1. Eggnog med bourbon, lønnesirup og bacon
6 personer
Tid: 30 min
Ingredienser
6 skiver bacon
3 ts lønnesirup til pensling
4 eggeplommer
1 dl lønnesirup
3,6 dl helmelk
2,4 dl kremfløte
2,2 dl bourbon (amerikansk whiskey)
4 eggehviter
1. Skru ovnen på 200°. Legg baconskivene på en bakeplate med bakepapir, og pensle dem med lønnesirup. Stek dem i ovnen i 8–10 minutter, til de er sprø. Ta dem ut av ovnen, og la dem avkjøles helt. 2. Pisk eggeplommer med ½ dl lønnesirup i en skål med elektrisk pisker til blandingen er lysegul og luftig. Rør forsiktig melk, fløte og bourbon i blandingen, og sett den til side.
3. Pisk eggehvitene stive i en annen skål med en elektrisk pisker, og pisk i den resterende lønnesirupen. Vend forsiktig de piskede eggehvitene i eggplommeblandingen, så du bevarer så mye luft som mulig.
4. Servering: Hell eggedrikken i 6 store krus, og anrett 1 skive bacon på kanten til hvert krus.
2. Varm sider med vinterkrydder
6 personer
Tid: 20 min
Ingredienser
1 ½ l ekte eplesider
6 nelliker
2 stjerneanis
2 kanelstenger
3 ss brunt sukker
litt revet muskatnøtt
1 vaniljestang
1. Hell eplesideren i en stor kasserolle, og tilsett nelliker, stjerneanis, kanelstenger og brunt sukker. Riv litt muskatnøtt i kasserollen.
2. Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene med en skarp kniv, og rør vaniljefrø og -stang i eplesideren. Varm det hele langsomt opp under omrøring til sukkeret er oppløst og sideren ryker, men ikke koker.
3. Servering: Sikt eventuelt eplesideren for kryddere, og server den i glass.

Slik lager du denne julekransen med kryddersmåkaker
3. Vin chaud med konjakk og kanel
6 personer
Tid: 20 min
Ingredienser
1 flaske fruktig rødvin
10 cm usprøytet appelsinskall (økologisk)
4 små kanelstenger
4 ss sukker
2 kardemommekapsler
5 nelliker
0,8 dl konjakk
1. Hell rødvinen i en gryte, og tilsett de øvrige ingrediensene, bortsett fra konjakken. Varm langsomt opp ved lav varme under omrøring til det så vidt syder. Det må ikke koke, for da vil alkoholen fordampe og ødelegge smaken. Blandingen er ferdig når sukkeret er oppløst.
2. Servering: Sikt eventuelt vekk krydderne. Fordel konjakken i 6 glass, og hell rødvinsblandingen over.
4. Spicy lumumba med rom og chili
6 personer
Tid: 20 min
Ingredienser
1 l helmelk
1 dl kremfløte
200 g mørk sjokolade, 70 %
50 g sukker chilipulver
1 ¼ dl mørk rom
1. Hell melken og fløten i en kasserolle, og varm opp til det så vidt syder.
2. Hakk sjokoladen fint, og ha den i kasserollen sammen med sukker, og rør til sjokoladen er smeltet. Tilsett chili etter smak, og rør rundt. Ta sjokoladedrikken av varmen, og rør irom like før servering.

Slik lager du kandiserte klementiner
5. Tranebærtoddy med appelsin
6 personer
Tid: 15 min
Ingredienser
1 ½ l tranebærjuice
1 usprøytet appelsin (økologisk)
6 nelliker
2 kanelstenger
2 ts sukker
1. Hell tranebærjuice i en kasserolle. Skyll appelsinen, og skjær skallet av i strimler – unngå den hvite hinnen.
2. Press appelsinen. Hell appelsinsaft og -skall i en kasserolle sammen med nelliker, kanelstenger og sukker. Varm langsomt tranebærblandingen opp til den nesten koker.
3. Server tranebærtoddyen i glass.
Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Lyst på noe nytt til kaffen? Her er ni deilige småkaker

Sjokoladerulade med smak av luksus!
