Lukten av mat som grilles, er ikke det helt vidunderlig? Og så så enkelt som det er! På hektiske dager kan man slenge på noen gode pølser og kun ha lomper, sennep og ketchup til. Eller man kan invitere til grillfest og gjøre det mer avansert. Vel bekomme!
Grillet svinefilet med tomatsalsa(4 porsjoner)
500 g ytrefilet av svin
1 ss soyasaus1 ts chiliflak1 ts paprikapulver¼ ts grovmalt pepper1 ts salt
Tomatsalsa:4 store tomater1 hakket rødløk50 g jalapenos fra glass
Bønnerøre:400 g kidneybønner på boks1 hakket hvitløkbåt1 ss olje1 dl vann1 ts kalvefond1–2 ts chiliflak2 ss sitronsaft1 ss sukker3 ss oljefersk koriander
Servering:8 tortillabrød eller potetlompertacosaus1–2 modne avokado i biter
1. Skjær tomatene i to, og ta ut innmaten. Skjær tomatkjøttet i biter. Bland tomater, rødløk og jalapenos.2. Skyll bønnene i kaldt vann. Stek hvitløk og bønner i en stekepanne med olje. Mos dem med en gaffel. Tilsett vann, fond, chiliflak, sitronsaft, sukker og olje.3. Strø over koriander ved servering. Hvis bønnerøren avkjøles og blir tykk, kan den røres med mer vann.4. Skjær kjøttet i tykke skiver og bland med soya og krydder. Grill kjøttskivene ca. 2 minutter på hver side eller til de akkurat er gjennomstekt. Strø på salt og pepper, og skjær kjøttet i mindre biter.5. Server kjøttet med tomatsalsa, bønnerøre, tortillabrød, tacosaus og avokadobiter. LES OGSÅ: Slik blir grillpølsene perfekt
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger