Mandag: Marokkansk kylling med sitron, mandler og grønne oliven
4 personerTid: 30 minMarinering: Minst 1 timeOvnstid: 40 min
Ingredienser1 hel kylling3 ss ras el hanout1 ss smør til steking1 ss olivenolje til steking2 løk100 g grønne oliven1 usprøytet sitron2 dl kyllingbuljong
Couscous3 dl kokende vann200 g couscous2 ss sitronsaft2 ss olivenoljesalt
Til servering50 g mandler1 håndfull bladpersille
1. Skjær kyllingen i 6–8 biter, og legg kyllingstykkene på et fat. Dryss krydderblandingen over, og vend kyllingkjøttet godt rundt i krydderne. Dekk fatet med plastfolie, og la kyllingen marinere i kjøleskap i minst 1 time (gjerne lengre).2. Skru ovnen på 200°. Brun kyllingstykkene i smør og olje på en stor panne til skinnet er gyllent. Legg kyllingbitene i en ildfast form. Rens løkene, skjær dem i båter, og fordel dem i formen med kyllingen. Hell oliven over. Riv sitronskall over retten, og hell buljong i bunnen av formen. Sett den ildfaste formen inn i ovnen, og stek i 40 minutter til kyllingen er mør og gjennomstekt.3. Couscous: Hell kokende vann over couscousen i en skål. Dekk skålen med plastfolie, og la den trekke i ca. 10 minutter. Løsne forsiktig couscousen med en gaffel, og rør den sammen med sitronsaft, olivenolje og salt.4. Servering: Rist mandlene lett gylne i en tørr panne, og hakk dem grovt. Skyll og hakk persille fint. Dryss begge deler over retten, og server med couscous.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger