MIDDAG: Pytt-i-panne med speilegg. FOTO: Nina Malling
MIDDAG: Pytt-i-panne med speilegg. FOTO: Nina Malling Vis mer

Matplan:

Alltid noe godt til middag med disse oppskriftene

Til deg! Fiks ferdig ukemeny.

Publisert

Mandag: Omelett med squash, spinat og chèvre

4 porsjoner
Tid: 40 min

Ingredienser
1 squash
smør til steking
6 egg
1 dl melk
salt
nykvernet pepper
150 g frisk spinat
150 g myk chèvre

Til servering
4–8 skiver grovbrød

1. Sett ovnen på 175°. Skyll squash, og skjær den i tynne skiver. Stek skivene i smør i en panne til de blir myke og gylne. Pisk egg og melk sammen, og krydre med salt og pepper.
2. Skyll spinaten, og stek den sammen med squash til den faller sammen. Hell eggemassen i pannen.
3. Fordel chevrè i mindre biter i eggemassen, og sett pannen i ovnen i ca. 20 minutter, til massen er fast. Server med f.eks. ristet grovbrød.

Hvis du ikke har en panne som tåler å bli satt i ovnen, kan du bake omeletten i en ildfast form etter at du har stekt grønnsakene. FOTO: Nina Malling
Hvis du ikke har en panne som tåler å bli satt i ovnen, kan du bake omeletten i en ildfast form etter at du har stekt grønnsakene. FOTO: Nina Malling Vis mer

Tirsdag: Sitrusmarinert kyllinglår med bakte gulrøtter

4 porsjoner
Tid: 1 time 20 min

Ingredienser
700 g kyllinglår
3 hvitløkbåter
skall og saft av 1 appelsin
skall og saft av 1 sitron
1 ss olivenolje
3 ss tahin (sesampasta)
salt
nykvernet pepper

Bakte gulrøtter
1 kg gulrøtter
1 ss honning
2 ss olivenolje
2 ss balsamicoeddik
2 ts. valmuefrø
salt
nykvernet pepper
2 ss nigellafrø

Til servering
50 g ruccola
1 neve rosiner
1 neve mynteblader
godt brød

1. Sett ovnen på 175° (varmluft). Skyll og tørk kyllinglårene. Rens og finriv hvitløk.
2. Vask og riv skallet av appelsin og sitron, og press saften av begge fruktene.
3. Bland hvitløk, sitronskall og -saft i en skål, og rør det sammen med olivenolje, tahin, salt og pepper. Bland kyllinglårene i marinaden, og la dem ligge i minst 30 minutter i kjøleskapet.
4. Skrubb eller skrell gulrøttene, og skjær dem i to eller fire, så de får samme tykkelse. Fordel gulrøttene i en ildfast form. Rør sammen honning, olje, balsamico, valmuefrø, salt, pepper og nigellafrø. Hell det over gulrøttene, og rør rundt. Stek gulrøttene i ovnen i 45 minutter, til de er gylne.
5. Fordel kyllinglårene i en ildfast form, og stek dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gjennomstekte og gylne.
6. Anrett kyllinglårene på et fat med ruccola, og dryss over rosiner og mynte. Server med bakte gulrøtter og brød.

Hvis du har tid, kan du la kyllinglårene trekke i sitrusmarinaden natten over. Tips! Gulrøtter er suverene å bake i ovnen og passer som tilbehør til kylling. FOTO: Nina Malling
Hvis du har tid, kan du la kyllinglårene trekke i sitrusmarinaden natten over. Tips! Gulrøtter er suverene å bake i ovnen og passer som tilbehør til kylling. FOTO: Nina Malling Vis mer

Onsdag: Pytt-i-panne med speilegg

4 porsjoner
Tid: 45 min

Ingredienser
500 g poteter
300 g gulrøtter
1 ss olivenolje
salt
nykvernet pepper
4 svinekoteletter
smør til steking
1 stor løk
1–3 ss worcestershiresaus
4 egg

Servering
syltede rødbeter
bredbladet persille

1. Sett ovnen på 175°. Skrubb eller skrell poteter og gulrøtter, og skjær dem i terninger. Fordel dem på en bakeplate med bakepapir, og vend dem i olje og salt. Bak dem i ovnen i 20 minutter, til de er møre og gylne.
2. Skjær kotelettene i terninger, og stek dem i smør i en panne til de er gylne. Krydre med salt og pepper. Legg dem til side på en tallerken.
3. Skrell og hakk løken. Stek løken i smør i en panne til den er myk og blank. Tilsett de bakte potet- og gulrotterningene samt kotelettene, og la det steke et par minutter. Smak til med salt, pepper og worcestershiresaus.
4. Legg blandingen over på et serveringsfat, og stek speilegg i pannen. Server med syltede rødbeter og persille.

Med noen syltede rødbeter og litt persille på toppen blir pytt-ipannen ekstra delikat. Tips! Pytt-i-panne er typisk restemat, så har du rester i kjøleskapet, er det viktig å få brukt dem opp. FOTO: Nina Malling
Med noen syltede rødbeter og litt persille på toppen blir pytt-ipannen ekstra delikat. Tips! Pytt-i-panne er typisk restemat, så har du rester i kjøleskapet, er det viktig å få brukt dem opp. FOTO: Nina Malling Vis mer

Torsdag: Quinoasalat med søtpoteter og paprika

4 porsjoner
Tid: 50 min

Ingredienser
4 paprika (røde og gule)
olivenolje
500 g søtpoteter
salt
4 dl svart quinoa
1 neve persille
1 ts tørkede chilifrø

Dressing
1 hvitløkbåt
2 ss balsamicoeddik
1 ss olivenolje
1 ts honning
salt
nykvernet pepper

Fetadipp
200 g myk fetaost
2 dl skyr eller kesam
2 ss olivenolje
2 ss sitronsaft

Pitachips
2–4 helkorn-pitabrød
1 ss olivenolje
salt

1. Sett ovnen på 200°. Skyll paprikaene, del dem i to, og fjern kjernene. Pensle utsiden med litt olje, og sett dem på en steke plate med bakepapir med skinnsiden opp. Skrell søtpotetene, og skjær dem i biter. Fordel dem ut på en bakeplate med bakepapir. Bland med olje, og dryss over salt.
2. Stek begge deler i ovnen i ca. 20 minutter, til paprikaene begynner å bli svarte og potetene er sprø i kanten.
3. Skyll quinoa godt i en sikt, og kok dem i lettsaltet vann i ca. 15 minutter.
4. Kjør fetaost, skyr og olje sammen i en blender. Smak til med sitronsaft.
5. Del pitabrødene i to på langs, og skjær dem i trekanter. Legg trekantene på en bakerist, pensle med olje, og dryss over salt. Bak pitachipsene i ovnen i ca. 7 minutter, til de er sprø.
6. Rens og press hvitløk, og bland alle ingrediensene til dressingen.
7. Skjær de bakte paprikaene i lange, tynne strimler, og bland dem sammen med søtpoteter, quinoa og dressing. Dryss over chilifrø og hakket persille, og server straks med pitachips og fetadipp.

De sprø pitachipsene er lette å lage og smaker knallgodt dyppet i den kremete fetadippen. FOTO: Nina Malling
De sprø pitachipsene er lette å lage og smaker knallgodt dyppet i den kremete fetadippen. FOTO: Nina Malling Vis mer

Fredag: Blomkålpizza med serrano og mozzarella

4 porsjoner
Tid: 1 time 40 min

Ingredienser
1 kg blomkål (1 stort eller 2 små hoder)
4 egg
50 g parmesan
2 ss maisenna
1 ts salt

Topping
1 glass pizzasaus
250 g fersk mozzarella
150 g serranoskinke
50 g ruccola

1. Sett ovnen på 175°. Skjær blomkålen i mindre buketter. Kjør dem til smuler i en food-prosessor. Tilsett egg, maisenna, revet parmesan og salt, og kjør til en jevn blomkålmos.
2. Kle 2 bakeplater med bakepapir, og smør blomkålmosen ut i to sirkler på bakepapiret på ca. 1/2 cm tykkelse.
3. Stek bunnene midt i ovnen i ca. 45 minutter, til de er gylne. Ta dem ut av ovnen, og snu dem forsiktig rundt så bunnen vender opp. Legg dem på en rist. Stek dem på risten uten bakepapir i ovnen i 15 minutter, til bunnene blir sprø. 4. Smør tomatsaus på de sprø pizzabunnene. Del mozzarella i mindre stykker, og fordel dem på pizzaene. Sett pizzaene i ovnen igjen i 10 minutter, så osten smelter. Topp med serranoskinke og skyllet ruccola, og server straks.

Blomkålpizzaene kan ikke sammenlignes med italiensk pizza, men er et herlig grønt alternativ til den klassiske hvetebunnen. FOTO: Nina Malling
Blomkålpizzaene kan ikke sammenlignes med italiensk pizza, men er et herlig grønt alternativ til den klassiske hvetebunnen. FOTO: Nina Malling Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer