Matplan:

Alltid noe godt til middag

Til deg! Fiks ferdig ukemeny.

Seifilet med gresskarmos og stekt blombål. FOTO: Winnie Methmann
Seifilet med gresskarmos og stekt blombål. FOTO: Winnie Methmann Vis mer
Publisert

Mandag: Seifilet med gresskarmos og stekt blomkål

4 porsjonerTid: 55 min

Ingredienser800 g seifiletsaltpepper1 ss smør til steking

Gresskarmos1 hokkaidogresskar2 hvitløkbåter2 ss olivenoljesaltpepper½ dl kremfløte½ sitron

Stekt blomkål1 blomkål50 g hasselnøtter2 ss olivenoljesaltpepper

Brunet smørdressing1 neve salvie1 liten løk50 g smør1 ss hvitvinseddik1 ts lønnesirupsaltpepper

1. Sett ovnen på 200°. Del gresskaret i to, og fjern frøene. Skrell det, og skjær gresskarkjøttet i terninger. Rens hvitløken. Legg gresskarterninger og hele hvitløkbåter i en ildfast form. Bland med olje, og tilsett salt og pepper. Bak formen i ovnen i 25 minutter, til gresskarene er møre.2. Skyll blomkålen, og del den i buketter. Fordel dem på en stekeplate med bakepapir. Tilsett olje og salt, og bak dem i ovnen i 25 minutter sammen med gresskaret, til alt har fått en gyllen farge. Grovhakk nøttene, og dryss over blomkålen, og la de steke med de siste 5 minuttene.3. Kjør gresskarterningene, fløte og sitronsaft til en glatt mos i en blender. Smak til med salt og pepper.4. Skyll og finhakk salvie. Rens og finhakk løk. Smelt smør i en panne, og tilsett løk og salvie. Rør rundt, og la det steke i 10 minutter, til løken blir gyllen og det samler seg et lag brunet smør i bunnen av pannen. Hell pannens innhold over i en skål. Rør eddik og sirup i skålen, og smak til med salt og pepper.5. Skyll og tørk fisken. Del i 4 biter, og strø på salt og pepper. Stek fisken i smør i en panne i ca. 3 minutter på hver side.6. Anrett gresskarmos på 4 tallerkener, legg på sei, blomkål og hasselnøtter, og drypp over brunet smørdressing.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer