Matplan:

Alltid noe godt til middag

Til deg! Fiks ferdig ukemeny.

Spagetti carbonara med grillet squashsalat. FOTO: Columbus Leth
Spagetti carbonara med grillet squashsalat. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Mandag: Gulrotpai med feta og gressløk

4 porsjonerTid: 20 minHviletid: 30 minOvnstid: 30 min

IngredienserPaideig150 g hvetemel50 g speltmel½ ts salt100 g smør3 ss kaldt vann

Grønnsakfyll350 g små gulrøtter1 potte gressløk200 g fetaost3 egg1 ½ dl helmelk1 dl kremfløtesalt og pepper

Til serveringgressløkgrønn salat

1. Paibunn: Bland hvetemel, speltmel og salt i en skål, og smuldre smøret inn med fingrene. Samle deigen raskt sammen med kaldt vann. Kjevle deigen ut, og legg den i paiformen så den dekker hele bunnen og oppover kantene. Skjær bort overflødig deig. Sett paibunnen på kjøl i 30 minutter.2. Grønnsakfyll: Skru ovnen på 200°. Skrell gulrøttene, og del dem opp i staver på langs. Kok dem i en kjele med lettsaltet vann i 2–3 minutter, til de er lett møre. La vannet dryppe av. Grovhakk gressløk. Fordel gulrøtter, gressløk og smuldret fetaost i paibunnen. Pisk egg, melk og fløte sammen i en bolle, og krydre med salt og pepper. Hell eggeblandingen over i paibunnen, og stek den i ovnen i 30 minutter, til fyllet er fast og toppen er gyllen.3. Servering: Dryss over hakket gressløk, og server paien varm sammen med en grønn salat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer