Jordskokksuppe med kamskjell og dillolje
4 personer
Tid: 50 min
Ingredienser
600 g jordskokker
400 g potet
2 sjalottløk
1 ss smør til steking
1,2 liter grønnsakbuljong
1 dl kremfløte
1 ss epleeddik
salt og pepper
Dillolje
1 potte fersk dill
1 dl solsikkeolje
1 ss sitronsaft
salt
Stekte kamskjell
12 kamskjell
1 g sukker
½ ts salt olivenolje
Til servering
1 potte kjørvel
1. Rens jordskokkene grundig. Skrell potetene, og skjær jordskokker og poteter i mindre terninger. Skrell sjalottløkene, og hakk dem fint. Stek jordskokker, poteter og sjalottløk i smør i en gryte i 3–4 minutter. Tilsett buljong, og la suppen koke opp. La suppen småkoke i 20 minutter, til grønnsakene er helt møre. Bruk en stavmikser direkte i gryten for å kjøre suppen helt glatt. Tilsett fløte.
2. Juster eventuelt konsistensen med litt vann hvis suppen er for tjukk. Varm suppen igjennom, og smak til med eddik, salt og pepper. 3. Dillolje: Skyll og renn av dillen. Ha dillen (også stilkene) i en blender eller food processor sammen med solsikkeolje, og kjør til det blir en jevn, grønn olje. Sikt dilloljen gjennom et kaffefilter over en skål, så den blir helt fin og glatt. Smak til med litt sitronsaft og salt.
4. Stekte kamskjell: Fjern muskelen på kamskjellene, dryss over litt sukker og salt, og la dem trekke 10–15 minutter på en tallerken. Stek kamskjellene i olje på en varm stekepanne i 45–60 sekunder på hver side, til de har fått en fin, gyllen stekeskorpe.
5. Servering: Anrett 3 kamskjell per person i dype tallerkener, og hell forsiktig suppen over. Drypp litt dillolje over, og pynt med frisk kjørvel. Server straks.


Denne ingrediensen har du mest sannsynlig uttalt feil hele livet!
Rødbetpai med geitost, grønn salat og valnøtter
4 personer
Tid: 25 min
Steketid: 25 min
Annonsørinnhold
LYKO
Du påfører vel ikke parfyme her?(Det har dessverre vi gjort!)
i samarbeid med LYKOIngredienser
500 g rødbeter
2 ss olivenolje
1 ts balsamicoeddik
2 ts tørket timian
salt og pepper
1 rull butterdeig (ca. 320 g)
150 g myk, fersk geitost
Grønn salat
100 g blandet grønn salat
2 sjalottløk
1 ts grov sennep
1 ts flytende honning
2 ss sherryeddik
3 ss olivenolje
salt og pepper
50 g valnøttkjerner
1. Skru ovnen på 200° varmluft. Skrell rødbetene, og skjær dem i ½ cm tynne skiver. Rør olje og eddik sammen i en skål, og vend rødbetene med dressingen. Fordel dem i ett lag på en stekeplate dekt med bakepapir, og krydre med timian, salt og pepper. Stek rødbetene i ovnen i 15 minutter.
2. Legg butterdeigen på en stekeplate med bakepapir, og skjær en 3 cm kant hele veien rundt. Prikk butterdeigen lett med en gaffel. Sett butterdeigen i ovnen samtidig med rødbetene, og stek dem i ca. 15 minutter, til den er gyllen og litt puffet opp i midten. Ta rødbeter og butterdeigsbunnen ut av ovnen. Fordel de stekte rødbetene innenfor kanten på butterdeigsbunnen, og ha smuldret geitost oppå. Sett paien tilbake i ovnen, og stek den i ytterligere 10 minutter, til den er gyllen og osten er smeltet.
3. Grønn salat: Skyll og tørk salaten. Skrell sjalottløkene, og skjær dem i tynne skiver. Rør sennep, honning, eddik og olje sammen i en salatbolle, og krydre med salt og pepper. Vend salat og sjalottløk sammen med dressingen. Topp salaten med grovhakkede valnøtter. 4. Servering: Dryss litt av salaten over paien, og server resten ved siden av.

Pasta med biff, estragon og østerssopp
4 personer
Tid: 20 min
Ingredienser
400 g mørbrad av storfe
200 g østerssopp
1 rødløk
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje til steking
1 ts tørket estragon
3 dl oksebuljong
2 dl kremfløte
1 ss balsamicoeddik
salt og pepper
400 g pasta (f.eks. skruer)
Til servering
50 g parmesan
1 håndfull fersk estragon
1. Skjær vekk fett og sener fra mørbraden, og skjær deretter kjøttet i tynne strimler. Rens soppene, og skjær dem i skiver. Skrell rødløk og hvitløk, og hakk dem fint. Stek rødløk og hvitløk iolje i en gryte til de er glassklare ifargen. Tilsett kjøttet, og brun det godt. Tilsett østerssoppene og tørket estragon, og stek videre i 2 minutter. Hell buljong og fløte igryten, og la det koke opp. La det småkoke i ca. 15 minutter, til det er kokt inn og har tyknet litt. Smak sausen til med eddik, salt og pepper. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Renn av pastaen i et dørslag.
2. Servering: Vend den kokte pastaen sammen med sausen, og anrett i dype tallerkener. Dryss over litt revet parmesan, og pynt med grovhakket estragon. Server straks.


Tips til middag: Karristekt kylling med ris, kokos og grønt
Tapas-brett med fylte paprika, tomatsmør og skinke
4 personer
Tid: 35 min
Ovnstid: 20 min
Ingredienser
Tomatsmør
200 g mykt smør
100 g soltørkede tomater i olje
1 fedd hvitløk
4 stilker timian
salt og pepper
Fylte paprika med mozzarella
2 røde paprikaer
250 g fersk mozzarella
2 ss olivenolje
salt og pepper
Til servering
2 bagetter (eller annet brød)
200 g parmaskinke
200 g italiensk salami
100 g grønne oliven
4 ferske fikener
75 g saltede pistasjnøtter uten skall
1. Tomatsmør: Ha det myke smøret i en skål. Hakk de soltørkede tomatene fint med en skarp kniv. Skrell og press hvitløken. Hakk timianbladene fint. Rør soltørkede tomater, hvitløk og timian sammen med smøret i en skål, og krydre med salt og pepper. Sett tomatsmøret i kjøleskapet inntil servering.
2. Fylte paprika: Skru ovnen på 215°. Skyll paprikaene, og del dem på langs. Fjern kjernen og stilken. Legg de halve paprikaene med skjæreflaten opp på en stekeplate med bakepapir, og stek dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de begynner å bli mørke i kanten. Ta paprikaene ut av ovnen, og fyll dem med mozzarella. Drypp over litt olje, og krydre med salt og pepper. Sett paprikaene tilbake i ovnen i ca. 5 minutter, til osten smelter lett. Skjær brødet i skiver, og rist det. 3. Servering: Anrett tomatsmør, fylte paprikaer, ristet brød, parmaskinke, salami, oliven, fikener og pistasjnøtter på et stort brett eller fat.

Burger med konfiterte andelår, sennepsmajones og sprø kål
4 personer
Tid: 35 min
Ovnstid: 20 min
Ingredienser
4 konfiterte andelår (fås i velassorterte butikker)
Lynsyltede rødløk
2 rødløk
1 dl eddik
1 dl sukker
Sennepsmajones
1 dl majones
2 ts flytende honning
1 ts dijonsennep
1 ts grov sennep
salt og pepper
Sprø kål
½ spisskål
2 ss olivenolje
2 ts balsamicoeddik
2 ts flytende honning
salt og pepper
Til servering
4 burgerbrød
50 g blandet grønn salat
1. Lynsyltede rødløk: Skrell rødløkene, og skjær dem i helt tynne skiver, gjerne på et mandolinjern. Kok eddik og sukker opp i en kasserolle til sukkeret har løst seg opp. Ha rødløkene på et glass, hell eddiklaken over, og la glasset stå i kjøleskapet i minst 2 timer.
2. Andelår: Skru ovnen på 220°. Legg andelårene i en ildfast form, og stek dem i ovnen i 20 minutter, til de er gylne.
3. Sennepsmajones: Rør alle ingrediensene til sennepsmajonesen sammen i en skål, og smak til.
4. Sprø kål: Skyll spisskålen, og skjær den fint, gjerne med et mandolinjern. Rør olje, eddik, honning og sennep sammen i en skål, og smak til med salt og pepper. Vend dressingen sammen med kålen.
5. Servering: Ta andelårene ut av ovnen, og avkjøl dem i 5 minutter. Dra andekjøttet av beina, og riv det i mindre biter. Varm burgerbrødene, og smør dem med sennepsmajones. Skyll og tørk salaten. Dander burgerne med salat, and, sprø kål og syltet rødløk. Server straks.
