Matplan:

Alltid noe godt til middag

Til deg! Fiks ferdig ukemeny.

MIDDAG: Lakse- og linsesalat med fennikel. FOTO: Winnie Methmann
MIDDAG: Lakse- og linsesalat med fennikel. FOTO: Winnie Methmann Vis mer
Publisert

Mandag: Lakse- og linsesalat med fennikel

4 porsjonerTid: 50 min

Ingredienser 4 laksefiletersaltnykvernet peppersmør til steking

Linsesalat 3 fennikel1 ss olivenoljesalt4 dl belugalinser8 dl grønnsakbuljong

Yoghurtdressing 2 dl yoghurt naturell2 ss olivenolje2 ss sitronsaft1 hvitløkbåtsaltnykvernet pepper

Servering 30 g ristede pistasjnøtter

1. Sett ovnen på 220 °. Skjær bunn og topp av fennikelen, men gjem noe av det grønne til pynt.2. Skjær fennikel i to, og legg på bakeplate med bakepapir. Drypp med olje, og strø på salt. Stek fennikel i ovnen i ca. 25 minutter, til de blir gylne.3. Kok linsene i ca. 20 minutter i buljong, men pass på at de ikke koker for mye. La væsken fordampe fra gryten ved å ta av lokket de siste 5 minuttene.4. Rør alle ingrediensene til yoghurtdressingen sammen og smak til.5. Skyll og tørk laksefiletene. Krydre med salt og pepper, og stek på begge sider i smør i en panne til fisken blir gyllen og akkurat gjennomstekt.6. Grovhakk pistasjnøttene. Fordel linser og stekt fennikel på et fat. Drypp over yoghurtdressingen, og dryss pistasjnøtter over salaten. Pynt med det grønne fra fennikelen. Server linsesalaten sammen med laksen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer