Mandag: Vårruller med kjøtt og spisskålsalat
4 personerTid: 50 min
Ingredienser30 glassnudler100 g brune sjampinjonger1 løk2 cm frisk ingefær150 g gulrøtter300 g kjøttdeig2 ss olivenolje til steking3 ss soyasaus1 ts sukkersalt og pepper50 g bønnespirer12 ark vårrulldeig (12–16 stk.)1 egg til penslingolivenolje til steking
Spisskålsalat300 g spisskål300 g gulrøtter2 ss limesaft2 ts flytende honningsalt og pepper2 ss svarte sesamfrø
Til servering1 ½ dl søt chilisaus
1. Hell kokende vann over glassnudlene i en skål, og la dem trekke i 2 minutter. Renn av, og klipp nudlene i mindre biter. Rens sjampinjongene, og hakk dem fint. Rens løk, skrell ingefær, og hakk begge deler fint. Skrell gulrøttene, og riv dem grovt. Rør kjøttet sammen med glass-nudler, sjampinjong, løk, ingefær og gulrøtter i en skål. Stek kjøttblandingen i en stor panne eller en wok med olje i 4–5 minutter, til kjøttet er gjennomstekt. Krydre med soya, sukker, salt og pepper. Ta pannen av varmen, og vend bønnespirer i fyllet.2. Legg ca. 2 ss av fyllet i en bred stripe på midten av en bit vårrulldeig. Fold endene innover, og rull deigen stramt sammen rundt fyllet. Pensle samlingene med litt sammenpisket egg, så de holder seg lukket under stekingen. Det blir 12–16 vårruller ut av porsjonen, avhengig av størrelsen på deigen.3. Varm godt med olje opp i en wok eller dyp panne, og stek vårrullene i oljen i 6–8 minutter, til de er gylne og sprø. Vend dem flere ganger underveis. La dem renne av på kjøkkenpapir.4. Spisskålsalat: Skyll spisskålen, og snitt den i fine strimler. Rør limesaft, honning, salt og pepper sammen i en salatskål, og vend dressingen sammen med kål og gulrøtter. Dryss over sesamfrø.5. Servering: Server vårrullene med spisskålsalat og søt chilisaus til å dyppe i.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger