Matplan:

Alltid noe godt til middag

Til deg! Fiks ferdig ukemeny.

Hakkebøffer med grønnsakcrumble og grønn salat. FOTO: Columbus Leth
Hakkebøffer med grønnsakcrumble og grønn salat. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Mandag: Stekt gnocchi med grønnkål, tomatsaus og tre oster

4 personer
Tid: 35 min
Ovnstid: Minst 30 min

Ingredienser
500 g gnocchi
50 g ricotta
½ potte basilikum
1 fersk mozzarellakule
3 ss brødrasp

Tomatsaus
1 løk
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
2 bokser hakkede tomater
1 ss epleeddik
1 ½ ts tørket oregano
1 ts sukker
salt og pepper

Sprø grønnkål
150 g fersk grønnkål
2 ss olivenolje
1 ts tørkede chiliflak
salt og pepper

Til servering
Varme rundstykker

1. Tomatsaus: Rens og hakk løk og hvitløk fint. Stek begge deler i litt olje i en gryte i ca. 5 minutter. Tilsett hakkede tomater, eddik, oregano og sukker, og la det koke opp. Skru ned til middels varme, og la tomatsausen småkoke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
2. Sprø grønnkål: Skru ovnen på 190°. Fjern de grove stilkene fra grønnkålen, og skyll den grundig. Tilsett olje, og krydre med chiliflak, salt og pepper. Fordel grønnkålen på en bakeplate med bakepapir, og stek den sprø i ovnen i ca. 10 minutter.
3. Hell gnocchi, ricotta og hakket basilikum i tomatsausen, rør rundt, og la sausen småkoke i ytterligere 5 minutter. Fordel halvparten av tomatsausen i bunnen av en ildfast form. Dryss over revet parmesan og halvparten av mozzarellaen skåret i tynne skiver. Fordel halvparten av den sprø grønnkålen oppå. Gjenta med enda et lag, og avslutt med brødrasp og revet parmesan på toppen. Stek formen i ovnen i ca. 20 minutter, til det er boblende varmt.
4. Servering: Server retten rett fra formen med varme rundstykker.

Gnocchi er en form for pasta som er laget av kokte poteter. Her blir de servert med en god tomatsaus og sprø grønnkål på toppen. FOTO: Columbus Leth
Gnocchi er en form for pasta som er laget av kokte poteter. Her blir de servert med en god tomatsaus og sprø grønnkål på toppen. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Tirsdag: Sprø torsk med rød pesto, rotfrukt-frittes og erter

4 personer
Tid: 30 min
Ovnstid: 40 min

Ingredienser
25 g parmesan
50 g panko eller annen brødrasp
600 g torskefilet
salt og pepper
2 ss rød pesto

Rotfrukt-frittes
500 g søtpotet
500 g pastinakk
2 ss olivenolje
salt og pepper

Tilbehør
200 g frosne erter
3 ss majones
2 ss rød pesto

1. Rotfrukt-frittes: Skru ovnen på 200°. Skrell søtpoteter og pastinakker, og skjær dem i staver. Fordel dem på en bakeplate kledd med bakepapir. Tilsett olje, og krydre med salt og pepper. Stek rotfrukt-frittesene i ovnen i 35–40 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Vend gjerne rundt i dem underveis. Riv parmesanen fint, og rør den sammen med rasp i en skål.
2. Skjær torskefiletene i 4 porsjonsstykker, og krydre dem med salt og pepper. Smør rød pesto på toppen av torskestykkene, og dryss over raspblandingen. Fordel torskestykkene i en ovnsform med bakepapir, og stek dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gjennomstekte og fiskekjøttet deler seg i fine flak.
3. Tilbehør: Tin ertene, eller gi dem et kjapt oppkok i en kasserolle med kokende vann. Renn av, og hell dem i en skål. Rør majones og rød pesto sammen til en dipp i en skål. Server sprø torsk med rotfrukt-frittes, erter og pestodipp.

Her får du den britiske klassikeren fish’n’chips i en ny og oppdatert versjon. FOTO: Columbus Leth
Her får du den britiske klassikeren fish’n’chips i en ny og oppdatert versjon. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Onsdag: Røstiburger med parmaskinke, tomatsalsa og chilimajones

4 personer
Tid: 45 min
Ovnstid: 10 min

Ingredienser
Søtpotetrøsti

400 g søtpotet
1 løk
1 ts tørkede chiliflak
1 egg
3 ss maisenna
salt og pepper
olivenolje til steking
4 skiver parmaskinke

Tomatsalsa
300 g cherrytomater
½ potte basilikum
1 ss epleeddik
salt og pepper

Chilimajones
4 ss majones
1 ss chilisaus, f.eks. sambal oelek
1 ts flytende honning
salt og pepper

Til servering
4 burgerbrød
50 g blandet grønn salat

1. Søtpotetrøsti: Skrell søtpotetene, og riv dem grovt. Rens og riv løken grovt, og rør det sammen med revet søtpotet, chiliflak, egg, maisenna, salt og pepper i en skål. Varm opp en panne med rikelig olje. Legg 4 fulle skjeer med røstiblanding på pannen, så du får 4 store potetkaker. Trykk dem lett sammen med en stekespade. Stek røstiene i 4–5 minutter på hver side, til de er gylne og sprø. La dem renne av på tørkepapir.
2. Skru ovnen på 200°. Legg parmaskinke på en bakeplate kledd med bakepapir, og stek det i ovnen i 8–10 minutter, til det er sprøtt.
3. Tomatsalsa: Skyll tomatene, skjær dem i små terninger, og kast overskytende væske. Rør tomatene sammen med friskhakket basilikum og eddik i en skål, og krydre med salt og pepper.
4. Chilimajones: Rør majones, chilisaus og honning sammen i en skål, og krydre med salt og pepper.
5. Servering: Varm burgerbrødene. Skyll og tørk salaten. Smør burgerbrødene med chilimajones, og tilsett salat, røsti, sprø parmaskinke og tomatsalsa, og server.

I denne velsmakende burgeren er det meste av kjøttet byttet ut med sprø røsti laget av søtpotet. FOTO: Columbus Leth
I denne velsmakende burgeren er det meste av kjøttet byttet ut med sprø røsti laget av søtpotet. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Torsdag: Kylling i tomatsaus med gremolata og frisk pasta

4 personer
Tid: 40 min

Ingredienser
500 g kyllingfilet
1 løk
1 rødløk
1 fedd hvitløk
200 g gulrøtter
200 g squash
1 ½ ss olje til steking
1 ss provencekrydder
¼ ts chilipulver
70 g tomatpuré
1 boks hakkede tomater
3 dl kyllingbuljong
1 dl kremfløte
1 ts sukker
1 ss epleeddik
salt og pepper

Gremolata
1 potte kruspersille
1 fedd hvitløk
1 usprøytet sitron

Til servering
400 g pasta

1. Skjær kyllingfiletene i små terninger. Rens løk, rødløk og hvitløk, og hakk dem grovt. Skrell gulrøttene, skyll squashen, og skjær begge deler i små terninger.
2. Brun kyllingkjøttet på alle sider i olje i en gryte. Tilsett de 3 typene løk, gulrøtter og squash, og stek videre i 2–3 minutter. Krydre med provencekrydder og chilipulver, og stek videre i 1 minutt. Hell tomatpuré, hakkede tomater, buljong og fløte i gryten, og la sausen koke opp. Skru ned til middels varme, og la sausen småkoke i 10–15 minutter. Smak sausen til med sukker, eddik, salt og pepper, og hold den varm inntil servering.
3. Gremolata: Skyll persillen godt, napp bladene av stilkene, og hakk dem grovt. Rens hvitløken, og hakk den fint. Skyll og riv sitronen fint. Rør persille, hvitløk og sitronskall sammen i en skål.
4. Servering: Kok pasta etter anvisning på pakken, og renn av. Server kylling i tomatsaus med pasta og et dryss gremolata.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Fredag: Hakkebøffer med grønnsakcrumble og grønn salat

4 personer
Tid: 40 min
Ovnstid: 40 min

Ingredienser
500 g karbonadedeig
1 potte kruspersille
2 ss kapers
salt og pepper
1 ½ ss olje til steking

Grønnsakcrumble
300 g poteter
300 g gulrøtter
200 g pastinakk
2 ss olivenolje
1 ts grov sennep
1 ts flytende honning
1 ss provencekrydder
salt og pepper
50 g hasselnøttkjerner
25 g panko eller annen brødrasp
25 g parmesan
50 g smør

Grønn salat
100 g blandet grønn salat
1 rødløk
200 g cherrytomater
1 ts grov sennep
1 ts flytende honning
2 ss epleeddik
3 ss olivenoljesalt og pepper

1. Grønnsakcrumble: Skru ovnen på 200°. Skrell poteter, gulrøtter og pastinakker, og skjær dem i passe små terninger. Rør olje, sennep, honning, provencekrydder, salt og pepper sammen til en marinade i en stor skål, og vend grønnsakene i marinaden.
2. Fordel grønnsakene i en ildfast form, og stek dem i ovnen i 25 minutter. Vend gjerne i dem underveis. Hakk hasselnøttene grovt, og bland dem sammen med rasp og friskrevet parmesan i en skål.
3. Ta formen ut av ovnen, og fordel crumblen oppå grønn­sakene. Skjær smøret i små terninger, og fordel dem oppå. Sett formen inn i ovnen i ytterligere ca. 15 minutter, til grønnsakene er møre.
4. Grønn salat: Skyll og tørk salaten. Rens rødløken, og skjær den i tynne skiver. Skyll tomatene, og skjær dem i halve. Rør sennep, honning, eddik og olje sammen i en stor skål, og krydre med salt og pepper. Vend salat, rødløk og tomater sammen med dressingen.
5. Ta karbonadedeigen ut av kjøleskapet. Skyll og hakk persille grovt. Renn av kapers i en sikt, og hakk dem grovt. Form karbonadedeigen til 4 hakkebøffer, og krydre dem med salt og pepper. Stek bøffene ved høy varme i olje på en panne til de får en god stekeskorpe på begge sider. Skru ned til middels varme, og stek dem ferdige. Server hakkebøffene med grønnsakcrumble og grønn salat.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer