Mandag: Rødbetsuppe med ingefær og kokosmelk
4 personerTid: 40 min
Ingredienser500 g rødbeter500 g poteter2 løk1 rød chili1 ss olivenolje til steking1 ts malt koriander1,2 l grønnsakbuljong1 dl kokosmelksalt og pepper
Brødkrutonger4 skiver daggammelt brød1 ½ ss smør salt
Til servering1 dl crème fraîche 18 %1 neve kruspersille
1. Skrell rødbeter og poteter, og skjær dem i små terninger. Rens og hakk løkene grovt. Del chilien på langs, skrap ut frøene, og hakk chilien fint. Stek alt i litt olje i en gryte i 2–3 minutter. Tilsett koriander og friskrevet ingefær, og stek videre i ca. 1 minutt.2. Hell buljong i gryten, og la suppen koke opp. Skru ned til middels varme, og la suppen småkoke i 20–25 minutter, til grønnsakene er helt møre.3. Bruk en stavmikser til å kjøre suppen jevn og glatt. Tilsett kokosmelk, og varm suppen igjennom. Smak til med salt og pepper. 4. Brødkrutonger: Skjær brødet i små terninger. Stek brødterningene i litt smør i en panne i ca. 5 minutter, til de er lett gylne og sprø. Vend dem underveis, og krydre dem med salt.5. Servering: Anrett suppen i skåler, og server med brødkrutonger, crème fraîche og hakket persille på toppen.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger