Mandag: Tortillaer med kylling, tomat og mais
4 personerTid: 15 minSteketid: 15 min
Ingredienser1 løk1 ss olivenolje til steking1 ss paprika2 ts malt spisskummen½ ts tørkede chiliflak500 g kyllingfilet½ dl grønnsakbuljong1 ss tomatpuré1 boks hakkede tomater½ ts sukker1 ss eplesidereddiksalt og pepper140 g mais6 myke hvetetortillalefser½ rødløk100 g revet cheddar
Til servering1 potte kruspersille
1. Rens løk, og hakk den grovt. Stek løken deretter i olje i en gryte ved middels varme i 2 minutter. Tilsett krydder, og vend godt rundt.2. Legg kyllingfiletene i gryten, og hell over buljong, tomatpuré og hakkede tomater. Krydre med sukker, eddik, salt og pepper. Legg lokk på gryten, og la det småkoke ved middels varme i 30 minutter, til kyllingfiletene er helt møre.3. Riv kyllingkjøttet fra hverandre med 2 gafler, og vend det sammen med ca. 3 dl av tomatsausen som det er kokt i. Skyll og renn av mais i en sikt, og vend 2/3 av dem med kyllingkjøttet – spar resten til pynt.4. Smak kyllingfyllet til med salt og pepper. Skru ovnen på 200°. Fordel kyllingfyllet i tortillalefsene, og rull dem sammen. Legg dem i en ildfast form med lukkingen ned, og dryss mais, finnhakket rødløk og revet cheddar på toppen. Gratiner tortillaene i ovnen i 10–15 minutter, til cheddaren er smeltet og lett gyllen.5. Servering: Skyll og hakk persillen fint, og dryss den over retten ved servering.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger