AFGHANSK LAMMEGRYTE MED SPINAT: Mange forskjellige krydder gjør denne lammegryten til en smaksbombe. Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt
AFGHANSK LAMMEGRYTE MED SPINAT: Mange forskjellige krydder gjør denne lammegryten til en smaksbombe. Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt Vis mer

Afghansk Lammerett Med Spinat

Afghansk lammerett med spinat

Spennende gryte med eksotiske smaker.

ALLERS.NO:  Afghansk mat har mange likhetstrekk med gresk og tyrkisk mat, og de bruker mye lam og fårekjøtt i sitt kjøkken. Rettene er rike på krydder, men er allikevel så brennhete som som i feks India. 


Afghansk lammerett med spinat

(4 porsjoner) 

1 kg grytekjøtt av lam med bein
2 ss olivenolje
3 løk
2 hvitløkbåter
2 ts gurkemeie
¼ ts malt muskat
¼ ts malt kardemomme
1 ts chilipulver
½ ts malt kanel
2 boks hermetiske tomater i biter, uten væske
2 ½ dl lammekraft eller buljong
150 g frisk spinat
1 dl yoghurt naturell
1 ss raspet sitron skall
1 ts salt
2 ss pinjekjerner (ristes  gylne i stekepanne)

 

1. Kutt lammekjøttet i biter på 3 x 3 cm, og surr det i olivenolje i en stor jerngryte. Ha 
i løken og surr i 2 minutter. Tilsett hvitløk og surr i ytterligere ett minutt.

2. Ha i gurkemeie, muskat, kardemomme, chili og kanel og la det surre litt til. Rør i tomater og kraft, bland godt rundt og ha alt over i en ildfast form. Dekk til og stek formen 
i ovnen på 170° i vel 1 time.

EKSOTISKE LAMMEGRYTE: Yougurten gir denne afghanse retten en mild smak. Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt
EKSOTISKE LAMMEGRYTE: Yougurten gir denne afghanse retten en mild smak. Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt Vis mer

3. Ta formen ut av ovnen og rør inn spinaten. Avkjøl litt og smak til med yoghurt, sitronskall og salt. Dryss pinjekjerner over. Serveres med ris.

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop