Matplan:

Alltid noe godt til middag

Til deg! Fiks ferdig ukemeny.

Kyllingnuggets med sesam, stekte grønnsaker og urtekrem FOTO: Columbus Leth
Kyllingnuggets med sesam, stekte grønnsaker og urtekrem FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Mandag: Shepherd’s pie med rødkålsalat

4 personerTid: 45 minOvnstid: 25 min

IngredienserKjøttsaus1 løk150 g gulrøtter3 stilker stangselleri1 ½ ss olje til steking500 g kjøttdeig av storfe1 ss provencekrydder1 dl rødvin2 ss tomatpuré2 ss soyasaus2 dl kjøttbuljongsalt og pepper

Potetmos1 kg potet2 ss smør3 ss helmelk25 g parmesansalt og pepper2 ts strøkavring

Rødkålsalat¼ kg rødkål1 potte kruspersille½ appelsinsalt og pepper50 g valnøttkjerner

1. Kjøttsaus: Skrell og hakk løken fint. Skrell gulrøtter, skyll stangselleri, og skjær alt i små terninger. Stek løk og grønn­saker i en gryte med olje i 3–4 minutter ved middels varme. Tilsett kjøttdeig, og brun det godt ved høy varme. Tilsett provencekrydder, rødvin, tomatpuré, soyasaus og buljong, og kok sausen opp. Skru ned til middels varme, og la sausen småkoke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.2. Potetmos: Skrell potetene, og skjær dem i grove terninger. Kok dem i usaltet vann i ca. 20 minutter, til de er helt møre. Hell av vannet, og mos potet­terningene med en gaffel. Tilsett smør, melk og finrevet parmesan, og pisk mosen godt igjennom til den er luftig og fin. Smak mosen til med salt og pepper.3. Skru ovnen på 200°. Hell kjøttsausen i en smurt ildfast form, og fordel potetmosen oppå som et lokk. Dryss over strøkavring og eventuelt litt ekstra revet parmesan. Stek retten i ovnen i ca. 25 minutter, til overflaten er lett gyllen og kjøttsausen bobler.4. Rødkålsalat: Skyll og renn av rødkålen, og skjær den i tynne strimler. Skyll og hakk persillen fint. Vend rødkål og persille sammen med ca. 3 ss frisk appelsinsaft i en bolle, krydre med salt og pepper, og dryss grovhakkede valnøtter over.5. Servering: Server shepherd’s pie rykende varm sammen med rødkålsalaten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer