Mandag: Brokkoligrateng med lilla spisskålsalat
4 personerTid: 30 minOvnstid: 40 min
Ingredienser1 ½ brokkoli1 løk1 ss smør til steking2 egg3 dl kremfløte1 ½ ts dijonsennep1 ts tørket timiansalt og pepper4 ss strøkavring50 g revet mozzarella25 g smør
Lilla spisskålsalat1 lilla spisskål2 epler1 potte kruspersille2 lime1 ss flytende honning2 ss olivenoljesalt og pepper50 g ristede, saltede kasjunøtter
1. Skru ovnen på 180°. Skyll brokkolien grundig, og skjær den i små buketter. Skrell og skjær løk i tynne skiver. Stek brokkoli og løk ganske lett i smør i en dyp panne i ca. 2 minutter.2. Fordel grønnsakene i en ildfast form. Rør egg, fløteog sennep sammen i en bolle,og krydre med timian, salt og pepper. Hell blandingen over grønnsakene i formen, og dryss over strøkavring og mozzarella.3. Skjær smøret i små terninger, og fordel dem på toppen.Stek gratengen i ovnen i ca.40 minutter.4. Lilla spisskålsalat: Skyll spisskålen, og skjær den i tynne strimler. Skyll eplene, og skjær dem i tynne skiver. Skyll persillen, og hakk den fint. Bland spisskål, epler og persille sammen i en salatskål. Pisk limesaft, honning og olje sammen i en skål, og smak dressingen til med saltog pepper. Vend dressingen sammen med spisskålsalaten. Hakk kasjunøttene grovt, og dryss dem over salaten.5. Servering: Server den varme brokkoligratengen med spisskålsalaten.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger