Matplan:

Alltid noe godt til middag

Til deg! Fiks ferdig ukemeny.

Torsk med grønt tilbehør og kokte poteter. FOTO: Columbus Leth
Torsk med grønt tilbehør og kokte poteter. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Mandag: Kremet pasta med oksekjøtt, sopp og brokkoli

4 porsjonerTid: 30 min

Ingredienser400 g oksekjøtt i strimler200 g sjampinjong1 løk½ brokkoli1 ss olivenolje til steking2 ts tørket timian2 ½ dl oksebuljong2 ½ dl kremfløte1 ss balsamicoeddiksalt og pepper400 g pasta (f.eks. penne)

Til servering30 g parmesan1 håndfull frisk timian

1. Tørk oksekjøttstrimlene tørre med tørkepapir. Rens sjampinjongene, og del dem opp i grove biter. Kutt løken i fine strimler. Kutt brokkoli i små buketter.2. Stek løken i olje i en gryte til den er blank. Tilsett oksekjøttet, og brun det godt. Tilsett sjampinjong og timian, og stek videre i ca. 2 minutter.3. Hell buljong og fløte i gryta. Kok opp, og la småkoke i ca. 10 minutter til det tykner lett. Tilsett brokkolibukettene, og la dem varmes opp i sausen i ca. 5 minutter.4. Smak sausen til med balsamicoeddik, salt og pepper. Kok pastaen etter anvisningen på pakken.5. Servering: Vend den kokte pastaen inn i sausen, og anrett i dype tallerkener. Dryss over revet parmesan og frisk timian. Server rykende varm.

Tirsdag: Kjøttkaker og spisskålssalat med bringebær og mormordressing

4 porsjonerTid: 40 min

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer