FRITTATA: Egg kan brukes til så mangt, og er perfekt om du trenger en kjapp middag.  Foto: Matprat.no/Synnøve Dreyer
FRITTATA: Egg kan brukes til så mangt, og er perfekt om du trenger en kjapp middag. Foto: Matprat.no/Synnøve Dreyer Vis mer

Eggoppskrifter

5 knallgode middager med egg

Perfekt til travle dager.

Publisert

KK.NO: Vi ble lenge advart mot å overdrive inntaket av egg, men nå er kolesterolet i egg frikjent, og de fleste av oss kan helt fint spise opptil flere hver eneste dag.   

Og det er ikke så dumt. Egg er noe av det mest geniale du kan ha i kjøleskapet. Det er sunt, og kan brukes til nesten alt 

I tillegg til å være både magert, proteinrikt og godt, inneholder egg mange viktige næringsstoffer, som vi ellers bare får i oss gjennom kjøtt og fisk. Blant annet er de rike på selen, jod, vitamin D, vitamin B12 og jern. 

Og ikke minst er egg helt supert når du vil smelle sammen en kjapp middag en travel dag. Sjekk oppskriftene under! 

LES OGSÅ: Så lenge holder kokte egg seg

Bulgursalat med egg

4 posjoner

Dette trenger du: 

SALAT MED EGG: Bulgur er tørkede og knuste hvetekorn, som er perfekte å ha i salaten. Sammen med egg, tomater, nøtter og oliven, blir dette en næringsrik og mettende middag.  Foto: Matprat.no/Mari Svenningsen
SALAT MED EGG: Bulgur er tørkede og knuste hvetekorn, som er perfekte å ha i salaten. Sammen med egg, tomater, nøtter og oliven, blir dette en næringsrik og mettende middag. Foto: Matprat.no/Mari Svenningsen Vis mer

Slik gjør du: 

LES OGSÅ: Salat med bakte rotgrønnsaker

Frittata med tomater og spinat

4 posjoner

Dette trenger du: 

FRITTATA: Frittata er en italiensk rett som ligger et sted midt mellom en omelett og en quiche uten bunn.  Foto: Matprat.no/Synnøve Dreyer
FRITTATA: Frittata er en italiensk rett som ligger et sted midt mellom en omelett og en quiche uten bunn. Foto: Matprat.no/Synnøve Dreyer Vis mer

Slik gjør du: 

LES OGSÅ: Brød som nesten baker seg selv

Asiatisk omelettrulade

4 posjoner

Dette trenger du: 

ASIATISK: Omelettrulader er et supert alternativ til vårruller, og kan fylles med det du måtte ha i kjøleskapet fra før.  Foto: Matprat.no
ASIATISK: Omelettrulader er et supert alternativ til vårruller, og kan fylles med det du måtte ha i kjøleskapet fra før. Foto: Matprat.no Vis mer

Slik gjør du: 

LES OGSÅ: Falafel med rødbetsalat og kesam

Fylt omelett med kylling og gulrot

Oppskriften er beregnet til 4 personer.

Dette trenger du: 

SUNT OG RASKT: Omelett fylt med kylling og gulrot.  Foto: Fru Timian
SUNT OG RASKT: Omelett fylt med kylling og gulrot. Foto: Fru Timian Vis mer

Slik gjør du: 

Du kan enten lage fire posjonsomeletter, eller én stor. 

Pytt-i-panne med posjert egg

- Et godt egg på toppen får pytt-i-panne til å bli en aldri så liten høydare, sier Marit Røttingsnes Westlie, som står bak bloggen Fru Timian, om denne oppskriften, som er perfekt om du allerede har potetrester i kjøleskapet du trenger å få brukt opp. 

Oppskriften er beregnet til fire personer.

Dette trenger du: 

RESTEFEST: Pytt-i-panne er en kjempegod måte å bruke opp rester etter middagen fra dagen før. Med et posjert egg på toppen får du mer proteiner og enda mer smak på tallerkenen. Foto: Fru Timian
RESTEFEST: Pytt-i-panne er en kjempegod måte å bruke opp rester etter middagen fra dagen før. Med et posjert egg på toppen får du mer proteiner og enda mer smak på tallerkenen. Foto: Fru Timian Vis mer

 

Slik gjør du: 

Oppskriftene er gjengitt med tillatelse fra Matprat.no og blogger Frutimian.no. 

LES OGSÅ: Ikke kast skall og stilk på disse grønnsakene

 

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer