Matplan:

Alltid noe godt til middag

Til deg! Fiks ferdig ukemeny.

Koteletter i form med spinat, tomat og frisk mozzarella. FOTO: Columbus Leth
Koteletter i form med spinat, tomat og frisk mozzarella. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Mandag: Parmesanstekt kylling med tomatsalsa og squash-spagetti

4 personer
30 min

Ingredienser
4 kyllingbrystfileter
2 dl brødrasp (gjerne pankorasp)
2 ss friskrevet parmesan
salt og pepper
2 ss olivenolje til steking

Tomatsalsa
4 tomater
1 rødløk
1 frisk, rød chili
1 ss balsamicoeddik
salt og pepper

Squash-spagetti med pesto
2 squash
3 ss grønn pesto
½ usprøytet sitron
salt og pepper

1. Tomatsalsa: Skyll tomatene, skjær dem i terninger, og la dem renne av i et dørslag. Rens og hakk rødløk fint. Del chilien på langs, skrap ut kjernene, og hakk resten fint. Rør tomat, rødløk, chili og eddik sammen i en skål, og krydre med salt og pepper.
2. Parmesanstekt kylling: Del kyllingfiletene i to på langs, og bank dem lett flate. Bland rasp, friskrevet parmesan, salt og pepper i en skål, og vend kyllingstykkene i blandingen. Stek de panerte kyllingstykkene i olje på en panne i 3–4 minutter på hver side, til de er gylne og gjennomstekte.
3. Squash-spagetti med pesto: Skyll squashene, og riv dem i lange spiraler eller strimler. Vend dem sammen med pesto og finrevet sitronskall i en skål, og krydre med salt og pepper.
4. Til servering: Server den sprø kyllingen med tomatsalsa og squash-spagetti med pesto.

Når du deler kyllingfiletene i to på langs og banker dem flate, blir de lettere møre og trenger ikke å stekes så lenge. FOTO: Columbus Leth
Når du deler kyllingfiletene i to på langs og banker dem flate, blir de lettere møre og trenger ikke å stekes så lenge. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Tirsdag: Omelett med potet, chorizo og timian

4 personer
Tid: 30 min
Ovnstid: 20 min

Ingredienser
400 g poteter
150 g fersk chorizo
1 ss olivenolje til steking
1 løk
1 rød paprika
8 egg
4 stilker frisk timian
salt og pepper

Til servering
4 skiver grovt brød
1 håndfull frisk timian

1. Skrell potetene, og skjær dem i små terninger. Kok dem i lettsaltet vann i ca. 5 minutter, til de er nesten møre. Hell av vannet, og renn av potetene. Skjær chorizoen i tynne skiver, og stek dem i olje på en panne i et par minutter, til de er litt sprø. Ta dem av pannen, og renn av på fettsugende papir. La pannen være varm.
2. Rensk og hakk løken fint. Rens paprikaen, og skjær den i små terninger. Stek løk og paprika på den varme pannen i fettet fra chorizoen til det er lett gyllent. Tilsett chorizo og de kokte potetene, og vend alt forsiktig sammen. Ta pannen av varmen.
3. Skru ovnen på 180°. Pisk eggene luftige med en elektrisk pisker. Tilsett finhakket timian, og krydre med salt og pepper. Fordel chorizo-potet-blandingen i en stor ildfast form, og hell eggemassen over. Stek omeletten i ovnen i ca. 20 minutter, til eggene har satt seg.
4. Servering: Server omeletten med grovt brød og frisk timian på toppen.

Chorizopølsen gir masse smak og fylde til denne omeletten. Tips! Bruk det du har av grønnsakrester i kjøleskapet, i omeletten. FOTO: Columbus Leth
Chorizopølsen gir masse smak og fylde til denne omeletten. Tips! Bruk det du har av grønnsakrester i kjøleskapet, i omeletten. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Onsdag: Koteletter i form med spinat, tomat og frisk mozzarella

4 personer
Tid: 25 min
Ovnstid: 15 min

Ingredienser
6 svinekoteletter
1 ts tørket rosmarin
salt og pepper
2 ss olivenolje til steking
150 g fersk spinat
2 tomater
200 g ferske mozzarellakuler
1 ts tørket oregano
2 ss olivenolje

Tilbehør
300 g pasta

1. Tørk kotelettene tørre med kjøkkenpapir, og krydre dem med rosmarin, salt og pepper. Brun kotelettene i 1 ss olje på en panne i ca. 1 minutt på hver side. Skru ovnen på 225°. Legg kotelettene over i en smurt, ildfast form.
2. Skyll og renn av spinaten. Stek spinaten i 1 ss olje på pannen til spinaten faller sammen. Ta spinaten ut av pannen, og fordel den over kotelettene. Skyll tomatene, og skjær tomater og mozzarella i skiver. Fordel tomater og ost over spinaten, krydre med oregano, salt og pepper, og drypp over olje. Sett formen i ovnen i ca. 15 minutter, til osten er blitt gyllen.
3. Tilbehør: Kok pastaen etter anvisning på pakken, og renn av. Server pastaen som tilbehør til koteletter i form.

Dette er klassiske koteletter i en lettere og mer moderne versjon. Tips! Server gjerne grønn pesto til denne retten. FOTO: Columbus Leth
Dette er klassiske koteletter i en lettere og mer moderne versjon. Tips! Server gjerne grønn pesto til denne retten. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Torsdag: Tortillapizza med krydret kjøtt, mais og paprika

4 personer
Tid: 25 min
Steketid: 10 min

Ingredienser
8 små tortillalefser
200 g revet mozzarella
½ frisk, rød chili
300 kjøttdeig
salt og pepper
1 paprika
140 g mais
1 ss tørket oregano

Tomatsaus
½ boks hakkede tomater
1 ss tomatpuré
1 ts tørket oregano
¼ ts sukker
salt og pepper

Til servering
50 g blandet grønn salat
25 g parmesan

1. Tomatsaus: Bland hakkede tomater, tomatpuré, oregano, sukker, salt og pepper sammen med en stavmikser til en jevn tomatsaus. Smak til sausen med eventuelt mer krydder.
2. Tortillapizzaer: Skru ovnenpå 200°. Fordel tortillaer på2 bakeplater dekt med bakepapir. Smør dem med et tynt lag tomatsaus, og dryss over revet ost. Skyll chilien, del den på langs, og fjern frøene. Hakk den fint.
3. Bland kjøttdeigen med chili, salt og pepper i en skål. Form farsen til bitte små kjøttboller. Skyll og hakk paprikaen fint, og renn av maisen. Fordel kjøttbollene på pizzaene, og dryss over paprika og mais. Krydre med oregano, salt og pepper. Stek pizzaene i ovnen i 5–10 minutter, til kjøttet er gjennomstekt og pizzaene er sprø i kanten.
4. Servering: Skyll og tørk salaten, og fordel den på de nystekte pizzaene. Dryss over revet parmesan, og server.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Fredag: Hakkebøff med persillesmør og potet-squash-salat

4 personer
Tid: 35 min

Ingredienser
600 g kjøttdeig
2 ss olivenolje til steking
salt og pepper

Sitrondressing
4 ss sitronsaft
2 ts flytende honning
3 ss olivenolje
salt og pepper

Potet-squash-salat
800 g poteter
1 squash
1 ½ ss olivenolje til steking
salt og pepper
50 g blandet grønn salat
30 g pinjekjerner
30 g parmesan

Persillesmør
125 g mykt smør
1 håndfull kruspersille
½ ts flaksalt

1. Sitrondressing: Bland sitronsaft, honning og olje i en stor skål, og krydre med salt og pepper. La dressingen stå og trekke på benken.
2. Potet-squashsalat: Skrubb potetene, og kok dem møre i ca. 15 minutter i lettsaltet vann. Hell av vannet, og avkjøl potetene. Skyll squashen, og skjær den i små terninger. Stek squash-terningene gylne i olje på en panne. Krydre med salt og pepper, og ta pannen av varmen.
3. Skyll og tørk salaten. Rist pinjekjernene lett gylne på en tørr panne. Skjær de avkjølte potetene i to, og vend dem i sitrondressingen. Vend squash og salat i blandingen, og topp salaten med pinje­kjerner og høvlet parmesan.
4. Persillesmør: Rør smør sammen med hakket persille og flaksalt. Rull det til en pølse i bakepapir, og legg det i fryseren i 15 minutter før servering, så det blir lettere å skjære i fine skiver.
5. Hakkebøff: Form kjøttet til 4 hakkebøffer, og stek dem gylne og fine i olje på en varm panne i ca. 5 minutter på hver side. Krydre dem godt med salt og pepper.
6. Servering: Server hakkebøffene med persillesmør og salat.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer