Grønne pannekaker med lekkert laksefyll. FOTO: Nina Malling
Grønne pannekaker med lekkert laksefyll. FOTO: Nina Malling Vis mer

Matplan:

Alltid noe godt til middag

Til deg! Fiks ferdig ukemeny.

Spinatpannekaker

4 porsjoner
Tid: 30 min

Ingredienser
200 g frisk spinat
3 egg
1 dl hvetemel
1 dl melk
1 ts salt
smør til steking

Rucola- og reddikfyll
100 g rucola
1 bunt reddiker
400 g varmrøkt laks
200 g cottage cheese
1 bunt dill

1. Skyll spinaten hvis den ikke er vasket, og rist av vannet.
2. Kjør spinaten sammen med egg, mel, melk og salt i en blender til en grønn røre.
3. Smelt 1 ts smør i en stekepanne og tilsett ca. ½ dl av røren om gangen. Stek tynne pannekaker et par minutter på hver side. Hold pannekakene varme.
4. Skyll og rist vannet av rucolasalaten. Rens reddikene, og skjær dem i tynne skiver. Anrett alle ingrediensene til fyllet i små skåler eller på et stort fat slik at alle kan fylle sin egen pannekake.

Tips! Pannekakene kan fylles med alt godt fra kjøleskapet. FOTO: Nina Malling
Tips! Pannekakene kan fylles med alt godt fra kjøleskapet. FOTO: Nina Malling Vis mer

Krydrede kyllinglår og butterbean-hummus

4 porsjoner
Tid: 60 min

Ingredienser
8 kyllinglår
2 ss olivenolje
2 dl sesamfrø
2 ts spisskummen
2 ts røkt paprikapulver
2 ts salt

Stekt blomkål
1 blomkål
1 ss olivenolje
salt

Butterbean-hummus
1 boks butterbeans (hvite bønner)
1 hvitløkbåt
3 ss lys tahin (sesampasta)
1 ss olivenolje
1 ts spisskummen
1 dl vann
saft av ½ sitron
salt

Servering
1 neve bredbladet persille
nanbrød
1 ss olivenolje
1 ts røkt paprika

1. Stek først blomkålen. Sett ovnen på 180°. Skjær blomkålen i buketter, og fordel på en bakeplate med bakepapir. Bland kål med olje og salt. Stek i ovnen i ca. 25 minutter til blomkålbukettene er gylne og lett sprø.
2. Skyll og tørk kyllingen. Gni lårene inn med olje. Bland safran, spisskummen, paprika og salt i en dyp tallerken. Vend kyllinglårene i, og trykk sesamfrøene godt inn i kjøttet. Fordel kyllinglårene på en annen bakeplate med bakepapir, og stek midt i ovnen i 20 minutter sammen med blomkålen.
3. La bønnene renne av. Rens hvitløken. Kjør bønner, hvitløk, tahin, olje, spisskummen og vann i en blender eller food prosessor til det får en kremet konsistens. Smak til med sitronsaft og salt.
4. Skyll og tørk persille. Varm brødet. Smør hummusen på et fat, og fordel de bakte blomkålbukettene over. Drypp med olivenolje, og dryss med paprika og persilleblader.
5. Server med varme nanbrød.

Lag en ekstra kremet hummus av butterbeans i stedet for kikerter, og server den med sprø, krydrede kyllinglår og stekt blomkål. Tips! Du kan steke kyllingfileter på samme måten. Beregn 1 filet per porsjon. FOTO: Nina Malling
Lag en ekstra kremet hummus av butterbeans i stedet for kikerter, og server den med sprø, krydrede kyllinglår og stekt blomkål. Tips! Du kan steke kyllingfileter på samme måten. Beregn 1 filet per porsjon. FOTO: Nina Malling Vis mer

Blomkålsuppe med gurkemeie og ingefær

4 porsjoner
Tid: 40 min

Ingredienser
1 blomkål
2 ss olivenolje
salt
1 stor løk
1 cm frisk ingefær
1 ss gurkemeie
1 boks kokosmelk
3 dl grønnsakbuljong
saft av 1 lime
nykvernet pepper

Servering
grovt brød
1 bunt reddiker
svarte sesamfrø
1 neve mynte
ristede kokosflak

1. Sett ovnen på 200°. Skjær blomkålen i buketter, og fordel på bakepapir på en stekeplate. Bland med 1 ss olje og salt. Bak blomkålen midt i ovnen i ca. 15 minutter.
2. Rens og hakk løken. Skrell og finriv ingefær. Stek løk og ingefær i 1 ss olje i en kjele til løken er myk og blank. Tilsett gurkemeie og de stekte blomkålbukettene, og bland rundt. Hell kokosmelk og buljong i kjelen, og kok opp.
3. Kjør suppen glatt med en stavmikser til den blir jevn og kremet. Smak til med limesaft, salt og pepper.
4. Skjær brødet i skiver, og rist i en brødrister. Rens reddiker, og skjær dem i tynne skiver. Rist sesamfrø lett i en tørr panne. Topp suppen med reddikskiver, sesamfrø, mynteblader og kokosflak. Server godt brød til.

Denne smakfulle, gule suppen smaker av ingefær og gurkemeie og får sødme fra kokosmelk og syrlighet fra lime. Tips! Blir suppen litt tykk, så spe med litt ekstra buljong. FOTO: Nina Malling
Denne smakfulle, gule suppen smaker av ingefær og gurkemeie og får sødme fra kokosmelk og syrlighet fra lime. Tips! Blir suppen litt tykk, så spe med litt ekstra buljong. FOTO: Nina Malling Vis mer

Spansk pølserett

4 porsjoner
Tid: 30 min

Ingredienser
1 kg ferskpoteter
300 g tørket chorizo
1 løk
1 hvitløkbåt
2 røde paprika
70 g tomatpuré
2 dl melk
salt
nykvernet pepper

Servering
1 neve bredbladet persille
1 glass kalamataoliven

1. Kok potetene til de er knapt møre. La dem avkjøles litt, og skjær i store biter. Skjær pølse i skiver, og stek skivene i en tørr panne med høye kanter.
2. Rens løk, og skjær i tynne båter. Stek løk sammen med pølse i pannen. Tilsett presset hvitløk. Rens paprika og squash, og skjær i skiver. La det steke med i pannen til alt begynner å få litt farge.
3. Tilsett de kokte potetene. Strø på paprika, og tilsett tomatpuré, melk, salt og pepper. Bland alt godt sammen, og la retten småkoke i ca. 10 minutter.
4. Skyll og ta bladene av persillestilken. Bland oliven i pølseretten og dryss med persille.

Chorizo, paprika og oliven gir en fiesta av smaker i denne spanske versjonen. FOTO: Nina Malling
Chorizo, paprika og oliven gir en fiesta av smaker i denne spanske versjonen. FOTO: Nina Malling Vis mer

Afrikansk lammegryte med gurkemeie-couscous

4 porsjoner
Tid: 35 min + 1–3-timer

Ingredienser
800 g lammekjøtt i terninger
2 løk
2 hvitløkbåter
1 cm fersk ingefær
salt
nykvernet pepper
1 ss smør til steking
2 store gulrøtter
2 røde paprika
½ ts chilipulver
½ ts nyrevet muskatnøtt
½ ts kardemomme
½ ts kanel
1 ts knuste fennikelfrø
2 ts malt koriander
2 bokser hakkede tomater
2 ½ dl kjøttbuljong
15 tørkede aprikoser
1 dl peanøttsmør
saft av ½ sitron

Gurkemeie-couscous
4 dl couscous
1 ts gurkemeie
8 dl kokende vann

1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet. Rens og finhakk løk og hvitløk. Skrell og finriv ingefær. Tørk kjøttet, og krydre med salt og pepper. Stek kjøttet brunt i en stor gryte. Legg kjøttet til side.
2. Stek løk, hvitløk og ingefær i gryten. Skrell og skjær gulrøtter i skiver. Rens og skjær paprika i ringer. Legg gulrøtter og paprika i gryten. La det steke til grønnsakene begynner å få farge og løken blir blank.
3. Legg kjøttet tilbake i kjelen, og tilsett krydderet. Rør rundt, og la det steke et par minutter. Hell hakkede tomater og buljong i gryten. La det hele trekke på svak varme i 1–3 timer til lammekjøttet er mørt.
4. Bland couscous og gurkemeie i en bolle. Hell på 8 dl kokende vann, og rør rundt. La couscousen stå i ca. 10 minutter.
5. Skjær aprikoser i skiver. Bland dem i gryten sammen med peanøttsmør, og smak til med sitronsaft.
6. Rør i couscousen med en gaffel. Server gurkemeie-couscous til lammegryten, og dryss med persille.

Prøv en lammegryte fylt med aprikoser, muskatnøtt og en hel eksplosjon av varme krydder. FOTO: Nina Malling
Prøv en lammegryte fylt med aprikoser, muskatnøtt og en hel eksplosjon av varme krydder. FOTO: Nina Malling Vis mer

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: