Matplan:

Alltid noe godt til middag

Til deg! Fiks ferdig ukemeny.

Svinefilet i soppsaus med gulrotmos. FOTO: Columbus Leth
Svinefilet i soppsaus med gulrotmos. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Mandag: Laksebowl med mango, grønt og gomadressing

4 personerTid: 30 min

Ingredienser400 g varmrøkt laks250 g nudler (f.eks. risnudler)1 agurk1 mango150 g edamamebønner uten belg, frosne1 bunt vårløk2 ss sesamfrø til dryss

Gomadressing1 dl sesamfrø2 ss tahin2 ss soyasaus2 ss eplesidereddik1 ss flytende honning2 ss sesamolje¼ dl vann

1. Plukk den varmrøkte laksen i mindre biter. Kok nudler etter anvisningen på pakken, og renn av. Skyll agurken, og riv den i lange strimler. Skrell mangoen, og skjær den i terninger.2. Tin edamamebønnene. Rens vårløk, og skjær dem i tynne, skrå skiver. Stek de 2 ss med sesamfrø til dryss, samt alle sesamfrøene til dressingen på en tørr panne i 2–3 minutter til de er lett gylne og popper. La dem avkjøle lett, og ta unna 2 ss til dryss.3. Gomadressing: Ha sesamfrøene og resten av ingrediensene sammen i en blender eller minihakker, og kjør det til det får en kremete konsistens. Tilsett eventuelt litt mer vann hvis dressingen er for tykk. Anrett nudler, grønnsaker og laks i porsjonsskåler, og dryss med vårløk og sesamfrø. Server dressingen i en skål ved siden av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer