Matplan:

Alltid noe godt til middag

Til deg! Fiks ferdig ukemeny.

Filippinsk kyllingadobo med papaya- og avokadosalsa. FOTO Winnie Methmann
Filippinsk kyllingadobo med papaya- og avokadosalsa. FOTO Winnie Methmann Vis mer
Publisert

Mandag: Smørstekt torsk med perlespeltsalat og pesto

4 porsjonerTid: 30 min

Ingredienser4 torskefileter2 ss smør til stekingsaltnykvernet pepper

Perlespeltsalat med pesto4 dl perlespelt1 neve bredbladet persille1 neve frisk mynte1 neve frisk dill2 hvitløkbåter½ dl olivenolje1 sitron100 g solsikkefrø25 g parmesansaltnykvernet pepper1 fennikel2 store gulrøtter

1. Kok perlespelt i lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Kjør krydderurter, rensede hvitløkbåter, olivenolje, sitronsaft og finrevet sitronskall i en blender, og kjør til en grønn masse.2. Stek solsikkefrø i en tørr panne, og finriv parmesan. La det kjøre med til en kremete, grov konsistens. Smak pestoen til med salt og pepper, og bland i den kokte perlespelten.3. Rens fennikel, og snitt den i tynne båter. Skrell gulrøtter, og høvle lange bånd på langs med en potetskreller. Bland fennikel og gulrøtter med perlespelt.4. Smelt smør i en panne. Tørk og skyll torsken. Stek torskebitene ved sterk varme, først på kjøttsiden i ca. 2 minutter, til de blir gylne, og så på skinnsiden, til fisken blir gjennomstekt. Krydre med salt og pepper, og server med perlespeltsalaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer