Matplan:

Alltid noe godt til middag

Til deg! Fiks ferdig ukemeny.

Massaman curry med brokkoli, reker og peanøtter. FOTO: Columbus Leth
Massaman curry med brokkoli, reker og peanøtter. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Mandag: Massaman curry med brokkoli, reker og peanøtter

4 personer
Tid: 25 min

Ingredienser
2 ss massaman karrypasta, fås i butikker som selger asiatisk mat
1 boks kokosmelk
300 g brokkoli
125 g sukkererter
1 kanelstang
2 kardemommekapsler
300 g scampi, frosne
1 ts sukker
1 ss soyasaus
1 lime

Tilbehør
4 dl ris, f.eks. jasminris
50 g usaltede peanøtter
1 frisk, rød chili
1 lime

1. Tilbehør: Kok risen i en kasserolle etter anvisning på pakken, og hold den varm inntil servering. Stek karripastaen i en panne i 1 minutt. Tilsett kokosmelk, og kok opp. Skyll brokkolien, og skjær den i små buketter. Skyll sukkerertene, og skjær dem i strimler.
2. Rør sukkererter, brokkoli, kanelstang og kardemommekapsler i sausen, og la det småkoke i ca. 5 minutter. Tilsett scampi, sukker, soyasaus og lime, og kok videre i 3–4 minutter. Smak karrysausen til.
3. Servering: Topp retten med grovhakkede peanøtter og skiver av frisk chili, og server med ris og limebåter.

Massaman curry er en thailandsk curryrett som er litt mildere i smaken enn de tradisjonelle sterke curryrettene. Krydre retten med kanel og kardemomme. Det bidrar til sødme. FOTO: Columbus Leth
Massaman curry er en thailandsk curryrett som er litt mildere i smaken enn de tradisjonelle sterke curryrettene. Krydre retten med kanel og kardemomme. Det bidrar til sødme. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Tirsdag: Hakkebøff og mac and cheese med spinat

4 personer
Tid: 35 min
Steketid: 15 min

Ingredienser
450 g kjøttdeig
salt og pepper
1 ½ ss olje til steking

Mac and cheese med spinat
200 g macaroni
2 ½ ss smør
2 ½ ss hvetemel
2 ½ dl melk
1 ½ dl grønnsaksbuljong
100 g revet cheddar
salt og pepper
125 g frisk spinat
25 g parmesan

Til servering
75 g blandet grønn salat
1 rødløk
1 ts grov sennep
1 ts flytende honing
2 ss sherryeddik
3 ss olivenolje
salt og pepper

1. Mac and cheese med spinat: Kok makaroniene 1–2 minutter kortere enn anvisning på pakken, og la dem renne av i en sikt. Smelt smør i en gryte, og pisk i mel. Tilsett melk og buljong litt om gangen, og pisk i sausen til den tykner. La sausen småkoke i ca. 5 minutter under omrøring. Tilsett revet cheddar, og vend rundt i sausen til osten er smeltet. Smak til med salt og pepper.
2. Skru ovnen på 225°. Skyll og renn av spinaten, og vend den i den varme ostesausen, så den faller lett sammen. Vend sausen sammen med pastaen, og fordel det i en ildfast form. Topp med parmesan, og gratiner retten i ovnen i ca. 15 minutter.
3. Form kjøttdeigen til 4 burgere, og krydre dem med salt og pepper. Stek burgerne i olje i en panne i 4–5 minutter på hver side.
4. Servering: Skyll og tørk salaten. Rens rødløk, og skjær den i tynne skiver. Rør sennep, honning, eddik og olje sammen i en skål, og krydre med salt og pepper. Vend salat og rødløk sammen med dressingen i en skål. Server salaten som tilbehør til burgere og mac and cheese.

Mac and cheese er ordentlig «comfort food» som passer perfekt på en hverdag. FOTO: Columbus Leth
Mac and cheese er ordentlig «comfort food» som passer perfekt på en hverdag. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Onsdag: Vegetarburger med stekte grønnsaker, tomatsalsa og hummus

4 personer
Tid: 25 min
Steketid: 15 min

Ingredienser
Stekte grønnsaker

1 aubergine
1 squash
1 rød paprika
1 rødløk
1 ½ ss olje til steking
2 ts tørket timian
salt og pepper

Tomatsalsa
4 tomater
2 håndfuller frisk basilikum
1 ss sherryeddik
salt og pepper

Til servering
4 burgerbrød
50 g rucola
200 g ferdigkjøpt hummus

1. Stekte grønnsaker: Skru ovnen på 220°. Skyll grønnsakene, rens rødløken, og skjær alt i tynne skiver. Fordel grønnsakene på en bakeplate dekt med bakepapir, pensle dem med olje, og krydre med timian, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i ca. 15 minutter til de er gylne.
2. Tomatsalsa: Skyll tomatene, skjær dem i små terninger, og fjern den overskytende væsken. Skyll og hakk basilikum fint, og rør det sammen med tomat og eddik i en serveringsskål. Krydre godt med salt og pepper.
3. Servering: Varm burgerbrødene, og skjær dem over på midten. Skyll og tørk rucolasalaten. Smør burgerbrødene med hummus, og samle dem med rucola, grønnsaker og tomatsalsa.

En god burger skal komme med gode, knasende grønnsaker, og denne grønne burgeren er intet unntak. FOTO: Columbus Leth
En god burger skal komme med gode, knasende grønnsaker, og denne grønne burgeren er intet unntak. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Torsdag: Italienske kjøttboller i sennepssaus med pasta og brokkoli

4 personer
Tid: 45 min

Ingredienser
1 løk
1 håndfull frisk basilikum
2 stilker salvie
400 g kjøttdeig av svin
1 egg
1 ts grov sennep
1 ss brødrasp
salt og pepper
½ ss olje til steking

Sennepssaus
1 løk
1 ss olivenolje til steking
½ dl hvitvin
3 dl kyllingbuljong
1 ½ dl kremfløte

1. Rens løken, og riv den på et rivjern. Skyll og hakk basilikum og salvieblader grovt. Rør kjøttet sammen med løk, krydderurter, egg, sennep og brødrasp i en skål, og form kjøttet til ca. 25 små kjøttboller, og stek dem gylne på alle sider i olje i en panne.
2. Sennepssaus: Rens og hakk løken fint, og stek den ved middelsvarme i olje i en panne i 2–3 minutter. Tilsett hvitvin, og la det koke inn til ca. halv mengde.
3. Tilsett fløte og sennep, og rør rundt. Legg kjøttbollene ned i sausen, og la det småkoke ved middels varme i 10 minutter til sausen har tyknet litt. Smak til med salt og pepper.
4. Tilbehør: Kok pastaen i en stor kasserolle etter anvisning på pakken. Skyll brokkoli, og skjær den i små buketter. Legg brokkolibukettene ned i kasserollen med pastaen de siste 3 minuttene av koketiden. Renn av pastaen og brokkolien i et dørslag.
5. Servering: Vend pasta og brokkoli sammen med kjøttboller og sennepssaus, og anrett i dype tallerkener. Dryss med friskrevet parmesan og basilikumblader.

Bytt ut den tradisjonelle tomatsausen med en sennepssaus som får retten til å henge ordentlig godt sammen. FOTO: Columbus Leth
Bytt ut den tradisjonelle tomatsausen med en sennepssaus som får retten til å henge ordentlig godt sammen. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Fredag: Kylling i ovn med bacon, sopp og salvie

4 personer
Tid: 30 min
Steketid: 45 min

Ingredienser
1 hel kylling
600 g poteter
2 løk
250 g sjampinjonger
150 g bacon
1 ss olivenolje til steking
salt og pepper
4 stilker frisk timian
1 stilk salvie
3 dl hvitvin
2 dl kremfløte

Til servering
2 stilker frisk timian
brød

1. Skru ovnen på 200°. Skjær kyllingen i 6–8 biter. Skyll potetene, og skjær dem i båter. Rens løk, og skjær dem i skiver. Rens sjampinjongene, og skjær dem i halve eller kvarte. Skjær bacon i terninger, og stek dem sprø på en varm panne. La baconterningene renne av på kjøkkenpapir, og legg dem til side.
2. Brun løk og sjampinjonger i ca. 2 minutter i pannen, og legg dem til side. Brun kyllingstykkene på alle sider i litt olje i pannen, og krydre med salt og pepper. Legg kyllingbiter og poteter i en ildfast form sammen med løk, sjampinjonger, bacon, timian og salvie. Hell hvitvin over, krydre med salt og pepper, og stek formen i ovnen i 30 minutter. Hell fløten i formen, og stek det i ytterligere 15 minutter til kyllingen er gjennomstekt og potetene er møre.
3. Servering: Smak til med salt og pepper, topp med timan og server med brød.

Ha alle godsakene i en form, og la retten kose seg i ovnen mens lukten brer seg i hele huset. FOTO: Columbus Leth
Ha alle godsakene i en form, og la retten kose seg i ovnen mens lukten brer seg i hele huset. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer