Lam middag:

5 superdeilige middager med lam

Inviter på stek, gryte eller lammeribbe – og nyt ...

LAM: Lam er et must i påsken. Her finner du fem deilige oppskrifter. FOTO: Synøve Dreyer
LAM: Lam er et must i påsken. Her finner du fem deilige oppskrifter. FOTO: Synøve Dreyer Vis mer
Publisert

Lam er det samme som smaken av høst eller påske. Både fårikål og lammestek med masse hvitløk er tradisjonelle høst smak- og dufter i Norge. Men også om påsken elsker nordmenn å kose deg med lammeretter.

Så trenger du inspirasjon til lammemiddagen - får du fem deilige oppskrifter her!

Lammeskiver i terrakottagryte

(4 porsjoner)

1 kg lammelår eller -bogi skiver eller biter8 poteter i skiver2 løk4 hvitløkbåter1 grønn paprika1 boks hermetiske tomater5 ss chilisaus

1. Skjær løk og paprika i biter og hakk hvitløk. Surr dette i stekepanne sammen med tomater og chilisaus.

2. Legg lammelår i skiver og poteter lagvis i en terrakottagryte. Hell over blandingen fra stekepannen.

3. Legg lokk på leirgryten og sett i stekeovn på 150° i ca. 3–4 timer.

4. Serveres med brød.

LES OGSÅ: Tid for lam

Fersk lammeribbe med gremolata

(4 porsjoner)

2 kg lammeside2 ss grov sennep4 ss olivenolje2 båt hakket hvitløk2 stilk hakket frisk rosmarin2 ss honning1 1⁄2 ts salt1 ts pepper

Gremolata:finrevet skall av 1 sitron1 bunt finhakket bladpersille3 båter finhakket hvitløk

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer