Matplan:

Alltid noe godt til middag

Her er ukens matplan.

MATPLAN: Laks med pinjekjernecrust og gresskarpuré. FOTO: Winnie Methmann
MATPLAN: Laks med pinjekjernecrust og gresskarpuré. FOTO: Winnie Methmann Vis mer
Publisert

Mandag: Laks med pinjekjernecrust og gresskarpuré

4 porsjonerTid: 60 min

Ingredienser4 biter laksefilet med skinn50 g pinjekjerner1 stor neve frisk oregano25 g parmesan1 ss olivenoljesaltnykvernet pepper

Gresskarpuré1 hokkaidogresskar1 løk3 hvitløkbåter1 neve frisk salvie1 ss olivenoljesaltnykvernet pepper1 ss balsamicoeddik25 g parmesan1–2 dl vann

1. Sett ovnen på 200°. Skyll og del gresskaret i to, fjern frøene, og skjær gresskaret i terninger. Skallet kan sitte på.2. Rens løk og hvitløk, og skjær løken i båter. Fordel gresskarterninger, løkbåter, hele hvitløkbåter og salvie på stekeplate med bakepapir. Drypp over olje. Strø på salt og pepper, og bak gresskarbitene i ca. 20 minutter, til de er møre.3. Bruk en stavmikser, og kjør alt det bakte sammen med balsamico-eddik og nyrevet parmesan. Tilsett vann litt etter litt til du får en kremet puré. Smak til med salt og pepper. Hell gresskarpureen i en kjele med lokk, og hold den varm. 4. Skyll og tørk laksefiletene. Legg dem på bakepapir på stekepalte. Finhakk pinjekjerner og oregano, og riv parmesan. Rør dette sammen i en skål med olje, salt og pepper. Fordel blandingen over laksefiletene, og trykk det godt ned i fisken.5. Stek fisken midt i ovnen i ca. 15 minutter, til den er gjennomstekt og pinjecrusten er gyllen.6. Anrett gresskarpuré på 4 tallerkener, og topp med laks. Server med salat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer