Matplan:

Alltid noe godt til middag

Til deg! Fiks ferdig ukemeny.

Rødbetrøsti med feta, ruccola og bakte poteter. FOTO: Columbus Leth
Rødbetrøsti med feta, ruccola og bakte poteter. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Mandag: Kyllingsuppe med kokos og rød karri

4 personer
Tid: 25 min

Ingredienser
1 brokkoli
2 gulrøtter
1 purre eller
1 bunt vårløk
½ rød chili
8 kyllingbrystfileter
8 dl kyllingbuljong
1 ½ ts rød karripasta
1 boks kokosmelk
100 g edamamebønner, frosne
½ ts salt1 lime

Til servering
frisk koriander
½ rød chili
ev. ris eller nudler

1. Skyll brokkolien, og skjær toppen i små buketter og stammen i terninger. Skrell gulrøttene, og skjær dem i mindre biter. Skyll purren, og skjær den i skiver. Skyll chilien, og hakk den fint. Skjær kyllingkjøttet i strimler.
2. Gi kyllingbuljongen et oppkok i en kasserolle. Hell oppi purreskivene og kyllingstrimlene, og la det koke i 3 minutter. Tilsett rød karripasta, og rør rundt. Hell brokkoli- og gulrot­bitene i kasserollen, og la det koke i 3–4 minutter.
3. Hell kokosmelk og edamamebønner i kasserollen, og kok i 3 minutter. Smak suppen til med salt, limesaft og eventuelt mer karripasta hvis du ønsker.
4. Servering: Anrett suppen dampende varm i dype tallerkener, og tilsett til slutt frisk koriander og finhakket chili. Server eventuelt med kokt ris eller nudler.

Hvorfor ikke servere en eksotisk rett på en hverdag? Med litt chili, kokosmelk og limesaft blir det en spennende middag. FOTO: Columbus Leth
Hvorfor ikke servere en eksotisk rett på en hverdag? Med litt chili, kokosmelk og limesaft blir det en spennende middag. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Tirsdag: Rødbetrøsti med feta, ruccola og bakte poteter

4 personer
Tid: 40 min
Ovnstid: 35 min

Ingredienser
1 bakepotet
1 gulrot
400 g rødbeter
2 fedd hvitløk
salt
1 egg
1 ½ ss hvetemel
pepper
2 ss olivenolje

Bakte poteter
700 g små poteter
2 ss olivenolje
salt og pepper

Salat med appelsin og feta
2 appelsiner
1 sjalottløk
1 bunt kruspersille
75 g ruccola
1 lime
100 g feta
2 ss olivenolje
salt og pepper

Til servering
½ bunt kruspersille

1. Bakte poteter: Skru ovnen på 200°. Skyll og tørk potetene. Vend dem med olje, salt og pepper i en bolle, og stek dem på bake­papirkledd ovnsplate i ovnen i 30–35 minutter, til de er helt møre og gylne.
2. Rødbetrøsti: Skrell og riv potet, gulrot og rødbeter grovt. Skrell og hakk hvitløk fint. Bland alt i en bolle, dryss over salt, og klem grønnsakene med hendene, så saften trekkes ut. Renn av i en sikt. Bland grønnsakbuljong, egg, mel, salt og pepper. Stek skjefuller av rødbetrøsti i olje på en panne i 2–3 minutter på hver side, til de er gylne og gjennomstekte. Krydre med salt og pepper.
3. Salat med appelsin og feta: Skrell appelsinene, og skjær dem i fileter. Skrell sjalottløken, og hakk den fint. Skyll og hakk persillen. Skyll og tørk ruccolaen. Vend ruccola med appelsinfileter, sjalottløk, persille og limesaft. Anrett salaten på et fat, og dryss over smuldret feta. Drypp litt olje over, og krydre med salt og pepper.
4. Servering: Skyll og hakk persillen, og vend den sammen med potetene i en bolle. Server dem sammen med rødbetrøsti og salat.

Disse vakre og sprø rødbetrøstiene setter farge på middagen. Tips! Rødbetrøsti kan du også servere som tilbehør til kjøtt eller fisk. FOTO: Columbus Leth
Disse vakre og sprø rødbetrøstiene setter farge på middagen. Tips! Rødbetrøsti kan du også servere som tilbehør til kjøtt eller fisk. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Onsdag: Teriyaki-laks med sprø knutekål, cherrytomater og dill

4 personer
Tid: 25 min
Ovnstid: 12 min

Ingredienser
4 laksefileter à 150 g
2 cm frisk ingefær
2 fedd hvitløk
1 dl teriyaki-saus
salt og pepper

Knutekålsalat
1 knutekål
frisk dill
4 vårløk
250 g cherrytomater
2 ss tamarind
2 ss sesamfrø
1 lime
salt og pepper

Til servering
1 sitron
ev. ris eller poteter

1. Teriyaki-laks: Skjær laksen i porsjonsbiter. Skru ovnen på 175°. Riv ingefær fint, og skrell og press hvitløk. Rør teriyakisaus med ingefær og hvitløk i en bolle. Legg laksen i en ildfast form, og fordel teriyakisaus over. Dryss med salt og pepper, og sett formen i ovnen i 10–12 minutter til laksen er ferdigstekt.
2. Knutekålsalat: Skrell knutekålen, og skjær den i strimler. Hakk dillen grovt. Hakk vårløkene fint. Skyll tomatene, og skjær dem i halve. Vend knutekål med dill, vårløk, tomater, tamarind, sesamfrø og limesaft. Krydre med salt og pepper.
3. Servering: Anrett teriyakilaks med knutekålsalat, og server med sitronbåter og eventuelt ris eller poteter.

Den tjukke teriyakisausen er kjent fra det japanske kjøkkenet og gir laksen en syrlig og søt smak. Tips! Får du ikke tak i knutekål, kan du erstatte den med en liten kålrot. FOTO: Columbus Leth
Den tjukke teriyakisausen er kjent fra det japanske kjøkkenet og gir laksen en syrlig og søt smak. Tips! Får du ikke tak i knutekål, kan du erstatte den med en liten kålrot. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Torsdag: Kikertsalat med søtpotet og granateple

4 personer
Tid: 30 min
Ovnstid: 25 min

Ingredienser
Bakte søtpoteter

3 søtpoteter
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
salt og pepper

Kikertsalat
2 hjertesalater
1 rødløk
frisk myntekruspersille
1 sitron
2 ss olivenolje
1 boks kikerter
2 fedd hvitløk
1 ss olivenolje til steking
2 ts garam masala
salt og pepper
1 ss eplesidereddik

Til servering
1 granateple
1 dl crème fraîche, 18 %

1. Bakte søtpoteter: Skru ovnen på 200°. Skrell søtpotetene, og skjær dem i grove biter. Skrell og press hvitløkene. Vend søtpotetbitene med hvitløk, olje, salt og pepper. Legg potetene på en ovnsplate dekket med bakepapir, og stek dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gylne og møre.
2. Kikertsalat: Skyll hjertesalatene, og skjær dem i grove biter. Skrell rødløken, og skjær den i tynne båter. Skyll og plukk mynte og persille. Vend salaten med rødløk, krydderurter, sitronsaft og olje. Renn av kikertene i en sikt. Skrell og press hvitløkene. Stek kikertene i olje på en panne i ca. 5 minutter, til de er gylne. Tilsett hvitløk og garam masala, og stek i ytterligere et par minutter. Krydre med salt, pepper og litt eddik.
3. Servering: Anrett salaten på et stort fat, og fordel de bakte søtpotene og krydrete kikertene over. Skjær granateplet i to, og bank ut kjernene med baksiden av en sleiv. Fjern de hvite hinnene, og dryss granateplekjerner og små skjefuller crème fraîche over salaten. Server straks.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Fredag: Biff med krydder-smør, stekt potet og rotfrukter

4 personer
Tid: 35 min

Ingredienser
4 entrecôter eller 2 store til deling
1 ss olje til steking
salt og pepper

Kryddersmør
100 g smør (mykt)
½ ss revet pepperrot
3 ss karse
3 ss kruspersille

Potet og rotfrukter
5 bakepoteter
1 sellerirot
3 gulrøtter
6 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
salt og pepper

Råmarinert rødbete
1 rødbete
½ fedd hvitløk
1 ss epleeddik
1 ss olivenolje
salt og pepper

Servering
½ bunt kruspersille

1. Kryddersmør: Skru ovnen på 200°. Rør mykt smør sammen med pepperrot, karse og hakket persille i en bolle. Legg plastfolie over en tallerken, og fordel små skjefuller av kryddersmør oppå. Sett tallerkenen med smøret i kjøleskapet.
2. Stekte poteter og rotfrukter: Skjær potetene i båter. Skrell selleri og gulrøtter, og skjær dem i grove biter. Skrell hvitløkfeddene. Fordel poteter, og vend dem med olje, salt og pepper. Stek alt i ovnen i ca. 35 minutter, til det er mørt og gyllent.
3. Råmarinert rødbete: Skrell rødbeten, og skjær den i tynne strimler. Skrell og press hvitløkfeddet, og bland det med rødbetstrimler, eddik, olje, salt og pepper i en bolle.
4. Biff: Stek biffene i olje på en panne i 2–3 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.
5. Servering: Anrett biffer med kryddersmør, poteter og rotfrukter på tallerkener. Fordel litt råmarinerte rødbetstrimler over, og dryss over hakket persille.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer