Mandag: Tortillaer med kylling, tomat og mais
4 personer
Tid: 15 min
Steketid: 15 min
Ingredienser
1 løk
1 ss olivenolje til steking
1 ss paprika
2 ts malt spisskummen
½ ts tørkede chiliflak
500 g kyllingfilet
½ dl grønnsakbuljong
1 ss tomatpuré
1 boks hakkede tomater
½ ts sukker
1 ss eplesidereddik
salt og pepper
140 g mais
6 myke hvetetortillalefser
½ rødløk
100 g revet cheddar
Til servering
1 potte kruspersille
1. Rens løk, og hakk den grovt. Stek løken deretter i olje i en gryte ved middels varme i 2 minutter. Tilsett krydder, og vend godt rundt.
2. Legg kyllingfiletene i gryten, og hell over buljong, tomatpuré og hakkede tomater. Krydre med sukker, eddik, salt og pepper. Legg lokk på gryten, og la det småkoke ved middels varme i 30 minutter, til kyllingfiletene er helt møre.
3. Riv kyllingkjøttet fra hverandre med 2 gafler, og vend det sammen med ca. 3 dl av tomatsausen som det er kokt i. Skyll og renn av mais i en sikt, og vend 2/3 av dem med kyllingkjøttet – spar resten til pynt.
4. Smak kyllingfyllet til med salt og pepper. Skru ovnen på 200°. Fordel kyllingfyllet i tortillalefsene, og rull dem sammen. Legg dem i en ildfast form med lukkingen ned, og dryss mais, finnhakket rødløk og revet cheddar på toppen. Gratiner tortillaene i ovnen i 10–15 minutter, til cheddaren er smeltet og lett gyllen.
5. Servering: Skyll og hakk persillen fint, og dryss den over retten ved servering.


Glad i vanilje? Da er disse snurrene noe for deg!
Tirsdag: Rugbrødsandwich med tunfisksalat og syltet rødløk
4 personer
Tid: 25 min
Marinering: Minst 2 timer
Ingredienser
Tunfisksalat
2 bokser tunfisk i olje
½ rødløk
1 ss kapers
1 potte frisk dill
3 ss majones
3 ss crème fraîche 18 %
1 ss sitronsaft
salt og pepper
Syltet rødløk
2 rødløk
1 dl lys eddik
1 dl vann
1 dl sukker
Til servering
8 skiver rugbrød
50 g feltsalat
1. Syltet rødløk: Rens rødløkene, skjær dem i helt tynne skiver, og legg dem i et rent syltetøyglass. Kok eddik, vann og sukker i en liten kasserolle. Ta kasserollen av varmen når sukkeret er helt oppløst, og hell laken over rødløkene. Sett lokk på glasset, og la rødløkene hvile i kjøleskapet i minst 2 timer (gjerne til neste dag).
2. Tunfisksalat: Renn av oljen fra tunfisken, og hell fisken i en skål. Rens rødløken, og hakk den fint. Hakk kapers og dill fint – spar litt av dillen til servering. Rør med en gaffel majones, crème fraîche, rødløk, kapers og dill sammen med tunfisken, og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Oppbevar tunfisken i kjøleskap til servering.
3. Servering: Rist rugbrødskivene. Skyll og tørk salaten. Legg rugbrødet sammen med feltsalat og tunfisksalat, og topp med syltet rødløk og frisk dill. Server straks.

Onsdag: Spagetti med ovnsbakte tomater og estragon
4 personer
Tid: 20 min
Steketid: 15 min
Ingredienser
800 g cherrytomater
2 ss olivenolje
salt og pepper
400 g spagetti
1 dl kremfløte
1 potte frisk estragon
Til servering
40 g parmesan
1 grovt brød
1. Skru ovnen på 220°. Skyll tomater, og fordel dem i en ildfast form. Vend dem med olje, og krydre med salt og pepper. Stek tomatene i ovnen i ca. 15 minutter, til de er godt stekte og skinnet har sprukket.
2. Kok spagettien etter anvisning på pakken. La den renne av i et dørslag, og hell den tilbake i kasserollen. Hell tomaten og det fuktige fra bunnen av ovnsformen i kasserollen med spagetti sammen med fløte og hakket estragon – spar litt estragon til pynt. Krydre godt med salt og pepper, og vend det hele forsiktig sammen.
3. Servering: Riv parmesan grovt. Anrett retten i 4 dype tallerkener, og topp med revet parmesan og resten av estragonen. Server med brød.

Torsdag: Fylte squash med kjøttdeig, svarte bønner og cheddar
4 personer
Tid: 20 min
Steketid: 20 min
Ingredienser
Kjøttfyll
1 løk
1 gulrot
300 g kjøttdeig
1 ss olivenolje til steking
1 ss paprika
1 ts malt spisskummen
½ ts tørkede chiliflak
2 ss tomatpuré
1 dl vann
140 g mais
½ boks svarte bønner
100 g revet cheddar
salt og pepper
3 squash
1 ss olivenolje til pensling
Til servering
2 dl crème fraîche 18 %
1 håndfull kruspersille
1. Kjøttfyll: Rens løken, og skrell gulroten. Riv begge deler grovt. Stek løk, gulrot og kjøttdeig i olje i en gryte til kjøttet er brunet. Krydre med paprika, spisskummen og chili, og stek videre i 1 minutt.
2. Tilsett tomatpuré og vann, og stek videre 2–3 minutter. Renn av mais og svarte bønner i et dørslag, og vend dem i kjøttet sammen med halvparten av cheddaren. Varm fyllet opp under omrøring, og smak til med salt og pepper.
3. Skru ovnen på 180°. Skyll squashene, skjær dem igjennom på langs, og skrap litt av fyllet i midten ut på hver av dem med en skje. Pensle dem med litt olje, og legg dem i en ildfast form.
4. Fyll squashene med kjøttblandingen, og dryss resten av cheddaren på toppen. Gratiner squashene i ovnen i ca. 20 minutter,til de er møre, og osten er smeltet.
5. Servering: Server de fylte squashene med crème fraîche, og dryss over hakket persille.

- Her er oppskriften på vaflene alle har spurt om

Fredag: Forloren hare med bakte rotgrønnsaker, epler og brun saus
4 personer
Tid: 30 min
Steketid: 45 min
Ingredienser
1 løk
1 stor gulrot
600 g kjøttdeig av svin
2 ts salt
1 ts pepper
2 egg
1 dl melk
3 ss hvetemel
150 g bacon i skiver
4 stilker frisk rosmarin
2 dl grønnsakbuljong
3 dl kremfløte
Brun saus
litt sukkerkulør
1 ss eplesidereddik
salt og pepper
Til servering
1 håndfull kruspersille
4 stilker frisk timian
1 rødt eple
1. Skru ovnen på 200°. Rens løken, og skrell gulroten. Riv begge deler grovt. Rør kjøttet sammen med salt og pepper i en skål, og tilsett deretter løk, gulrot, egg, melk og mel. Rør farsen sammen til den er ensartet, og la den hvile i 15 minutter.
2. Form farsen til 8 små, ovale kjøttboller, og pakk dem hver og en inn i bacon. Legg kjøttbollene i en ildfast form, fordel timian mellom dem, og hell buljong og fløte i bunnen av formen. Stek i ovnen i 40–45 minutter, til baconet er sprøtt.
3. Bakte rotgrønnsaker: Skrell rotgrønnsakene, og skjær dem i like store staver. Vend dem i olje, og krydre med timian, salt og pepper. Fordel dem på en ovnsplate med bakepapir, og stek dem i ovnen sammen med kjøttbollene i ca. 30 minutter, til de er gylne. Vend rundt i dem underveis.
4. Brun saus: Ta kjøttbollene ut av ovnen. Sikt fløteblandingen fra bunnen av formen fri for urter, og hell den i en kasserolle. Kok opp sausen, og la den småkoke i ca. 5 minutter. Tilsett sukkerkulør, og smak til med eddik, salt og pepper.
5. Servering: Skyll og hakk persille og timian fint. Skyll eplet, og skjær det i tynne skiver. Anrett kjøttbollene med stekte rotgrønnsaker, eple, brun saus, persille og timian.
