Matplan:

Alltid noe godt til middag

Til deg! Fiks ferdig ukemeny.

Schnitzel med stekte poteter og grønnsaker. FOTO: Columbus Leth
Schnitzel med stekte poteter og grønnsaker. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Mandag: Sushi-bowl med tunfisk og chilimajones

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
300 g sushiris 2 ss risvineddik
2 ss sukker
1 ts salt
1 agurk
200 g frosne erter
2 avokadoer
4 vårløk
2 bokser tunfisk i olje

Chilimajones
1 dl majones
1 dl yoghurt naturell 3,5 %
1 ss søt chilisaus
salt og pepper

Til servering
2 ss svarte sesamfrø

1. Kok sushirisen etter anvisning på pakken. Rør eddik, sukker og salt sammen i en skål mens risen koker. Hell den kokte risen på et fat. Hell marinaden over, og vend forsiktig rundt i risen med en tresleiv, så marinaden fordeler seg. La risen avkjøles lett mens du gjør resten klar.


2. Skyll agurken, og skjær den i brede strimler. Tin ertene, og renn av dem i en sikt. Del avokadoene i to, fjern steinen, og skjær avokadokjøttet i terninger. Skjær vårløkene i tynne skiver. Åpne tunfisk­boksene, og la oljen renne av.


3. Chilimajones: Rør majones, yoghurt og chilisaus sammen i en skål, og krydre med salt og pepper.


4. Servering: Fordel sushiris i 4 porsjonsskåler, og tilsett agurk, erter, avokado, vårløk og tunfisk. Drypp chilimajones over, og dryss med sesamfrø – og server.

Dette er en kjapp fiskerett laget med sushiris. FOTO: Columbus Leth
Dette er en kjapp fiskerett laget med sushiris. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Tirsdag: Stekt tortellini med kjøttsaus og fersk mozzarella

4 personer
Tid: 30 minutter
Ovnstid: 15 minutter

Ingredienser
500 g tortellini
125 g ferske mozzarellakuler
25 g parmesan
1 håndfull fersk timian

Kjøttsaus
1 løk
1 fedd hvitløk
200 g gulrøtter
3 stilker stangselleri
1 ½ ss olivenolje til steking
400 g kjøttdeig av storfe
1 ts paprika
1 ss provencekrydder
3 ss tomatpuré
2 ½ dl kjøttbuljong
1 ss balsamicoeddik
1 ts sukker
salt og pepper

1. Kjøttsaus: Skrell og hakk løk og hvitløk fint. Skrell gulrøttene, og riv dem grovt. Skyll stangselleri, og skjær dem i små terninger. Stek løk og hvitløk i olje i en gryte til de er blanke. Tilsett kjøttdeig, og brun det godt. Tilsett krydder, og stek videre i ca. 1 minutt. Tilsett gulrøtter, stangselleri, tomatpuré og buljong, og la det koke opp. Skru ned til middels varme, og la retten småkoke i 5–8 minutter, til nesten all væsken er kokt inn. Smak til med eddik, sukker, salt og pepper.


2. Kok tortelliniene i en kasse­rolle med lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Renn av. Skru ovnen på 200°. Fordel tortelliniene i en ildfast form, hell kjøttsausen over, og vend litt rundt i retten.


3. Riv mozzarellaen i mindre biter, og fordel den over retten. Riv parmesanosten fint, og dryss den over. Gratiner retten i ovnen i ca. 15 minutter, til osten er smeltet og litt gyllen. Server med fersk timian på toppen.

Fylt pasta fås i forskjellige versjoner, både som tortellini og ravioli med ulikt fyll. Her er det brukt tortellini. FOTO: Columbus Leth
Fylt pasta fås i forskjellige versjoner, både som tortellini og ravioli med ulikt fyll. Her er det brukt tortellini. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Onsdag: Ovnsbakt omelett med grønnsaker og cheddar

4 personer
Tid: 25 min
Ovnstid: 20 min

Ingredienser
½ brokkoli
200 g gulrøtter
1 rødløk
1 ss olivenolje til steking
4 stilker fersk timian
salt og pepper
8 egg
1 dl melk
1 ½ ts dijonsennep
100 g revet cheddar

Til servering
grovbrød

1. Skru ovnen på 200°. Rens brokkolien, og skjær den i små buketter. Skrell gulrøttene, og skjær dem i tynne skiver. Skrell rødløken, og skjær den i tynne skiver. Stek brokkoli, gulrøtter og rødløk i olje på en panne ved middels varme i 2–3 minutter. Tilsett hakket timian, og krydre med salt og pepper.


2. Rør egg, melk og sennep sammen i en skål, og krydre med salt og pepper. Fordel grønnsakene i en smurt ildfast form, og hell eggemassen over. Dryss over litt revet cheddar. Sett formen i ovnen, og stek omeletten i 15–20 minutter, til overflaten er lett gyllen og eggemassen har satt seg.


3. Servering: Pynt med fersk timian, og server med grovt brød til.

Når du lager omelett i stekeovnen, blir den tilberedt i en ildfast form, som er fin å sette på bordet. Tips! Her kan du bruke de grønnsakene du liker best. FOTO: Columbus Leth
Når du lager omelett i stekeovnen, blir den tilberedt i en ildfast form, som er fin å sette på bordet. Tips! Her kan du bruke de grønnsakene du liker best. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Torsdag: Schnitzel med stekte poteter og grønnsaker

4 personer
Tid: 30 min
Ovnstid: 35 min

Ingredienser
ca. 600 g ytrefilet av svin
salt og pepper
75 g hvetemel
2 egg
75 g strøkavring
50 g smør til steking

Ristede poteter
800 g små poteter
2 ss olivenolje
1 ss provencekrydder
salt og pepper

Grønnsaker
½ brokkoli
300 g frosne erter
1 ss smør

Til servering
1 sitron
60 g kapers
50 g revet pepperrot

1. Stekte poteter: Skrubb potetene, og skjær dem i små terninger. Vend dem med olje, og krydre med provencekrydder, salt og pepper. Fordel potetene på en ovnsplate med bakepapir, og stek dem gylne i ovnen i ca. 35 minutter. Vend rundt i dem underveis.


2. Schnitzler: Skjær kjøttet i skiver. Dekk skivene med en bit plastfolie, og bruk en tung gryte til å banke kjøttstykkene så de blir større og tynnere, ca. 0,5 cm tykke. Krydre kjøttet med salt og pepper. Vend først kjøttet i mel, deretter i sammenpisket egg og til slutt i strøkavring. Stek schnitzlene i smør og olje på en panne én til to om gangen (avhengig av størrelsen) i 5–6 minutter på hver side, til de er sprø, gylne og helt gjennomstekte.


3. Grønnsaker: Skyll brokkolien, og del den i små buketter. Damp brokkolibuketter og erter i en kasserolle med litt vann og smør til de er varme, men fortsatt har tyggemotstand.


4. Servering: Skjær sitroner i tynne skiver. Anrett 1 skive sitron, litt kapers og revet pepperrot oppå hver schnitzel, og server med potetterninger og grønnsaker.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Fredag: Mexiburger med kylling og salsa

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
Cheddarkylling

4 kyllingbrystfileter
1 ts paprikapulver
salt og pepper
1 ss olivenolje til steking
100 g revet cheddar

Avokadomos
2 modne avokadoer
2 ss limesaft
salt

Til servering
4 burgerbrød
1 hjertesalat
1 rødløk
4 ss tomatsalsa

1. Avokadomos: Del avokadoene, fjern steinen, og skrap ut kjøttet. Mos avokadokjøttet sammen med limesaft i en skål, og smak til med salt.
2. Cheddarkylling: Del kylling­filetene i 2 på langs, så det blir 8 tynne kyllingskiver. Krydre kjøttet med paprika, salt og pepper. Stek kyllingbitene i olje på den ene siden til de er gylne. Vend dem, og dryss på revet cheddar. Stek dem videre på den andre siden, til kjøttet er gjennomstekt og osten smeltet.
3. Servering: Varm burgerbrødene. Skyll og tørk salaten, og del opp salatbladene. Skrell rødløken, og skjær den i tynne skiver. Fordel avokadomos på burgerbrødene, og tilsett salat, rødløk, cheddarkylling og tomatsalsa.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer