Matplan:

Alltid noe godt til middag

Til deg! Fiks ferdig ukemeny.

FOTO: Eat
FOTO: Eat Vis mer
Publisert

Mandag: Kyllingramen-suppe

4 porsjonerTid: 30 min

IngredienserKyllingramen-buljong1 ss sesamolje1 ss ingefær, revet1 ss hvitløk, revet1 ½ l kyllingbuljong3 ss soyasaus

Kyllingramen250 g fullkornnudler100 g gulrot100 g grønnkål4 vårløk i tynne strimler400 g kyllingbrystfilet, stekt eller dampet4 egg, bløtkoktetørket chilipulversesamfrø1 sushiark (nori) i stykker eller strimlerchilisaus

Slik gjør du

1. Stek ingefær og hvitløk med 2 ts sesamolje i en medium varm kasserolle. Ha i kyllingbuljongen, og kok opp. Ha i soyasaus og resten av sesamoljen. Kok nudlene etter anvisning på pakken. Vask gulroten, og kutt den i tynne strimler. Vask grønnkålen, og riv den i ganske små biter. Du kan gni dem litt mellom hendene for å mykne bladene. Kutt vårløkene i tynne strimler. Riv eller skjær den stekte kyllingen i passe store biter.2. Servering: Ha nudler i suppeboller. Ha over gulrot, grønnkål, vårløk og kylling. Hell over den dampende varme suppen, og tilsett bløtkokt egg som er delt i to. Dryss litt tørkede chiliflak, sesamfrø og biter eller strimler av nori over hver bolle. Server straks, eventuelt med litt chilisaus ved siden av, slik at alle kan ha i så mye de vil.3. Retten kan enkelt ­gjøres vegetarisk ved å ­erstatte kyllingkraften med grønnsakbuljong, og ved å erstatte kyllingen med tofu, tempeh eller seitan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer