1. Eggnog med bourbon, lønnesirup og bacon
6 personerTid: 30 min
Ingredienser6 skiver bacon3 ts lønnesirup til pensling4 eggeplommer1 dl lønnesirup3,6 dl helmelk2,4 dl kremfløte2,2 dl bourbon (amerikansk whiskey)4 eggehviter
1. Skru ovnen på 200°. Legg baconskivene på en bakeplate med bakepapir, og pensle dem med lønnesirup. Stek dem i ovnen i 8–10 minutter, til de er sprø. Ta dem ut av ovnen, og la dem avkjøles helt. 2. Pisk eggeplommer med ½ dl lønnesirup i en skål med elektrisk pisker til blandingen er lysegul og luftig. Rør forsiktig melk, fløte og bourbon i blandingen, og sett den til side.3. Pisk eggehvitene stive i en annen skål med en elektrisk pisker, og pisk i den resterende lønnesirupen. Vend forsiktig de piskede eggehvitene i eggplommeblandingen, så du bevarer så mye luft som mulig.4. Servering: Hell eggedrikken i 6 store krus, og anrett 1 skive bacon på kanten til hvert krus.
2. Varm sider med vinterkrydder
6 personerTid: 20 min
Ingredienser1 ½ l ekte eplesider6 nelliker2 stjerneanis2 kanelstenger3 ss brunt sukkerlitt revet muskatnøtt1 vaniljestang
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger