Matplan:

Alltid noe godt til middag

Til deg! Fiks ferdig ukemeny.

MIDDAGSTIPS: Honningmarinerte kyllingspyd med nudelsalat. FOTO: Columbus Leth
MIDDAGSTIPS: Honningmarinerte kyllingspyd med nudelsalat. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Mandag: Rødbetsuppe med ingefær og kokosmelk

4 personer
Tid: 40 min

Ingredienser
500 g rødbeter
500 g poteter
2 løk
1 rød chili
1 ss olivenolje til steking
1 ts malt koriander
1,2 l grønnsakbuljong
1 dl kokosmelk
salt og pepper

Brødkrutonger
4 skiver daggammelt brød
1 ½ ss smør salt

Til servering
1 dl crème fraîche 18 %
1 neve kruspersille

1. Skrell rødbeter og poteter, og skjær dem i små terninger. Rens og hakk løkene grovt. Del chilien på langs, skrap ut frøene, og hakk chilien fint. Stek alt i litt olje i en gryte i 2–3 minutter. Tilsett koriander og friskrevet ingefær, og stek videre i ca. 1 minutt.
2. Hell buljong i gryten, og la suppen koke opp. Skru ned til middels varme, og la suppen småkoke i 20–25 minutter, til grønnsakene er helt møre.
3. Bruk en stavmikser til å kjøre suppen jevn og glatt. Tilsett kokosmelk, og varm suppen igjennom. Smak til med salt og pepper. 4. Brødkrutonger: Skjær brødet i små terninger. Stek brødterningene i litt smør i en panne i ca. 5 minutter, til de er lett gylne og sprø. Vend dem underveis, og krydre dem med salt.
5. Servering: Anrett suppen i skåler, og server med brødkrutonger, crème fraîche og hakket persille på toppen.

Dette er en vakker og fargerik suppe som er ekstra god på litt kalde dager. FOTO: Columbus Leth
Dette er en vakker og fargerik suppe som er ekstra god på litt kalde dager. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Tirsdag: Honningmarinerte kyllingspyd med nudelsalat

4 personer
Tid: 35 min

Ingredienser
650 g kyllingfilet
1 dl flytende honning
½ dl soyasaus
½ dl vann
6–8 trespyd

Nudelsalat
200 g nudler
200 g edamamebønner uten belg, frosne
300 g gulrøtter
1 bunt vårløk
1 rød chili

Ingefærdressing
20 g frisk ingefær
1 lime
2 ss soyasaus
2 ss søt chilisaus
2 ss olivenolje

Til servering
1 rød chili
50 g salte kasjunøtter
1 potte koriander

1. Skjær kyllingfiletene i terninger, og træ dem på spydene. Hell honning, soyasaus og vann i en panne, og la det koke opp. Skru ned til lav varme, og la marinaden syde i ca. 10 minutter.
2. Legg kyllingspydene på pannen, og stek dem i honningmarinaden i 6–8 minutter, til de er gjennomstekte. Vend dem underveis, så de blir jevnt marinert. Honningmarinaden blir til slutt gyllen og klissete.
3. Nudelsalat: Kok nudlene etter anvisning på pakken. Hell de frosne edamamebønnene i kokevannet så snart nudlene er ferdige, og la dem straks renne av i en sikt. Skrell gulrøttene, og riv dem i lange strimler. Skyll og hakk vårløk fint. Rens chilien, og skjær den i tynne skiver. Bland nudler, edamamebønner, gulrøtter og vårløk sammen i en skål.
4. Ingefærdressing: Skrell og riv ingefær fint. Riv skallet av limen, og press saften fra limen. Rør limesaft, limeskall, ingefær, soyasaus, søt chilisaus og olje sammen til en dressing i en skål.
5. Servering: Vend ingefærdressingen sammen i nudelsalaten, og avslutt med chili, grovhakkede kasjunøtter og frisk koriander. Server salaten til kyllingspydene, og drypp gjerne resten av honningmarinaden fra pannen over kyllingspydene ved servering.

Denne asiatiskinspirerte retten har masse smak og deilig, knasende grønnsaker. FOTO: Columbus Leth
Denne asiatiskinspirerte retten har masse smak og deilig, knasende grønnsaker. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Onsdag: Potetpai med bacon, løk og timian

4 personer
Tid: 25 min
Steketid: 35 min

Ingredienser
Paideig

200 g hvetemel
50 g sammalt hvetemel
3/4 ts salt
1 dl olivenolje
½ dl vann
1 paiform, 24 cm i diameter

Potetfyll
400 g poteter
1 løk
150 g bacon
1 ss olivenolje til steking
3 egg
2 dl crème fraîche 18 %
2 ts grov sennep
1 ts tørket timian salt og pepper

Til servering
1 neve frisk timian ev. en grønn salat

1. Paideig: Bland hvetemel, sammalt hvetemel og salt sammen i en skål. Tilsett olje og vann, og samle deigen raskt med hendene. Kjevle deigen ut på et meldrysset bord, og kle paiformen med den. Sett paiformen i kjøleskapet mens du lager fyllet.
2. Potetfyll: Skru ovnen på 200°. Skrell poteter, og skjær dem i terninger på ca. 2 cm. Rens løken, og hakk den fint. Skjær baconet i terninger. Stek baconterningene sprø på en varm panne i 5 minutter, og la dem dryppe av på kjøkkenpapir.
3. Tørk av pannen, og ha deretter olje i den. Stek potetterninger og løk i pannen i 3–4 minutter, til de er litt møre, men ikke helt gjennomstekte. Ta pannen av varmen. Pisk egg, crème fraîche, sennep og timian sammen i en skål med en håndvisp, og krydre med salt og pepper. Vend poteter, løk og bacon i eggblandingen. Hell fyllet i paibunnen, og stek paien i ovnen i 30–35 minutter, til fyllet er fast og overflaten gyllen.
4. Servering: Server paien varm med frisk timian på toppen og eventuelt en grønn salat til.

Pai kan fylles med alt godt fra kjøleskapet. Her er det en lekker blanding av poteter, sprø bacon og løk. FOTO: Columbus Leth
Pai kan fylles med alt godt fra kjøleskapet. Her er det en lekker blanding av poteter, sprø bacon og løk. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Torsdag: Laks i paprikasaus med ris og brokkolisalat

4 personer
Tid: 35 min

Ingredienser
500 g fersk laksefilet
3 banansjalottløk
1 ss smør til steking
1 ts paprikapulver
2 ss tomatpuré
1 ts grov sennep
1 ts maisenna
3 dl grønnsakbuljong
2 dl crème fraîche 18 %
1 ts sukker
salt og pepper

Brokkolisalat
1 brokkoli
200 g edamamebønner uten belg, frosne
2 pærer
3 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
1 ts flytende honning
salt og pepper
50 g salte cashewnøtter

Tilbehør
4 dl ris
1 neve kruspersille

1. Tilbehør: Kok risen etter anvisning på pakken. Skyll og hakk persillen grovt.
2. Brokkolisalat: Skyll brokkolien, og skjær den i små buketter. Kok brokkolibukettene i en kasserolle med lettsaltet vann i 2–3 minutter. Tilsett de frosne edamamebønnene det siste minuttet av koketiden. Renn godt av i et dørslag.
3. Skyll pærer, fjern kjernehuset, og skjær dem i små terninger. Vend pærer brokkoli og edamamebønner sammen med olje, sitronsaft og honning i en skål, og krydre med salt og pepper. Dryss med hakkede cashewnøtter. Skjær laksefileten i terninger. Rens sjalottløkene, og hakk dem fint. Stek deretter den hakkede løken i smør i en gryte i 2 minutter. Tilsett paprikapulver, tomatpuré og sennep, og stek videre i 2 minutter.
4. Rør maisenna ut i buljongen, og hell den i gryten sammen med crème fraîche. La sausen koke opp, og la den småkoke ved middels varme i 5 minutter. Legg laksebitene ned i sausen, og la dem koke med i ca. 5 minutter til de er gjennomkokte.
5. Smak til sausen med sukker, salt og pepper. Dryss over persille, og server retten med ris og brokkolisalat til.

Paprikasausen gjør denne lakseretten ekstra smakfull. FOTO: Columbus Leth
Paprikasausen gjør denne lakseretten ekstra smakfull. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Fredag: Biff og bakt rødbetsalat med feta og kikerter

4 personer
Tid: 30 min
Steketid: 35 min

Ingredienser
4 indrefileter av storfe, ca. 3 cm tykke
salt og pepper
1 ss smør til steking
1 ss olivenolje til steking

Ovnsstekte poteter
800 g poteter
1 ½ ss olivenolje
salt

Bakt rødbetesalat
500 g rødbeter
2 ½ ss olivenolje
1 ts malt spisskummen
salt og pepper
1 boks kikerter

Sennepsdressing
1 ts grov sennep
1 ts flytende honning
1 ss sitronsaft
2 ss olivenolje
salt og pepper

Til servering
50 rucola
100 g feta

1. Ovnsstekte poteter: Skru ovnen på 200° varmluft. Skyll potetene, og skjær dem i båter. Vend dem med olje, og krydre med salt. Fordel dem på en langpanne dekt med bakepapir, og stek dem i ovnen i ca. 35 minutter til de er sprø og gylne.
2. Bakt rødbetesalat: Skrell rødbetene, og skjær dem i små terninger. Vend dem med 1 ½ ss olje, krydre med spisskummen, salt og pepper, og fordel dem på en langpanne dekt med bakepapir. Stek rødbetene i ovnen samtidig med potetene i ca. 20 minutter til de er lett møre.
3. Skyll og renn av kikerter i et dørslag. Stek kikertene i en panne i 1 ss olje i 5 minutter til de er lett gylne og sprø. Krydre kikertene med salt.
4. Sennepsdressing: Rør sennep, honning, sitronsaft og olje sammen i en skål, og krydre med salt og pepper. Dypp kjøttet tørt med tørkerull, og krydre med salt og pepper på begge sider.
5. Stek biffene i smør og olje i en panne ved høy varme i 2–3 minutter til de har fått en god stekeskorpe. Skru ned til middels varme, og stek dem i ytterligere et par minutter til de er stekt akkurat slik du vil ha dem. Ta dem av pannen, og la dem hvile i 5 minutter.
6. Servering: Skyll rucola, og vend den sammen med bakte rødbeter, kikerter og dressing. Anrett salaten på et serveringsfat, og topp med smuldret feta. Server med ovnsstekte poteter og biffer.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer