Matplan:

Alltid noe godt til middag

Til deg! Fiks ferdig ukemeny.

Spagetti carbonara med grillet squashsalat. FOTO: Columbus Leth
Spagetti carbonara med grillet squashsalat. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Mandag: Gulrotpai med feta og gressløk

4 porsjoner
Tid: 20 min
Hviletid: 30 min
Ovnstid: 30 min

Ingredienser
Paideig

150 g hvetemel
50 g speltmel
½ ts salt
100 g smør
3 ss kaldt vann

Grønnsakfyll
350 g små gulrøtter
1 potte gressløk
200 g fetaost
3 egg
1 ½ dl helmelk
1 dl kremfløte
salt og pepper

Til servering
gressløk
grønn salat

1. Paibunn: Bland hvetemel, speltmel og salt i en skål, og smuldre smøret inn med fingrene. Samle deigen raskt sammen med kaldt vann. Kjevle deigen ut, og legg den i paiformen så den dekker hele bunnen og oppover kantene. Skjær bort overflødig deig. Sett paibunnen på kjøl i 30 minutter.
2. Grønnsakfyll: Skru ovnen på 200°. Skrell gulrøttene, og del dem opp i staver på langs. Kok dem i en kjele med lettsaltet vann i 2–3 minutter, til de er lett møre. La vannet dryppe av. Grovhakk gressløk. Fordel gulrøtter, gressløk og smuldret fetaost i paibunnen. Pisk egg, melk og fløte sammen i en bolle, og krydre med salt og pepper. Hell eggeblandingen over i paibunnen, og stek den i ovnen i 30 minutter, til fyllet er fast og toppen er gyllen.
3. Servering: Dryss over hakket gressløk, og server paien varm sammen med en grønn salat.

De søte gulrøttene og den salte fetaosten er en genial kombinasjon. FOTO: Columbus Leth
De søte gulrøttene og den salte fetaosten er en genial kombinasjon. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Tirsdag: Fiskekaker av laks med potetmos og ertesalat

4 porsjoner
Tid: 45 min

Ingredienser
450 g fersk laksefilet
1 ½ ts salt
2 sjalottløk
1 egg
½ dl kremfløte
2 ss hvetemel
½ sitron
1 bunt fersk dill
½ ts pepper
2 dl strøkavring
2 ss smør til steking

Potetmos
1 kg poteter
2 ss smør
½ dl helmelk
salt og pepper

Ertesalat
400 g frosne erter
2 sjalottløk
1 bunt fersk dill
1 ss smør til steking
salt og pepper

Til servering
1 sitron

1. Potetmos: Skrell potetene, og skjær dem i små biter. Kok potetene i en kjele med usaltet vann i ca. 20 minutter, til de er helt møre. Hell av vannet, og mos potetene med smør og melk til du har en luftig potetmos. Smak til med salt og pepper.
2. Fiskekaker: Bland laksefilet og salt til en grov fiskefarse i en food processor. Hell farsen over i en bolle. Finhakk sjalottløkene og dillen. Bland løk, egg, fløte, mel, finrevet sitronskall og dill i fiskefarsen. Krydre med pepper. Form farsen til passe store kaker, og vend dem i strøkavringen. Stek fiskekakene i smør i en panne i ca. 5 minutter på hver side.
3. Ertesalat: Ta ertene ut av fryseren. Skjær sjalottløkene i tynne skiver. Grovhakk dillen. Smelt smøret i en sausekjele, og stek erter og sjalottløk i smøret i 2–3 minutter. Tilsett dill, og vend rundt. Smak til med salt og pepper.
4. Servering: Server retten sammen med sitronbåter.

Hjemmelagde fiskekaker med sprø panering er en favoritt for hele familien. Tips! I stedet for laks kan du bruke hvit fisk, som torsk eller sei. FOTO: Columbus Leth
Hjemmelagde fiskekaker med sprø panering er en favoritt for hele familien. Tips! I stedet for laks kan du bruke hvit fisk, som torsk eller sei. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Onsdag: Kyllingsuppe med pastinakk og gulrot

4 porsjoner
Tid: 35 min

Ingredienser
400 g kyllingbrystfilet
1 løk
250 g pastinakker
250 g gulrøtter
1 ss smør til steking
1 ts tørket estragon
salt og pepper
1 liter kyllingbuljong
1 dl kremfløte
1 ts dijonsennep
1 ss sitronsaft

Til servering
1 håndfull persille
1 brød

1. Skjær kyllingfilet i små terninger. Finhakk løk. Skrell pastinakker og gulrøtter, og skjær dem i små terninger. Stek kylling, løk og rotgrønnsaker i smør i en stor kjele i ca. 5 minutter, til kyllingen er brunet. Krydre med estragon, salt og pepper.
2. Hell buljong i kjelen, og la det koke opp. Skru platen ned til middels varme, og la suppen småkoke i 12–15 minutter, til rotgrønnsakene er møre. Hell fløte og sennep i suppen, og rør rundt. Varm suppen i 5 minutter, og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
3. Servering: Anrett suppen i skåler eller i dype tallerkener, og dryss over finhakker persille. Server sammen med brød.

Dette er en smakfull og frisk suppe med kylling, rotgrønnsaker og et dryss persille. FOTO: Columbus Leth
Dette er en smakfull og frisk suppe med kylling, rotgrønnsaker og et dryss persille. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Torsdag: Spagetti carbonara med grillet squashsalat

4 porsjoner
Tid: 35 min

Ingredienser
350 g spagetti
200 g bacon
3 egg
50 g parmesan
salt og pepper
½ sitron

Grillet squashsalat
2 squash
2 ss olivenolje til steking
2 ss sitronsaft
1 ss olivenolje
salt og pepper
30 g ristede pinjekjerner
100 g fetaost
1 håndfull kruspersille

Til servering
1 håndfull kruspersille

1. Grillet squashsalat: Skyll ­squashene, og skjær dem i skiver. Grill dem på grillen eller på en grillpanne med olje til de får grillmerker på begge sider. Legg de grillede squashskivene på et fat. Bland sitronsaft og olje i en skål. Drypp dressingen over squashen, og krydre med salt og pepper. Tilsett til slutt pinje­kjerner, smuldret feta og hakket persille.
2. Spagetti carbonara: Kok spagetti som anvist på pakken. Skjær bacon i terninger, og stek dem sprø i en varm panne. La fettet dryppe av på et kjøkken­papir. Bland egg og finrevet parmesan sammen i en bolle, og krydre med salt og pepper. Hell vannet av spagettien, men spar 1 dl av pastavannen. Hell spagettien tilbake i den varme kjelen sammen med bacon, 1 dl pastavann, eggeblandingen og finrevet sitronskall. Bland alt sammen – varmen fra kjelen og pastaen får osten til å smelte og eggerøren til å tykne.
3. Servering: Anrett spagettien i dype tallerkener, og dryss over hakket persille. Server sammen med squashsalaten.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Fredag: Fajitas med okse, avokado og koriander

4 porsjoner
Tid: 30 min
Marinering: 2 timer, minst

Ingredienser
400 g strimlet oksekjøtt
2 løk
1 grønn paprika
1 gul paprika
1 ss malt spisskummen
½ ss chilipulver
2 lime
olivenolje til steking
salt og pepper

Til servering
2 avokado
8 tortillalefser
1 rød chili
1 fersk koriander
2 ½ dl crème fraîche, 18 %
1 lime

1. Tørk kjøttet med kjøkken­papir. Skjær løken og paprikaene i tynne strimler. Bland kjøttet med grønnsakene i en bolle sammen med spiss­kummen og chili­pulver. Press saften ut av limene, og rør den inn i blandingen. Dekk bollen til med plastfolie, og la det marinere i minst 2 timer (helst over natten).
2. Varm en stor panne godt opp, og stek blandingen av kjøtt og grønnsaker i olje i 3–5 minutter, til det er godt stekt og kjøttet er mørt. Krydre med salt og pepper.
3. Servering: Skjær avokadoene i terninger. Skjær chilien i tynne skiver. Varm tortilla­lefsene. Server lune tortilla­lefser med avokado, fersk koriander og chili, samt crème fraîche og limebåter.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer