Matplan:

Alltid noe godt til middag

Til deg! Fiks ferdig ukemeny.

Pasta med kylling, sjampinjong og soltørkede tomater. FOTO: Columbus Leth
Pasta med kylling, sjampinjong og soltørkede tomater. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Mandag: Vårruller med kjøtt og spisskålsalat

4 personer
Tid: 50 min

Ingredienser
30 glassnudler
100 g brune sjampinjonger
1 løk
2 cm frisk ingefær
150 g gulrøtter
300 g kjøttdeig
2 ss olivenolje til steking
3 ss soyasaus
1 ts sukker
salt og pepper
50 g bønnespirer
12 ark vårrulldeig (12–16 stk.)
1 egg til pensling
olivenolje til steking

Spisskålsalat
300 g spisskål
300 g gulrøtter
2 ss limesaft
2 ts flytende honning
salt og pepper
2 ss svarte sesamfrø

Til servering
1 ½ dl søt chilisaus

1. Hell kokende vann over glassnudlene i en skål, og la dem trekke i 2 minutter. Renn av, og klipp nudlene i mindre biter. Rens sjampinjongene, og hakk dem fint. Rens løk, skrell ingefær, og hakk begge deler fint. Skrell gulrøttene, og riv dem grovt. Rør kjøttet sammen med glass-nudler, sjampinjong, løk, ingefær og gulrøtter i en skål. Stek kjøttblandingen i en stor panne eller en wok med olje i 4–5 minutter, til kjøttet er gjennomstekt. Krydre med soya, sukker, salt og pepper. Ta pannen av varmen, og vend bønnespirer i fyllet.
2. Legg ca. 2 ss av fyllet i en bred stripe på midten av en bit vårrulldeig. Fold endene innover, og rull deigen stramt sammen rundt fyllet. Pensle samlingene med litt sammenpisket egg, så de holder seg lukket under stekingen. Det blir 12–16 vårruller ut av porsjonen, avhengig av størrelsen på deigen.
3. Varm godt med olje opp i en wok eller dyp panne, og stek vårrullene i oljen i 6–8 minutter, til de er gylne og sprø. Vend dem flere ganger underveis. La dem renne av på kjøkkenpapir.
4. Spisskålsalat: Skyll spisskålen, og snitt den i fine strimler. Rør limesaft, honning, salt og pepper sammen i en salatskål, og vend dressingen sammen med kål og gulrøtter. Dryss over sesamfrø.
5. Servering: Server vårrullene med spisskålsalat og søt chilisaus til å dyppe i.

Vårrulldeig eller -ark fås kjøpt i større matbutikker eller asiatiske spesialbutikker. FOTO: Columbus Leth
Vårrulldeig eller -ark fås kjøpt i større matbutikker eller asiatiske spesialbutikker. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Tirsdag: Pasta med kylling, sjampinjong og soltørkede tomater

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
450 g kyllingfilet
1 løk
250 g brune sjampinjonger
1 ½ ss olivenolje til steking
1 ss provencekrydder
salt og pepper
100 g soltørkede tomater i olje
2 dl kyllingbuljong
1 dl kremfløte
2 ts sitronsaft

Tilbehør
350 g spagetti
1 håndfull bladpersille

1. Skjær kyllingfiletene i små terninger. Rens og hakk løken. Rens sjampinjongene, og skjær dem i halve eller kvarte. Brun kyllingterningene i olje i en gryte. Tilsett løk, og stek videre i 2 minutter. Tilsett sjampinjonger, og la dem få litt farge. Krydre med provencekrydder, salt og pepper. Renn av de soltørkede tomatene, og tilsett dem.
2. Hell kyllingbuljong og fløte i gryten, og la sausen koke opp. Skru ned til middels varme, og la sausen småkoke i 10 minutter, til den tykner og blir kremete. Smak sausen til med sitronsaft, salt og pepper.
3. Tilbehør: Kok spagettien etter anvisning på pakken. Renn av.
4. Servering: Vend den kokte spagettien i sausen, og server straks med et dryss grovhakket persille på toppen.

Dette er en pastarett som er kjapp å lage og som passer perfekt til travle dager. Tips! Spar eventuelt litt av kokevannet til å ha i retten hvis den blir for tørr. FOTO: Columbus Leth
Dette er en pastarett som er kjapp å lage og som passer perfekt til travle dager. Tips! Spar eventuelt litt av kokevannet til å ha i retten hvis den blir for tørr. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Onsdag: Tarteletter med reker og grønnsakstuing

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
Grønnsakstuing

25 g smør
25 g hvetemel
5 dl kyllingbuljong
1 eggeplomme
½ dl kremfløte
½ usprøytet sitron
salt og pepper
200 g gulrøtter
200 g grønne asparges
200 g spisskål
200 g frosne erter

Til servering
12 tarteletter
200 g reker
1 potte frisk dill

1. Grønnsakstuing: Smelt smøret i en gryte, og tilsett mel under omrøring. La det steke i ca. 2 minutter uten at det tar farge. Tilsett den varme kyllingbuljongen i et par omgangen, og kok sausen opp under konstant pisking, så det ikke dannes klumper. La sausen småkoke i 5 minutter.
2. Rør eggeplomme og fløte sammen i en skål, og pisk det i sausen. La sausen småkoke i 2–3 minutter. Og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Skrell gulrøttene, og skjær dem i tynne skiver.
3. Kutt av og kast den nederste enden av aspargesene, og skjær deretter aspargesene i mindre biter. Skyll og snitt spisskålen fint. Ta ertene ut av fryseren. Vend alle grønnsakene rundt i sausen, og la dem koke med i ca. 3 minutter. Grønnsakene skal være gjennomvarme, men fortsatt sprø.
4. Servering: Varm tartelettene i ovnen, og anrett dem deretter på et fat. Fyll dem med grønnsakstuing, og topp med reker og dill. Server.

Tarteletter er små former laget av butterdeig. Du kan lage dem selv ved å kjevle ut butterdeig, som du deretter kler små paiformer eller muffinsformer med før du steker dem ved 200° i ca. 10 minutter. FOTO: Columbus Leth
Tarteletter er små former laget av butterdeig. Du kan lage dem selv ved å kjevle ut butterdeig, som du deretter kler små paiformer eller muffinsformer med før du steker dem ved 200° i ca. 10 minutter. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Torsdag: Svineschnitzel med potet-ertemos

4 personer
Tid: 35 min

Ingredienser
4 skiver av flatbiff eller ytrefilet av svin
1 dl hvetemel
salt og pepper
1 egg
2 dl rasp (f.eks. pankorasp)
2 ss olivenolje til steking

Potet-ertemos
1 kg poteter
200 g frosne erter
25 g smør
½ dl helmelk
½ usprøytet sitron
salt og pepper

Til servering
50 g feltsalat
½ usprøytet sitron

1. Potet-ertemos: Skrell potetene, og skjær dem i grove terninger. Kok potetene i en kasserolle med usaltet vann i 20 minutter, til de er møre. Tilsett ertene de siste 5 minuttene av koketiden. Hell vannet av grønnsakene. Mos poteter og erter sammen med smør, melk og finrevet sitronskall til en grov mos, og smak til med salt og pepper.
2. Bank kjøttskivene jevne, men ikke helt flate, og vend dem i mel krydret med salt og pepper. Slå egget ut i en dyp tallerken, og pisk det sammen med en gaffel. Vend schnitzlene i egg og deretter i rasp, så de er helt dekket. Stek schnitzlene i olje i en panne til de er gylne, sprø og gjennomstekte. Krydre godt med salt og pepper.
3. Servering: Skyll og tørk salaten, og skjær sitronen i båter. Server svineschnitzlene med potet- ertemos, salat og sitronbåter.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Fredag: Rødbetburger med avokadokrem og rødløk

4 personer
Tid: 40 min

Ingredienser
Rødbetbiffer

2 store rødbeter (250 g revet)
2 egg
1 ½ ss tahin (sesampasta)
50 g havregryn
2 ss hvetemel
2 ss sesamfrø
1 ½ ts malt spisskummen
salt og pepper
2 ss olivenolje til steking

Avokadokrem
2 avokadoer
1 ss olivenolje
1 lime
½ ts tørkede chiliflak
salt og pepper

Til servering
4 burgerbrød
50 g feltsalat
1 rødløk
4 ss majones (gjerne chilimajones)

1. Rødbetbiffer: Skrell og riv rødbetene grovt. Rør de revne rødbetene sammen med egg, tahin, havregryn, mel og sesamfrø i en skål, og krydre med spiss-kummen, salt og pepper. Farsen skal henge sammen, så tilsett eventuelt litt mer mel. Form rødbetfarsen til 4 store, flate biffer. Stek biffene i olje på en panne til de er gjennomstekte og sprø i kanten.
2. Avokadokrem: Del avokadoene, fjern steinen, og skrap ut kjøttet. Mos eller blend avokado med olje, og smak til med limesaft, chiliflak, salt og pepper.
3. Servering: Varm burger-brødene. Skyll og tørk salaten. Rens rødløken, og skjær den i tynne skiver. Smør brødene med majones, og arranger burgerne med salat, rødbetbiff, avokadokrem og rødløk.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer