Rullekake

90-tallsdessert gjør comeback

Og med denne oppskriften blir den sunnere!

RULLEKAKE: Er en gammel klassiker, som fortsatt er knallgod som dessert. Sjekk den litt sunnere og magrere oppskriften i denne saken, hvis du ønsker å prøve deg på kaken i helgen.  Foto: Grete Roede AS
RULLEKAKE: Er en gammel klassiker, som fortsatt er knallgod som dessert. Sjekk den litt sunnere og magrere oppskriften i denne saken, hvis du ønsker å prøve deg på kaken i helgen. Foto: Grete Roede AS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO - LETT, RETT OG SLETT: Rullekake er noe mange av oss sikkert forbinder med godt voksne damer, 80-og 90-tallet og heimkunnskap-timene på ungdomsskolen. 

Men denne klassikeren av en dessert er slett ikke død - selv om brownies, popcakes og makroner har regjert på dessertfronten de siste årene. 

LES OGSÅ: Sunne og lette kaker du vil elske

- Rullekake har ikke gått ut på dato

Rullekake er jo kjempegodt og ikke minst enkelt å lage. Og selv om det ikke er direkte slankemat, kan den faktisk lages mye sunnere og magrere ved å bytte ut en del av ingrediensene. 

-  Rullekaken har ikke gått ut på dato - tvert imot! Rullekake er en klassisk dessert som passer hele året og smaker ekstra godt med friske eller rørte bær, og du kan lage deg mange spennende smaksvarianter sier Jeanette Roede i Grete Roede AS til KK.no: 

- I denne oppskriften har vi byttet ut noe av de usunne ingrediensene med sunnere varianter. Kaken inneholder sukker, og det er fordi sukker fint kan inngå i det daglige kostholdet, men selvfølgelig i begrenset mengde, og med rullekake kan du faktisk få ganske mye søtt og godt for kaloriene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer