Mandag: Wok med kylling og sursøt saus
4 porsjoner
Tid: 30 min
Ingredienser
1 løk
1 paprika
200 g gulrøtter
½ brokkoli
400 g kyllingfilet
1 ½ ss olivenolje til steking
Sursøt saus
1 dl ananasjuice (f.eks. saftenfra en boks hermetiske ananas)
2 dl vann
1 ss sukker
2 ss ketsjup
2 ss søt chilisaus
2 ss eddik
2 ss soyasaus
2 ss maisenna
salt og pepper
Tilbehør
4 dl jasminris
1 håndfull kruspersille
1. Tilbehør: Kok risen som anvist på pakken.
2. Kylling og grønnsaker: Skrell løk og gulrot. Skyll paprika. Kutt det opp i strimler. Skyll brokkoli, og kutt den i små buketter. Skjær kyllingfiletene i strimler. Lynstek kjøttet i olje på en varm panne i 4–5 minutter. Tilsett grønnsakene, og bland godt sammen. Stek videre i ca. 2 minutter.
3. Sursøt saus: Bland alle de våte ingrediensene i en skål, og rør maisenna inn i blandingen. Hell blandingen ut over kyllingen og grønnsakene i pannen, og kok opp. La det småkoke i et par minutter, til det tykner lett. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer eddik og/eller sukker, så sausen blir passe søt og syrlig.
4. Servering: Server kyllingwoken med sursøt saus sammen med den kokte risen. Tilsett hakket kruspersille helt til slutt. Spis retten rykende varm.


Denne 3-retters menyen kan tilberedes på grillen!
Tirsdag: Potetpizza med løk, oliven og rosmarin
4 porsjoner
Tid: 25 min
Hevetid: 45 min
Ovnstid: 12 min
Ingredienser
25 g gjær
3 dl lunket vann
2 ss olivenolje
1 ts salt
400 g pizzamel(f.eks. tipo 00)
Fyll
300 g poteter
1 løk
2 ss olivenolje
250 g fersk mozzarella
3 stilker fersk rosmarin
1 ½ dl oliven
salt og pepper
Til servering
grønn salat
1. Pizzadeig: Smuldre opp gjæren, og bland den sammen med det lunkne vannet i en bolle. Tilsett olje og salt, og rør rundt. Tilsett mel, og elt deigen godt sammen til den er glatt og smidig.
2. Dekk deigen med et kjøkkenhåndkle, og la den heve på et lunt sted i ca. 45 minutter, til den har fått dobbel størrelse. Skru ovnen til 250 grader varmluft, og la 2 stekeplater bli varme i ovnen.
3. Del pizzadeigen i 4 like store deler. Rull hver del ut til en rund pizzabunn. Legg hver bunn på hvert sitt stykke bakepapir.
4. Fyll: Skrell poteter og løk, og kutt dem opp i tynne skiver, gjerne med en mandolin. Vend det deretter sammen med olje i en skål.
5. Del opp mozzarellaen i små biter, og finhakk rosmarin. Legg mozzarellaen på pizzabunnene, og fordel potet-løk-blandingen over. Kutt opp oliven i skiver, og dryss dem over pizzaene. Krydre med rosmarin, salt og pepper.
6. Legg pizzaene med bake-papir på de varme stekeplatene, og stek dem i ovnen i 10–12 minutter, til pizzaene er gylne og sprø. Server sammen med en grønn salat.

Onsdag: Greske kjøttboller med ovnsbakte grønnsaker og tzatziki
4 porsjoner
Tid: 45 min
Ovnstid: 30 min
Ingredienser
450 g kjøttdeig
1 løk
1 fedd hvitløk
1 håndfull kruspersille
1 egg
1 dl oliven
1 ts tørket oregano
salt og pepper
2 ss olivenolje til steking
Ovnsbakte grønnsaker
200 g gulrøtter
2 paprika
1 squash
2 rødløk
2 ss olivenolje
1 ts tørket oregano
salt og pepper
Tzatziki
400 g gresk yoghurt
1 fedd hvitløk
1 agurk
1 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
salt og pepper
Til servering
50 g fetaost
1. Ovnsbakte grønnsaker: Skru ovnen på 220 grader. Skrell, skyll og grovhakk alle grønnsakene. Vend grønnsakene i olivenolje, og fordel dem på et bakebrett med bakepapir. Krydre med oregano, salt og pepper, og bland godt sammen. Bak grønnsakene i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gylne.
2. Tzatziki: Finhakk hvitløk, og bland det sammen med yoghurt i en skål. Skyll agurken, del den på langs, og skrap ut frøene i midten av agurken med en teskje. Riv agurken på et rivjern, og press ut vannet. Rør agurkstrimlene inn i yoghurten sammen med olje og sitronsaft. Smak til med salt og pepper. La gjerne tzatzikien stå og trekke i kjøleskapet i 1 time før servering.
3. Greske kjøttboller: Bland kjøttet sammen med finhakket løk, hvitløk og hakket persille i en skål. Tilsett egg og hakkede oliven. Krydre med oregano, salt og pepper. Bland godt sammen til en farse, og la den hvile i 15 minutter. Form farsen til boller, og stek dem i olje i en varm panne i 7–8 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
4. Servering: Dryss smuldret fetaost over de ovnsbakte grønnsakene, og server med greske kjøttboller og tzatziki.


Crème brûlée med sommerbær
Torsdag: Salat med poteter, brokkoli og røkt laks
4 porsjoner
Tid: 30 min
Ingredienser
400 g poteter
salt
½ halv brokkoli
2 hjertesalater
1 eple
250 g varmrøkt laks
Yoghurtdressing
200 g gresk yoghurt
½ dl vann
1 ss sukker
1 sitron
salt og pepper
Til servering
1 potte gressløk
grovt brød
1. Skyll potetene, og kok dem møre i lettsaltet vann i ca. 15 minutter, avhengig av størrelse. Skyll brokkolien, og skjær den opp i små buketter. Legg brokkolibukettene oppi det kokende vannet med potetene de siste 2–3 minuttene av koketiden. Hell av vannet, og la poteter og brokkoli kjøle seg ned.
2. Skyll hjertesalatene, og del dem opp i blader. Skyll eplet, og skjær det i tynne båter. Del den varmrøkte laksen i mindre biter.
3. Yoghurtdressing: Bland yoghurt sammen med vann, sukker og sitronsaft i en bolle. Rør til sukkeret har løst seg opp. Smak til med salt og pepper og eventuelt mer sukker og sitronsaft.
4. Servering: Legg salaten i en serveringsskål, og tilsett poteter, brokkoli, epler, laks og oppklipt gressløk. Hell over ønsket mengde dressing, og server med grovt brød.

Fredag: Burger med blåmuggost, valnøtter og syltet rødløk
4 porsjoner
Tid: 40 min
Marinering: minst 2 timer
Ingredienser
450 g kjøttdeig
salt og pepper
1 ss olivenolje til steking
100 g blåmuggost (i skiver)
Syltet rødløk
2 rødløk
1 dl eddik
1 dl vann
1 dl sukker
Sennepsmajones
1 ½ dl majones
1 ts dijonsennep
1 ts grov sennep
2 ts flytende honning
salt og pepper
Til servering
40 g valnøttkjerner
1 hjertesalat
4 hamburgerbrød
1. Syltet rødløk: Skrell rødløkene, og kutt dem opp i tynne skiver. Legg den oppkuttede løken i et glass med lokk. Kok opp eddik, vann og sukker i en kjele. Ta kjelen av varmen når sukkeret er løst opp, og hell laken over løken i glasset. Legg på lokk, og sett glasset i kjøleskapet i minst to timer.
2. Sennepsmajones: Rør majones, dijonsennep, grov sennep og honning sammen i en bolle. Krydre med salt og pepper.
3. Burger: Form kjøttdeigen til 4 burgere. Krydre med salt og pepper. Stek burgerne i olje i en panne i ca. 4 minutter på den ene siden. Snu dem, legg på en skive ost på hver burger, og stek dem i ytterligere 4 minutter på den andre siden, til de er gjennomstekte og osten er lett smeltet.
4. Servering: Rist valnøttene i en tørr og varm panne til de tar litt farge. Skyll salaten, og kutt den i strimler. Varm hamburgerbrødene før du smører på et lag med sennepsmajones og legger på salat, burger og syltet rødløk. Knus valnøttene lett, og dryss dem over burgerne. Server straks.
