MIDDAG: Sprøstekt torsk med ertedipp og nypoteter. FOTO: Winne Methmann
MIDDAG: Sprøstekt torsk med ertedipp og nypoteter. FOTO: Winne Methmann Vis mer

Matplan

Alltid noe godt til middag

Til deg! Fiks ferdig ukemeny.

Mandag: Stekt torsk med ertedipp og nypoteter

4 porsjoner
Tid: 30 min

Dette er et festmåltid for ganen, og framgangsmåten er superrask og enkel. FOTO: Winne Methmann
Dette er et festmåltid for ganen, og framgangsmåten er superrask og enkel. FOTO: Winne Methmann Vis mer

Ingredienser
500 g torskefilet
1 ss smør til steking
salt
nykvernet pepper
1 kg nypoteter

Syltet rødløk
1 rødløk
1 dl eplesidereddik
2 ts honning

Ertedipp
500 g frosne erter
1 ½ dl crème fraîche, lett
saft av ½ sitron
salt
nykvernet pepper

1. Rens rødløken, og skjær den i tynne båter. Legg båtene i en kjele med eddik og honning, og kok opp. Ta straks kjelen av varmen, og sett rødløken til side til servering.
2. Skrubb potetene, og kok dem møre i lettsaltet vann.
3. Tin ertene ved å helle kokende vann over dem i en sil. Hell ertene i en bolle sammen med crème fraîche, og mos med en stavmikser til en grov, kremet dipp. Smak til med sitronsaft, salt og pepper
4. Skyll og tørk fiskefiletene, og stek dem med kjøttsiden ned i smør i en panne på sterk varme i ca. 2 minutter, til de er gylne. Stek fisken ferdig med skinnsiden ned i 5–7 minutter, til fisken er gjennomstekt. Strø over salt og pepper.
5. Server torskefiletene med ertedippen og kokte poteter. Pynt med syltete rødløkbåter og friske urter, f.eks. erteskudd.

I denne lekre lasagnen forenes det meksikanske og det italienske kjøkkenet på beste måte. Tips!
I stedet for lasagneplater er det her brukt tortillalefser, som har samme størrelse som formen.

FOTO: Winne Methmann
I denne lekre lasagnen forenes det meksikanske og det italienske kjøkkenet på beste måte. Tips! I stedet for lasagneplater er det her brukt tortillalefser, som har samme størrelse som formen. FOTO: Winne Methmann Vis mer

Tirsdag: Meksikansk lasagne

4 porsjoner
Tid: 65 min

Ingredienser
400 g kjøttdeig
1 stor løk
3 hvitløkbåter
1 liten frisk rød chili
1 ss olivenolje til steking
1 ss paprikapulver, gjerne røkt
1 ts kanel
½ ss spisskummen
2 bokser hakkede tomater
140 g tomatpuré
1 kjøttbuljongterning
1 boks kidneybønner
1 liten boks mais
30 g mørk sjokolade
3 ss balsamicoeddik
salt
nykvernet pepper

Tortillafyll
1 pk. tortillalefser
2 ½ dl crème fraîche, lett
150 g cheddarost

1. Rens og finhakk løk og hvitløk. Rens og finhakk chili. Stek løk, hvitløk og chili i olje i en gryte. Tilsett kjøttdeigen, krydre, og stek til kjøttet blir brunt. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré og buljongterning. La det koke i ca. 10 minutter. 2. Legg bønner og mais i en sil, la kraften renne av, og legg i gryten. Smak retten til med sjokolade, balsamicoeddik, salt og pepper.
3. Sett ovnen på 175°. Fordel litt av kjøttsausen i bunnen av en smurt ildfast, rund form med høye kanter. Legg en tortillalefse oppå, og smør med crème fraîche. Topp med kjøttsaus og dryss på revet ost. Fortsett med tortilla, crème fraîche, kjøttsaus og ost til formen er fylt. Avslutt med et lag revet ost.
4. Stek formen på nederste rille i ovnen i ca. 25 minutter, til osten er smeltet og gyllen. Server lasagnen med frisk koriander og blandet salat.

Server denne enkle blomkålsuppen med en smakfull dillolje og sprø dukkah av ristede valnøtter og krydder. Dukkah er en egyptisk blanding av urter, nøtter og krydder. Du kan kjøpe det eller lage det selv.

FOTO: Winne Methmann
Server denne enkle blomkålsuppen med en smakfull dillolje og sprø dukkah av ristede valnøtter og krydder. Dukkah er en egyptisk blanding av urter, nøtter og krydder. Du kan kjøpe det eller lage det selv. FOTO: Winne Methmann Vis mer

Onsdag: Kremet blomkålsuppe med dillolje og dukkah

4 porsjoner
Tid: 30 min

Ingredienser
500 g poteter
1 stor blomkål
1 løk
1 hvitløkbåt
25 g smør til steking
salt
nykvernet pepper
ca. 1 l kyllingbuljong (vann + 2 terninger)
1 ss sitronsaft

Valnøtt-dukkah
150 g valnøtter
50 g sesamfrø
1 ss hele korianderfrø
1 ss hel spisskummen
2 ts flaksalt

Dillolje
2 bunter dill
1 dl olivenolje

1. Skrell potetene, og skjær dem i terninger. Skjær blomkålen i mindre biter. Rens og hakk løk og hvitløk. Stek alt i smør til løken er blank og myk. Krydre med salt og pepper, og hell buljong i kjelen. Kok i ca. 15 minutter, til poteter og blomkål er møre.
2. Stek valnøtter i en tørr panne til de blir lett gylne. Tilsett sesamfrø, koriander, spisskummen og salt, og la det steke til krydderet begynner å dufte. Hell blandingen i en kjøkkenmaskin, og kjør til den får en konsistens som grovt salt. 3. Kjør dill og olje sammen i en blender eller kjøkkenmaskin.
4. Kjør suppen glatt med en stavmikser, og smak til med sitronsaft. Drypp dillolje over suppen før servering, og dryss over valnøtt-dukkah.

Kyllingpannen er en alt-i-et-rett som er innbydende å servere på fredag kveld. FOTO: Winne Methman
Kyllingpannen er en alt-i-et-rett som er innbydende å servere på fredag kveld. FOTO: Winne Methman Vis mer

Torsdag: Italiensk kyllingpanne

4 porsjoner
Tid: 50 min

Ingredienser
4 hele kyllinglår
salt
nykvernet pepper
1 ss olivenolje til steking
3 hvitløkbåter
2 røde paprika
1 boks artisjokkhjerter
1 glass kalamataoliven
1 glass kapers
1 dl hvitvin

Pasta med basilikum
250 g fersk pasta
1 bunt frisk basilikum
50 g parmesan
50 g ruccola

1. Sett ovnen på 175 °. Skyll og tørk kyllingen, og strø på salt og pepper på begge sider. Finn fram en stor panne som tåler å settes i ovnen. Stek kyllinglårene i olje i pannen. Ta dem av pannen, og legg til side et øyeblikk.
2. Rens og finhakk hvitløk. Rens paprika, og skjær i strimler. Del artisjokkhjertene i fire. Stek hvitløk, paprika, artisjokker, oliven og kapers i en panne. Hell i hvitvin, og strø over salt og pepper. Bland godt rundt, og legg kyllinglårene tilbake i pannen.
3. Sett pannen i ovnen, og stek retten ferdig i ca. 20 minutter på nederste rille. Sjekk at kyllingen er gjennomstekt.
4. Kok pasta etter anvisning på pakken. Bland den sammen med innholdet i pannen, og server med basilikumblader, nyrevet parmesan og ruccolasalat.

Denne fyldige salaten har masse smak og er deilig mettende takket være de grønne linsene. FOTO: Winne Methmann
Denne fyldige salaten har masse smak og er deilig mettende takket være de grønne linsene. FOTO: Winne Methmann Vis mer

Fredag: Lun linsesalat med halloumi

4 porsjoner
Tid: 60 min

Ingredienser
500 g små tomater
olivenolje til steking
salt
nykvernet pepper
2 squash
3 dl grønne linser
100 g ruccola
200 g chorizo
1 pakke halloumi
1 neve frisk oregano

Balsamicodressing
3 ss olivenolje
2 ss balsamicoeddik
1 ts dijonsennep
1 ts honning
salt
nykvernet pepper

1. Sett ovnen på 175° varmluft. Skyll og del tomater i to. Fordel dem på bakepapir på stekeplate. Bland med olje, salt og pepper. Bak potetene midt i ovnen i ca. 30 minutter.
2. Skyll squash, og skjær i lange bånd, ca. 1/2 cm brede ved hjelp av en rotskreller. Fordel squashbåndene på bakepapir på stekeplate. Pensle med olje, og strø over salt og pepper. Stek squash sammen med tomatene i ovnen i ca. 25 minutter.
3. Kok grønne linser etter anvisning på pakken.
4. Rør ingrediensene til dressingen sammen. Bland den med de kokte linsene. 5. Skyll og rist vannet av ruccolaen. Skjær chorizo i skiver, og stek i en tørr panne. Legg skivene på kjøkkenpapir.
6. Skjær halloumi i skiver, og stek i pannen til osten blir gyllen.
7. Bland ruccola med linser, squash og tomater på et fat. Fordel chorizo og halloumi over linsene, og pynt med frisk oregano. Server med godt brød.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: