Matplan:

Alltid noe godt til middag

Til deg! Fiks ferdig ukemeny.

Kylling i karri med eple og kålsalat. FOTO: Betina Hastoft
Kylling i karri med eple og kålsalat. FOTO: Betina Hastoft Vis mer
Publisert

Mandag: Kylling i karri med eple og kålsalat

4 porsjonerTid: 40 min

Ingredienser600 g kyllingfilet1 stor løk10 g frisk ingefær2 gulrøtter1 epleolje til steking1 ss karri2 ss hvetemel3 dl hønsebuljong2 dl melk1 ½ dl kremfløte1 ts sukker2 ts epleeddiksaltpepper

Kålsalat3/4 hodekål, gjerne rød1 potte persille3 ss olivenolje1 ss epleeddik1 ts sennep1 ts sukkersaltpepper

Tilbehør4 dl ris50 g ristede og salte kasjunøtter

1. Kok risen etter anvisning på pakken.2. Skjær kyllingfiletene i ­terninger. Rens løk, skrell ingefær, og finhakk begge deler. Skrell og grovriv gulrøttene. Skyll og del eplet i mindre terninger uten kjernehuset.3. Stek kylling og løk i olje i en gryte i et par minutter, til kjøttet er brunt. Tilsett karri, og stek videre i ca. 1 minutt. Tilsett gulrøtter og epleterninger, og la det steke med. Dryss mel i gryten, og rør til det løses opp. Tilsett buljong og melk, kok opp, og la det koke i ca. 15 minutter. Tilsett fløte, og varm opp sausen. Smak til med sukker, epleeddik, salt og pepper.4. Finsnitt kålen. Skyll og finhakk persille. Bland persille sammen med kålen. Pisk olje, eddik, sennep og sukker sammen, og krydre med salt og pepper. Drypp dressingen over kål­salaten like før servering.5. Server kylling i karri med ris og kålsalat, og dryss over kasjunøtter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer