Matplan:

Alltid noe godt til middag

Til deg! Fiks ferdig ukemeny.

MATPLAN: Kyllinglår med stekt italiensk potetsalat. FOTO: Winnie Methmann.
MATPLAN: Kyllinglår med stekt italiensk potetsalat. FOTO: Winnie Methmann. Vis mer
Publisert

Mandag: Kyllinglår med stekt italiensk potetsalat

4 porsjoner
Tid: 70 min

Ingredienser
4 kyllinglår
1 ss olivenolje
salt
nykvernet pepper

Italiensk potetsalat
½ kg små poteter
500 g små tomater
2 ss olivenolje
1 ss tørket basilikum
salt
nykvernet pepper
1 boks cannellonibønner
2 ss baslamicoeddik
125 g frisk mozzarella
1 neve frisk basilikum

1. Sett ovnen på 175° varmluft.
2. Skrubb poteter, og skyll tomater. Del poteter i to, og legg dem på en stekeplate med bakepapir sammen med tomatene. Bland godt sammen med olje, tørket basilikum, salt og pepper, og bak midt i ovnen i ca. 40 minutter.
3. Skyll og tørk kyllinglårene, og legg dem på bakepapir på en bakeplate. Drypp olje på kyllingen, og krydre med salt og pepper. Stek lårene i ovnen i ca. 35 minutter til de blir gjennomstekt og skinnet sprøtt.
4. Legg stekte poteter og tomater på et fat. La bønnene renne av, og skyll dem under rennende vann. Bland avrente bønner med poteter og tomater. Drypp balsamocieddik over, og rør rundt. Topp salaten med mozarella i mindre biter og basilikum.
5. Server potetsalaten med kyllinglårene.

Lag en smakfull og mettende salat med poteter, bønner, tomat og kremet mozzarella. Det er deilig tilbehør til det meste – og ekstra godt til kylling. Tips! Stek kylling og potetsalat samtidig i ovnen på varmluft. FOTO: Winnie Methmann
Lag en smakfull og mettende salat med poteter, bønner, tomat og kremet mozzarella. Det er deilig tilbehør til det meste – og ekstra godt til kylling. Tips! Stek kylling og potetsalat samtidig i ovnen på varmluft. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Tirsdag: Laksefat med gulrøtter og bjørnebær

4 porsjoner
Tid: 55 min

Ingredienser
4 biter varmrøkt laks, ca. 300 g
1 eske blandet salat
125 g bjørnebær

Bakte gulrøtter
1 kg gulrøtter
2 ss olivenolje
2 ss valmuefrø
salt

Honningdressing
2 ss olivenolje
1 ss eplesidereddik
1 ts honning
1 ts dijonsennep
salt
nykvernet pepper

1. Sett ovnen på 180°. Skrubb eller skrell poteter, og skjær dem i to eller fire på langs. Fordel bitene på bakepapir på stekeplate, og bland med olje, valmuefrø og salt.
2. Bak gulrøttene midt i ovnen i ca. 35 minutter til de blir gylne.
3. Rør sammen ingrediensene til honningdressingen, og smak til.
4. Skyll og rist vannet av salaten, og bland med dressingen. Fordel salat på fat, og legg på biter av varmrøkt laks, bakte gulrøtter og skylte bjørnebær. Server børd til.

Utseende og smak går hånd i hånd når bjørnebær og honningdressing tilsettes i en sunn og fargerik salat. Tips! Salaten kan også lages uten laks, og serveres som tilbehør til alt fra kylling til falafeler. FOTO: Winnie Methmann
Utseende og smak går hånd i hånd når bjørnebær og honningdressing tilsettes i en sunn og fargerik salat. Tips! Salaten kan også lages uten laks, og serveres som tilbehør til alt fra kylling til falafeler. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Onsdag: Grønnsakcurry med svart ris

4 porsjoner
Tid: 30 min

Ingredienser
2 løk
3 hvitløkbåter
2–3 cm frisk ingefær
1 bunt frisk koriander
smør eller kokosolje til steking
2 store poteter
1 ss malt spisskummen
½ ss malt koriander
1 ss sennepsfrø
300 g grønne linser
2 bokser kokosmelk
2 ½ dl hønsebuljong
1 brokkoli
ca. 500 g frisk spinat
saft av 1 lime
salt
nykvernet pepper
4 dl svart ris

Servering
1 dl gresk yoghurt, 10 % fett
1 håndfull frisk koriander
1 lime

1. Rens og finhakk løk og hvitøk. Skrell og finriv ingefær. Grovhakk koriander. Stek løk, hvitløk, ingefær og koriander i smør eller kokosolje i en stor gryte. Skrell poteter, og skjær i store biter og legg i gryten.
2. Tilsett spisskummen, koriander og sennepsfrø, og la det steke med i et par minutter.
3. Skyll linser, og tilsett dem i gryten sammen med kokosmelk og buljong. Kok retten opp. Rør ofte slik at linesen ikke brenner seg fast. La retten småkoke i ca. 20 minutter til linsene er møre.
4. Kok svart ris etter anvisning på pakken.
5. Skjær brokkoli i små buketter, og bland i gryten. Skyll spinat, og rør i gryten litt om gangen til spinatbladene faller sammen. La retten småkoke i 5 minutter, og smak til med limesaft, salt og pepper.
6. Anrett svart ris og karri i skåler, og topp med yoghurt, koriander og limebåter.

Kokosmelk og varme krydder gir et eksotisk preg på denne retten. Tips! Uttrykket "curry" er ikke nødvendigvis forbundet med karri i India, der uttrykket referer til alt-i-ett-gryte. FOTO: Winnie Methmann
Kokosmelk og varme krydder gir et eksotisk preg på denne retten. Tips! Uttrykket "curry" er ikke nødvendigvis forbundet med karri i India, der uttrykket referer til alt-i-ett-gryte. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Torsdag: Ovnsomelett med stekte rødbeter og chèvre

2 porsjoner
Tid: 50 min

Ingredienser
500 g rødbeter
2 løk
1 neve frisk rosmarin
1 ss olivenolje
salt
nykvernet pepper

Omelett
6 egg
1 dl melk
salt
nykvernet pepper
100 g chèvre

Servering
1 neve frisk rosmarin
grovt brød

1. Sett ovnen på 180°. Skrell rødbeter, skjær i båter og fordel dem i en ildfast form. Rens rødløk, skjær den i store biter og fordel i formen. Hakk rosmarinbladene fint, og dryss over formene. Drypp med olje, og krydre med salt og pepper. Bland rundt. Sett formen midt i ovnen i 25 minutter til rødbetene er møre.
2. Pisk egg, melk, salt og pepper sammen i en skål, og hell massen over rødbetene i formen. Topp med biter av chèvre. Sett fatet inn i ovnen igjen i ca. 25 minutter til eggemassen er fast og gyllen.
3. Pynt omeletten med rosmarin, og server med ristet brød.

Du kan steke andre grønnsaker som gulrot, sellerirot, persillerot og poteter på samme måte og helle en eggblanding over. FOTO: Winnie Methmann
Du kan steke andre grønnsaker som gulrot, sellerirot, persillerot og poteter på samme måte og helle en eggblanding over. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Fredag: Fylt butternutsquash med tabbouleh og kjøttboller

4 porsjoner
Tid: 1 time 20 min

Ingredienser
2 butternutsquash
2 ss olivenolje
salt

Kjøttboller
500 g kjøttdeig
1 løk
2 hvitløkbåter
1 neve bredbladet persille
1 ts malt koriander
1 ts kanel
1 ts allehånde
½ ts nyrevet muskatnøtt
1 ½ ts salt
nykvernet pepper

Tabbouleh
2 dl couscous
skall og saft av 1 vasket sitron
1 ss olivenolje
salt
nykvernet pepper
1 rødløk
1 neve bredbladet persille
1 neve mynte
50 g pistasjenøtter uten skall

1. Sett ovnen på 200°. Del squash på langs, og skrap ut kjernene. Skjær terninger i gresskaret ved å skjære snitt på langs og på tvers uten å skjære gjennom skallet. Pensle overflaten med olje, krydre med salt, og legg de halve squashdelene på bakepapir på stekeplate. Bak dem møre midt i ovnen i ca. 40 minutter.
2. Rens og finhakk løk og hvitløk. Skyll og finhakk persille. Rør en farse av kjøtt, løk, hvitløk og resten av ingrediensene. Sett farsen kjølig i 30 minutter.
3. Hell 3 ½ dl kokende vann over couscousen i en bolle, og la den stå i 10 minutter. Tilsett finrevet sitronskall og -saft, olje, salt og pepper, og bland godt. 4. Rens og finhakk løk. Skyll og finhakk persille og mynte, og grovhakk pistasjenøttene. Ta forsiktig kjøttet ut av squashskallet, del kjøttet i store terninger og bland med couscousen. Bland i rødløk, persille, mynte og hakkede pistasjnøtter, og fordel blandingen tilbake i skallene.
5. Form farsen til små kjøttboller. Stek dem i smør og olje i en panne til de blir gylne og gjennomstekte. Fordel kjøttbollene over de fylte butternutsquashen, og server.

Dette blir et festlig og fargerikt måltid med masse gode smaker fra både ferske og tørkede krydder. FOTO: Winnie Methmann
Dette blir et festlig og fargerikt måltid med masse gode smaker fra både ferske og tørkede krydder. FOTO: Winnie Methmann Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer