgger du kanskje ikke har prøvd før

Her har du oppskrift på fem gløgger du kan kose deg med på de kalde vinterkveldene.

FOTO: Line Falck Christensen
FOTO: Line Falck Christensen Vis mer
Publisert

1. Eggnog med bourbon, lønnesirup og bacon

6 personerTid: 30 min

Ingredienser6 skiver bacon3 ts lønnesirup til pensling4 eggeplommer1 dl lønnesirup3,6 dl helmelk2,4 dl kremfløte2,2 dl bourbon (amerikansk whiskey)4 eggehviter

1. Skru ovnen på 200°. Legg baconskivene på en bakeplate med bakepapir, og pensle dem med lønnesirup. Stek dem i ovnen i 8–10 minutter, til de er sprø. Ta dem ut av ovnen, og la dem avkjøles helt. 2. Pisk eggeplommer med ½ dl lønnesirup i en skål med elektrisk pisker til blandingen er lysegul og luftig. Rør forsiktig melk, fløte og bourbon i blandingen, og sett den til side.3. Pisk eggehvitene stive i en annen skål med en elektrisk pisker, og pisk i den resterende lønnesirupen. Vend forsiktig de piskede eggehvitene i eggplommeblandingen, så du bevarer så mye luft som mulig.4. Servering: Hell eggedrikken i 6 store krus, og anrett 1 skive bacon på kanten til hvert krus.

2. Varm sider med vinterkrydder

6 personerTid: 20 min

Ingredienser1 ½ l ekte eplesider6 nelliker2 stjerneanis2 kanelstenger3 ss brunt sukkerlitt revet muskatnøtt1 vaniljestang

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer