Bakst

7 tips og triks fra bakebloggeren

Konditor og bakeblogger Elin får haugevis av spørsmål fra bakeglade nordmenn hver eneste dag, men svarer alle.

KONDITOR: Helt siden hun var liten og så faren pynte bryllupskaker, har Elin Vatnar Nilsen visst hva hun vil jobbe med. FOTO: Veslemøy Vråskar
KONDITOR: Helt siden hun var liten og så faren pynte bryllupskaker, har Elin Vatnar Nilsen visst hva hun vil jobbe med. FOTO: Veslemøy Vråskar Vis mer
Publisert

Så lenge hun kan huske har Elin Vatnar Nilsen (48) vært omgitt av kunstverk i sukker, sjokolade, is og marsipan.Hun vokste opp i familiebedriften Jessheim Hjemmebakeri – som ble startet av oldemoren hennes på 30-tallet – med en pappa som var både baker og konditor.Mens han pyntet bryllupskaker, satt Elin ofte på en blå melkekasse ved siden av og dinglet med bena. Av og til hjalp hun til med å klippe tyllet som skulle dyttes ned rundt marsipanrosene eller å plassere sølvkuler på etasjekakene. Lille Elin synes farens verker var de aller flotteste, og hun bestemte seg tidlig for at hun ville følge i hans fotspor. Slik ble det, og dét med stor suksess.

Hun utdannet seg som konditor og i 1991 ble hun norgesmester i konditorkunst for juniorer. Konkurranser og mesterskap førte henne til en rekke land. Det ble mye læring, mange titler og knytting av sterke vennskapsbånd.

Etter et par år i utlandet, vendte Elin hjem til Jessheim. Hun begynte å jobbe i familiebedriften – der hun hadde tilbrakt så mye tid som barn – men brått tok det slutt.Som 48-åringen selv sier: Enkelte ganger blir ikke livet helt som man har planlagt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer