Matplan:

Alltid noe godt til middag

Til deg! Fiks ferdig ukemeny.

Chiliburger med tartarsaus. FOTO: Columbus Leth
Chiliburger med tartarsaus. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Mandag: Hakket kylling i tomat med oliven og timian

4 personer
Forberedelsestid: 30 min
Totaltid: 30 min

Ingredienser
1 fedd hvitløk
1 løk1
½ ss olivenolje til steking
500 g kyllingkjøttdeig
5 stilker frisk timian
1 ss provencekrydder
2 ss tomatpuré
1 kyllingbuljongterning
2 bokser hakkede tomater
1 ss balsamicoeddik
½ ts sukker
salt og pepper

Tilbehør
350 g spagetti

Til servering
75 g blandet oliven
25 g parmesan
ev. frisk timian

1. Rens og hakk løk og hvitløk fint. Stek begge deler i olje i en gryte i 2 minutter, til de er blanke. Tilsett kyllingkjøttdeig, og brun det godt i ca. 5 minutter. Tilsett hakket, frisk timian, provencekrydder og tomatpuré, og stek videre i 2 minutter. Tilsett kylling­buljongterningen, hakkede tomater, balsamicoeddik og sukker, og la sausen koke opp. Skru ned til middels varme, og la sausen småkoke i 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
2. Tilbehør: Kok spagettien etter anvisning på pakken. Renn av.
3. Servering: Vend forsiktig spagetti og kylling i tomatsausen i gryten, og anrett i skåler eller dype tallerkener. Topp med oliven, friskrevet parmesan og eventuelt ekstra timian. Server straks.

En lett og sommerlig kjøttsaus med kylling og krydder er et godt alternativ til den klassiske kjøttsausen. FOTO: Columbus Leth
En lett og sommerlig kjøttsaus med kylling og krydder er et godt alternativ til den klassiske kjøttsausen. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Tirsdag: Torsk med blomkålbønnemos og spinat

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
4 torskefileter
1 ss smør til steking
1 ss olivenolje til steking
salt og pepper

Blomkålbønnemos
500 g blomkål
1 liter melk
1 boks hvite cannellinibønner
25 g smør
salt og pepper

Sautert spinat
300 g frisk spinat
2 ss olivenolje til steking
¼ ts salt

Til servering
1 ts tørkede chiliflak

1. Blomkålbønnemos: Skyll blomkålen, kast bladene, og skjær kålen i mindre buketter. Kok blomkål og melk i en kasserolle i ca. 15 minutter, til kålen er mør. Renn av blomkål­bukettene i et dørslag, og spar 2 dl av kokemelken. Skyll og renn av de hvite bønnene. Hell blomkål, hvite bønner, smør og litt av kokemelken i en kasserolle, og kjør det til en glatt mos med en stavmikser. Smak mosen til med salt og pepper, og tilsett eventuelt mer av kokemelken hvis du vil ha den tynnere. Hold den varm fram til servering.
2. Torsk: Sjekk fiskefiletene for små bein. Stek filetene i smør og olje på en panne med skinnsiden ned ved høy varme i 3–4 minutter, til skinnet er gyllent og sprøtt. Vend filetene, og stek dem på kjøttsiden i 2–3 minutter, til de er akkurat gjennomstekte. Krydre med salt og pepper, og ta fisken av pannen. Tør av pannen.
3. Sautert spinat: Skyll og renn av spinaten, og kast eventuelt grove stilker. Stek spinaten i olje i en panne i 1–2 minutter, til den faller sammen. Krydre med salt.
4. Servering: anrett blomkål­bønnemosen på en tallerken, legg sprøstekt fisk og sautert spinat oppå, og dryss over chiliflak. Server straks.

Tips! Du kan bruke den type torsk som du selv ønsker – og får tak i. FOTO: Columbus Leth
Tips! Du kan bruke den type torsk som du selv ønsker – og får tak i. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Onsdag: Wrap med stekt halloumi, gresk salat og yoghurtdressing

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
Stekt halloumi

250 g halloumi-grillost
1 ½ ss olivenolje til steking

Yoghurtdressing
1 potte gressløk
1 potte dill
2 dl gresk yoghurt, 10 %
2 ts flytende honning
salt og pepper

Gresk salat
2 ss olivenolje
1 ss balsamicoeddik
½ ts tørket oregano
salt og pepper
2 små hjertesalater
1 rødløk
250 g små tomater
½ agurk
50 oliven

Til servering
4 store tortillalefser

1. Yoghurtdressing: Hakk gressløk og dill fint. Rør gresk yoghurt sammen med de friske urtene og honning i en skål, og smak dressingen til med salt og pepper.
2. Stekt halloumi: Skjær halloumi i skiver, og stek dem sprø og gylne i olje i en panne i et par minutter på hver side.
3. Gresk salat: Rør olje, eddik og oregano sammen i en stor skål, og krydre med salt og pepper. Skyll og tørk salatene, og snitt dem i grove strimler. Rens rødløken, og skjær den i tynne skiver, gjerne på et mandolinjern. Skyll tomatene, og skjær dem i to. Skyll agurken, og skjær den i terninger eller halvmåner. Ha alle grønnsakene og olivenene i skålen med dressing, og vend sammen.
4. Servering: Varm tortilla­lefsene, og smør dem med yoghurtdressing. Topp med gresk salat og stekt halloumi, og server.

Halloumi er en mild og fast ost som egner seg godt til å bli grillet eller stekt. Tips! Du kan også lage dette med f.eks. kylling i stedet for halloumi. FOTO: Columbus Leth
Halloumi er en mild og fast ost som egner seg godt til å bli grillet eller stekt. Tips! Du kan også lage dette med f.eks. kylling i stedet for halloumi. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Torsdag: Potetmos med sommergrønt og pancetta

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
1 kg poteter
2 ss smør
2 ts grov sennep
½ usprøytet sitron
salt og pepper

Sommergrønt med pancetta
1 bunt grønne asparges
2 purreløk
200 g pancetta
1 ss olivenolje til steking
4 stilker frisk timian
salt og pepper

Servering
200 g friske erter

1. Potetmos: Skrell potetene, og skjær dem i mindre biter. Kok dem i vann uten salt i ca. 20 minutter, til de er helt møre. Hell av vannet, og la potetbitene dampe en liten stund. Bruk en gaffel, og mos potetbitene med smør, sennep og finrevet sitronskall. Smak til med salt og pepper.
2. Sommergrønt med pancetta: Kutt av den nederste biten av aspargesene, og skjær resten i mindre biter. Rens purre­løkene, og skjær dem i tynne skiver. Skjær pancettaen i terninger. Stek pancettaen lett sprø i en dyp panne med olje. Tilsett asparges, purre og friskhakket timian, og stek videre i 2–3 minutter, til grønnsakene er passe sprø og møre. Krydre med salt og pepper.
3. Servering: Anrett potetmosen i dype tallerkener eller skåler. Topp med sommergrønt og pancetta, og et dryss med erter. Server straks.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Fredag: Chiliburger med tartarsaus

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
Chiliburgere

500 g kjøttdeig
1 ½ ss chilisaus (f.eks. sambal oelek)
salt og pepper
1 ½ ss olivenolje til steking

Tartarsaus
1 ½ dl gresk yoghurt, 10 %
½ dl majones
1 ts grov sennep
1 ts flytende honning
1 potte gressløk
1 potte dill
50 g sylteagurk
salt og pepper

Til servering
1 hjertesalat
2 tomater
1 rødløk
½ agurk
4 burgerbrød

1. Tartarsaus: Rør gresk yoghurt med majones, sennep og honning i en skål. Hakk urtene fint, skjær sylteagurkene i små terninger, og rør alt i dressingen. Smak til med salt og pepper. Sett dressingen i kjøleskapet inntil servering, så den kan trekke smak.
2. Chilibiffer: Rør kjøttet sammen med chilisaus i en skål. Form kjøttet til 4 burgere, og krydre dem med salt og pepper. Stek burgerne på en panne (gjerne grillpanne) med olje i 3–4 minutter på hver side, til de er som du ønsker dem.
3. Servering: Skyll og tørk salaten, og del den i store blader. Skyll tomatene, og skjær dem i skiver. Rens rødløken, og skjær den i tynne skiver. Skyll agurken, og skrell den i lange strimler. Varm burgerbrødene, og legg dem sammen med salat, chiliburger, tartarsaus, tomat, rødløk og agurkstrimler på toppen. Server straks.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer