Matplan:

Alltid noe godt til middag

Til deg, fiks ferdig ukemeny!

Barbecue-kylling med coleslaw og potetbåter. FOTO: Columbus Leth
Barbecue-kylling med coleslaw og potetbåter. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Mandag: Barbecue-kylling med coleslaw og potetbåter

4 personer
Tid: 35 min
Ovnstid: 35 min

Ingredienser
4 kyllingbrystfileter
2 dl barbecuesaus
2 ss olivenolje
salt og pepper

Potetbåter
1 kg poteter
2 ss olivenolje
salt

Coleslaw
300 g spisskål
200 g gulrøtter
50 g syltede drueagurker
1 håndfull bladpersille
1 håndfull frisk mynte
1 dl crème fraîche, 18 %
2 ss majones
1 ts dijonsennep
1 sitron
1 ss sukker
salt og pepper

1. Potetbåter: Skru ovnen på 200°. Skyll og skrubb potetene, og skjær dem i båter. Vend dem i olje på en bakeplate med bakepapir, og krydre med salt. Stek potetbåtene i ovnen i ca. 35 minutter, til de er gjennomstekte.
2. Coleslaw: Skyll og snitt spisskålen fint. Skrell gulrøttene, og riv dem i tynne strimler. Skjær drueagurkene i små terninger. Skyll persille og mynte, og hakk begge deler grovt. Rør crème fraîche, majones og sennep sammen i en stor skål. Press sitronsaften, og rør 2 ss sitronsaft i dressingen sammen med sukker. Smak til med salt og pepper. Vend dressingen sammen med spisskål, gulrøtter og krydderurter (spar litt til pynt). Sett skålen i kjøleskapet fram til servering.
3. Barbecue-kylling: Skjær kyllingfiletene igjennom på langs, og bank dem flate. Pensle de 8 bitene med grillsaus på begge sider – spar resten av grillsausen. La kyllingen trekke på en tallerken i 15 minutter. Stek kyllingfiletene i olje på en panne (gjerne grillpanne) i 4–5 minutter på hver side, til de er gjennomstekte. Pensle dem med resten av grillsausen, og krydre med salt og pepper.
4. Servering: Server barbecue- kyllingen med potetbåter og coleslaw, og dryss over friske krydderurter.

Har du god tid, kan du la kyllingen marinere i kjøleskap i opptil et par timer før den grilles. FOTO: Columbus Leth
Har du god tid, kan du la kyllingen marinere i kjøleskap i opptil et par timer før den grilles. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Tirsdag: Ertesuppe med potet, bacon og gressløk

4 personer
Tid: 25 min

Ingredienser
3 sjalottløk
300 g poteter
1 ss smør til steking
1,2 liter kyllingbuljong
500 g frosne erter
1 dl crème fraîche, 18 %
1 dl hvitvin
salt og pepper
200 g bacon

Til servering
1 dl crème fraîche, 18 %
1 bunt gressløk
1 brød

1. Rens og hakk sjalottløkene fint. Skrell potetene, og skjær dem i små terninger. Stek løk og poteter i smør i en gryte i et par minutter. Hell buljong i gryten, og la suppen koke opp. La det koke i ca. 10 minutter, til potetene er møre. Hell erter i gryten, og la suppen småkoke i ytterligere 5 minutter, til ertene er møre.
2. Ta gryten av varmen, og bruk en stavmikser til å kjøre suppen jevn og glatt. Sett gryten tilbake over svak varme, og tilsett crème fraîche og hvitvin. Varm suppen igjennom, og smak til med salt og pepper. Skjær baconet i små terninger, og stek dem sprø på en varm panne. Renn av på kjøkkenpapir.
3. Servering: Anrett suppen i skåler. Drypp over crème fraîche, og topp med baconterninger og klippet gressløk. Server suppen rykende varm med brød.

Ekstra godt blir det om du serverer den knallgrønne suppen med iskald crème fraîche. FOTO: Columbus Leth
Ekstra godt blir det om du serverer den knallgrønne suppen med iskald crème fraîche. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Onsdag: Risotto med sopp, fennikel og persille

4 personer
Tid: 40 min

Ingredienser
2 sjalottløk
1 fennikel
1 ½ ss olivenolje til steking
400 g risottoris
1 dl hvitvin
1 liter grønnsakbuljong
300 g sjampinjonger
1 ss smør til steking
2 håndfuller bladpersille
25 g parmesan
salt og pepper

Til servering
25 g parmesan
½ usprøytet sitron

1. Rens og hakk sjalottløkene fint. Rens fennikelen, og skjær den i små terninger. Stek løk og fennikel i olje i en gryte i et par minutter, til de er blanke og myke. Tilsett ris, og rør godt i gryten. Tilsett hvitvin, og la det koke inn. Tilsett buljongen, ca. 1 dl om gangen, og rør i gryten til væsken er trukket inn. Fortsett på denne måten med buljong til all væsken er brukt og risen er blitt mør, men fortsatt har litt tyggemotstand.
2. Rens sjampinjongene, og skjær dem i halve eller kvarte, avhengig av størrelsen. Stek sjampinjongene i smør på en panne ved høy varme i ca. 2 minutter, til de er gylne. Skyll og hakk persillen fint, og legg til side litt til pynt. Rør stekte sjampinjonger, persille og finrevet parmesan i risottoen, og smak til med salt og godt med nykvernet pepper.
3. Servering: Anrett risottoen i dype tallerkener, og tilsett finrevet parmesan, finrevet sitronskall og hakket persille. Server risottoen med det samme, så den er rykende varm.

En kremete risotto blir aldri feil. Her i en elegant versjon med sjampinjonger, fennikel og persille, samt sitronskall som et ekstra piff. FOTO: Columbus Leth
En kremete risotto blir aldri feil. Her i en elegant versjon med sjampinjonger, fennikel og persille, samt sitronskall som et ekstra piff. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Torsdag: Moste poteter med laks, feta og ertekrem

4 personer
Tid: 25 min
Ovnstid: 20 min

Ingredienser
800 g poteter
2 ss olivenolje
100 g feta
2 ts malt spisskummen
1 ts røkt paprika
1 ts salt
½ ts pepper
500 g laksefilet uten skinn
1 usprøytet sitron

Ertekrem
500 g frosne erter
4 ss crème fraîche, 18 %
3 stilker frisk mynte
1 lime
salt og pepper

1. Skrubb potetene, og kok dem i en kasserolle med lettsaltet vann i 10 minutter. Hell av vannet. Skru ovnen på 200°. Legg potetene i en ildfast form, og gi dem et lett trykk med en gaffel. Drypp olje over potetene, og dryss over smuldret feta.
2. Bland spisskummen, paprika, salt og pepper sammen i en skål, og krydre potetene med ca. halvparten av krydderblandingen. Sett formen med potene i ovnen i 10 minutter. Ta formen ut av ovnen, og legg laksefiletene oppå potene. Krydre laksen med resten av krydderblandingen, og sett formen tilbake i ovnen i ca. 10 minutter, eller til laksen er gjennomstekt.
3. Ertekrem: Tin ertene, og kjør dem til en glatt krem sammen med mynteblader i en blender. Smak til med limesaft, salt og pepper.
4. Servering: Riv litt finrevet sitronskall over potet- og lakseretten, og server med ertekrem. Pynt med mynteblader.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Fredag: Carpaccio av roastbiff med bakt paprika

4 personer
Tid: 25 min
Ovnstid: 15 min

Ingredienser
600 g roastbiff
2 ss olivenolje
salt og pepper

Stekte paprika
4 røde paprika
2 ss olivenolje
salt og pepper

Til servering
50 g ruccola
4 ss balsamicoglace
50 g parmesan
1 brød

1. Stekte paprika: Skru ovnen på 225°. Skyll paprikaene, skjær dem i kvarte, og fjern kjernene.
2. Legg paprikabitene med skinnsiden opp på en bakeplate med bakepapir. Pensle dem med olje, og krydre med salt og pepper. Stek paprikaene i ovnen i ca. 15 minutter, til de begynner å få svarte flekker. Ta dem ut, og avkjøl dem.
3. Roastbiff: Dypp roastbiffen tørr med kjøkkenpapir. Brun den godt på alle sider i olje på en varm stekepanne i ca. 5 minutter. Skru ned til middels varme, og stek videre i 8–10 minutter. Roastbiffen skal ha en fin stekeskorpe på alle sider, men fortsatt være rød i midten.
4. Krydre med salt og pepper, og ta kjøttet av pannen. Avkjøl roastbiffen helt (gjerne til neste dag), hvis du vil servere kjøttet kaldt. Alternativt skal kjøttet bare hvile i 15 minutter.
5. Servering: Skjær kjøttet i tynne skiver, og anrett dem på et fat. Skjær de stekte paprikaene i brede strimler. Skyll og tørk ruccolasalaten, og fordel den oppå kjøttet sammen med paprika. Drypp med balsamico­glace, og pynt med høvlet parmesan. Server med brød.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer