Matplan:

Alltid noe godt til middag

Til deg! Fiks ferdig ukemeny.

MIDDAG: Pasta med romescosaus og chorizo. FOTO: Winnie Methmann
MIDDAG: Pasta med romescosaus og chorizo. FOTO: Winnie Methmann Vis mer
Publisert

Mandag: Pasta med romesco og chorizo

4 porsjoner
Tid: 50 min

Ingredienser
500 g pasta
200 g tørket chorizo
100 g ruccola

Romesco
3 store røde paprika
50 g mandler
½ fersk rød chili
1 hvitløkbåt
1 ts eplesidereddik
½ ts røkt paprikapulver
salt
nykvernet pepper
2 ss olivenolje
½ sitron
1 neve frisk koriander

1. Sett ovnen på 200°. Skyll og del paprikaen i to, og fjern frøene. Legg dem på bakepapir på stekeplate, og stek i ca. 20 minutter med skallet opp, til det blir svart. Avkjøl og fjern skallet.
2. Rist mandlene midt i ovnen i 5–7 minutter, til de er lett gylne. Skyll chili, og fjern frøene. Rens hvitløk. Kjør alle ingrediensene sammen i en food-prosessor til en kremet dipp.
3. Kok pasta etter anvisning på pakken (gjem litt av kokevannet). Skjær chorizo i skiver, og stek dem gylne i en panne med høye kanter. Tilsett den nykokte pastaen sammen med halvparten av den kremete romescosausen (gjem resten til tirsdag) og litt av kokevannet, og bland rundt til en kremet saus.
4. Server retten straks med ruccola på toppen.

Pasta og chorizo er alltid en god match. Blandet med romescosaus blir det en lekker middagsrett. Tips! Du bruker bare halvparten av romescosausen til denne oppskriften. Gjem resten til tirsdag. FOTO: Winnie Methmann
Pasta og chorizo er alltid en god match. Blandet med romescosaus blir det en lekker middagsrett. Tips! Du bruker bare halvparten av romescosausen til denne oppskriften. Gjem resten til tirsdag. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Tirsdag: Soccapizza med romesco, squash og oliven

4 porsjoner
Tid: 1 time 10 min

Ingredienser
2 dl kikertmel
2 dl vann
2 ss olivenolje
1 ts salt

Fyll
2 squash
1 ss olivenolje
salt
2 dl romescosaus
150 g fetaost
ca. 300 g kalamataoliven
bredbladet persille

1. Pisk kikertmel, vann, olivenolje og salt godt sammen til en klumpfri deig. Bruk gjerne en stavmikser. La den så hvile i ca. 15 minutter.
2. Sett ovnen på 220°. Skyll squash, skjær den i skrå skiver, og fordel dem på bakepapir på stekeplate. Pensle med olivenolje, og dryss over salt. Bak skivene midt i ovnen i 20 minutter, til de blir gylne på overflaten.
3. Varm olje i en mellomstor panne som kan settes i ovnen. Hell halvparten av soccadeigen i pannen, vend den rund slik at deigen fordeler seg opp langs kantene, og sett pannen i ovnen. Bak pizzabunnen i 10 minutter, til den er gyllen og kantene er sprø.
4. Vend deigen forsiktig ut av pannen, og gjenta prosessen med den siste halvdelen av deigen.
5. Topp soccapizzabunnen med romescosaus, squashskiver, smuldret feta, oliven og bredbladet persille.

Pizzabunnen er laget av kikertmel og er dermed glutenfri. Tips! Bruk gjerne restene av romescosausen fra mandag, eller kjøp den ferdiglaget på glass. FOTO: Winnie Methmann
Pizzabunnen er laget av kikertmel og er dermed glutenfri. Tips! Bruk gjerne restene av romescosausen fra mandag, eller kjøp den ferdiglaget på glass. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Onsdag: Fylte søtpoteter med kyllingsalat

4 porsjoner
Tid: 1 time 30 min

Ingredienser
4 middels store søtpoteter
125 g ruccolasalat

Kyllingsalat
500 g kyllingfilet
1 løk
2 hvitløkbåter
2 laurbærblad
1 ts hele pepperkorn
2 ts salt
½ l vann
50 g solsikkefrø
1 neve frisk basilikum
2 ½ dl ricotta
3 ss grønn pesto
½ sitron
salt og nykvernet pepper

1. Sett ovnen på 200°. Skyll potetene, og prikk dem med en gaffel. Legg dem på bakeplate med bakepapir, og bak i ovnen i ca. 1 time, til de er helt møre.
2. Skyll og tørk kyllingfiletene. Del dem i 3 deler på langs. Rens og skjær løk og hvitløk i skiver. Legg løken i en kjele sammen med laurbærblad, pepperkorn, salt og vann, og kok opp. Legg i kyllingfiletene, og la dem trekke i kjelen i 10 minutter. Skjær et snitt i den tykke fileten, og sjekk at kjøttet er gjennomkokt. Ta kjøttet opp og avkjøl. Riv kjøttet fra hverandre med 2 gafler.
3. Rist solsikkekjernene i en tørr panne. Finhakk basilikum.
4. Rør kyllingkjøttet sammen med solsikkefrøene, basilikum, ricotta, grønn pesto, sitronsaft og -skall. Smak til med salt og pepper. Skjær et snitt i de søte potetene, og fyll dem med kyllingsalaten. Server med skylt ruccola og frisk basilikum.

Bakte poteter er en velkjent klassiker, men når du bruker søtpoteter, blir smaken en helt annen. FOTO: Winnie Methmann
Bakte poteter er en velkjent klassiker, men når du bruker søtpoteter, blir smaken en helt annen. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Torsdag: Salatskål med røkt laks

4 porsjoner
Tid: 30 min

Ingredienser
3 dl brun ris
1 agurk
1 ss olivenolje
½ sitron
salt nykvernet pepper
200 g edamamebønner
2 modne avokadoer
150 g blandet grønn salat
300 g røkt laks

1. Kok risen etter anvisning på pakken, og la den avkjøles.
2. Skyll agurken, og skjær i lange tynne strimler med en tynn skreller. Bland agurk med olje, litt sitronsaft, salt og pepper.
3. Hell kokende vann over de frosne edamamebønnene i en sikt slik at de tiner. 4. Del avokado i to, fjern steinen, og skjær avokadokjøttet i skiver.
5. Skyll og rist vannet av salaten. Fyll serveringsskåler med ris og salat, og anrett laks, agurk, edamamebønner og avokado over. Server med sitronskiver.

Det er både ris, fisk og grønnsaker i denne sunne salatbollen. Tips! Du kan lage salatbollen mer sushiaktig ved å helle på soyasaus, som er rørt ut med litt wasabi. FOTO: Winnie Methmann
Det er både ris, fisk og grønnsaker i denne sunne salatbollen. Tips! Du kan lage salatbollen mer sushiaktig ved å helle på soyasaus, som er rørt ut med litt wasabi. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Fredag: Kjøttgryte med ris og grønnsaker

4 porsjoner
Tid: 1 time 15 min

Ingredienser
150 g bacon i hel bit
1 løk
2 hvitløkbåter
250 g sjampinjonger
2 store gulrøtter
2 røde paprika
1 squash
1 svinefilet
1 ss smør
1 ss paprikapulver
1 ts røkt paprikapulver
salt
nykvernet pepper
1 boks hakkede tomater
70 g tomatpuré
2 ½ dl kremfløte
2 ½ dl grønnsakbuljong

Tilbehør
4 dl ris
kruspersille

1. Skjær bacon i terninger, og stek det sprøtt i en tørr gryte. Rens og finhakk løk og hvitløk, og stek med i pannen. Rens sjampinjonger, og la dem steke med.
2. Skrell og skjær gulrøtter i tynne skiver. Skyll paprika og squash, og skjær i terninger. La grønnsakene steke i gryten i ca. 10 minutter, til de begynner å få farge.
3. Ta alle grønnsakene opp av gryten. Renskjær svinefileten for sener og hinner, og skjær i tynne skiver. Stek kjøttet i smør i gryten. Tilsett paprikapulver, salt og pepper, og stek et par minutter.
4. Hell alle grønnsakene tilbake i gryten. Tilsett tomater, tomatpuré, fløte og buljong, og la retten trekke i ca. 30 minutter. Smak til. Server med ris, og pynt med finhakket persille.

En god gryte er like godt på fredagskvelden som til en søndagsmiddag. Denne kan du invitere gjester på. FOTO: Winnie Methmann
En god gryte er like godt på fredagskvelden som til en søndagsmiddag. Denne kan du invitere gjester på. FOTO: Winnie Methmann Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer