Mandag: Squashpai med purre, mais og cottage cheese
4 personerTid: 30 minHviletid paideig: 30 minOvnstid: 30 min
IngredienserPaideig200 g hvetemel50 g rugmel½ ts salt1 dl solsikkeolje½ dl vann1 paiform, 24 cm i diameter
Grønnsakfyll2 purrer1 liten squash140 g mais25 g parmesan3 egg200 g cottage cheese2 ts provencekryddersalt og pepper
Til serveringblandet grønn salat
1. Paideig: Bland hvetemel, rugmel og salt sammen i en skål. Tilsett olje og vann, og rør deigen sammen med en sleiv. Kjevle deigen tynt ut, og legg den i en smurt paiform. Sett den i kjøleskap i 30 minutter. Skru ovnen på 200°. Prikk paibunnen med en gaffel, og forstek den i 10 minutter.2. Grønnsakfyll: Rens purrene grundig, og skjær dem i tynne skiver. Skyll og renn av maiskjernene. Riv parmesan fint, og legg til side ca. 2 ss til dryss.3. Pisk parmesan, egg og cottage cheese sammen i en skål, og krydre med provencekrydder, salt og pepper. Vend purre og mais i eggeblandingen. Fordel squashskivene øverst, og dryss over 2 ss revet parmesan. Stek paien i ovnen i ca. 30 minutter, til fyllet er fast og paien er gyllen.4. Servering: Server paien varm eller lun, og eventuelt med en blandet grønn salat til.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger