Dessert

7 deilige fristelser du bør prøve i påsken

Disse søte og syrlige oppskriftene passer perfekt når du vil gjøre litt ekstra ut av desserten.

7 deilige fristelser du bør prøve i påsken
Publisert

Limefromasj med yuzu

4 personerTid: 30 minKjøletid: Minst 3 timer

Ingredienser3 egg100 g sukker2 dl kremfløte3 gelatinplater2 lime½ dl yuzujuice

Til servering50 g hvit sjokolade1 limesmå godteripåskeegg

1. Skill eggene i plommer og hviter. Pisk eggeplommene lyse og luftige med halvparten av sukkeret med en elektrisk visp. Pisk til sukkeret er helt oppløst. Pisk fløten til krem med en elektrisk visp i en annen skål.2. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Pisk eggehvitene stive. Visp forsiktig i det siste sukkeret, litt om gangen. Skyll limene, riv skallet fint, og press ut saften. Press gelatinen lett, og smelt den i en kasserolle sammen med vannet som følger med. Tilsett limesaft og yuzujuice.3. Rør gelatinblandingen i eggeplommene, og tilsett limeskall etter smak. Vend forsiktig inn kremen, og deretter de stivpiskede eggehvitene. Fordel fromasjen i 4 små skåler eller glass, og sett dem i kjøleskapet i minst 3 timer, gjerne natten over.4. Servering: Pynt fromasjene med høvlet hvit sjokolade, en limeskive og godteripåskeegg, og server.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer