Mandag: Panert rødspette med grov remulade
4 porsjoner
Tid: 30 min
Ingredienser
4 rødspettefileter
3 ss hvetemel
1 egg
1 dl griljermel
salt
nymalt pepper
2 ss smør til steking
1 ss olivenolje til steking
Remulade
10 g løk
10 g gulrøtter
10 g gressløk
10 g rødkål
1 ss kapers
10 g sylteagurk
1 dl majones
1 dl gresk yoghurt
1 ss sitronsaft
1 ts dijonsennep
1 ts malt gurkemeie
1 ts sukker
salt
nykvernet pepper
Servering rugbrød
1 sitron
1 neve bredbladet persille
1. Rens løk. Skrell gulrot. Skyll gressløken. Finhakk løk, gulrot, gressløk, rødkål, kapers og sylteagurk, gjerne i en miniblender. Rør alt sammen med resten av ingrediensene til remuladen, og smak til. 2. Skyll og tørk fiskefilene. Vend dem i mel, så i sammenpisket egg og til slutt i griljermel med salt og pepper. Stek fisken i en stor stekepanne med smør og olje.
3. Server fiskefiletene med rugbrød og remulade, og pynt med sitronskivene og persille.


Alltid noe godt til middag
Tirsdag: Andelår med vintersalat
4 porsjoner
Tid: 30 min
Annonsørinnhold
LYKO
Du påfører vel ikke parfyme her?(Det har dessverre vi gjort!)
i samarbeid med LYKOIngredienser
4 små andelår
salt
nykvernet pepper
2 ss smør til steking
Vintersalat
100 g frisk spinat
1 eple
2 ss olivenolje
1 ss balsamicoeddik
1 ts dijonsennep
1 ts lønnesirup
salt
nykvernet pepper
50 g valnøtter
100 g fast chèvre
1. Sett ovnen på 200°. Skyll og tørk andelårene, og strø på salt og pepper. Stek dem med skinnsiden ned i smør til skinnet blir sprøtt og gyllent. Sett så pannen i ovnen i ca. 5 minutter, til lårene blir lett rosa inni. La dem hvile i ca. 10 minutter.
2. Skyll og rist vannet av spinaten. Legg på et serveringsfat. Skyll eplet, og skjær i papirtynne skiver. Rør olivenolje, balsamico, sennep, lønnesirup, salt og pepper sammen til en dressing, og bland den i salaten.
3. Rist valnøttene i en tørr panne, og hakk dem grovt. Fordel valnøtter og chèvre i mindre biter over salaten, og bland lett sammen. Server med andelår og godt brød.

Onsdag: Brennende kjærlighet med bacon og grønnsaker
4 porsjoner
Tid: 30 min
Ingredienser
400 g bacon i et helt stykke
250 g sjampinjonger
200 g østerssopp
3 gulrøtter
4 løk
Potetmos
1 kg poteter
1 dl melk
20 g smør
salt
nykvernet pepper
Syltede rødbeter
1 rødbete
2 dl eplesidereddik
1 ss honning
1 ts hele pepperkorn
2 laurbærblader
Servering
1 bunt kruspersille
1. Skrubb rødbetene, og skjær dem i papirtynne skiver, gjerne på en mandolin. Kok opp rødbetskivene i en kjele sammen med de øvrige ingrediensene under omrøring, til honningen smelter og laken når kokepunktet. Ta straks kjelen av varmen, og hell alt i et rent og varmt syltetøyglass. Avkjøl.
2. Skrell potetene, og skjær i terninger. Kok i usaltet vann til de blir møre. Hell av vannet. Varm melken i en annen kjele eller i mikroovnen. Mos terningene med en potetmoser. Tilsett smør og varm melk. Smak mosen til med salt og pepper.
3. Skjær bacon i terninger, og stek dem sprø i en tørr panne. Rens soppen, og skjær i terninger. Skrell gulrøttene, og skjær dem i små terninger. La soppen og gulrøttene steke med i pannen til de er møre og gylne.
4. Skyll og finhakk persille. Anrett potetmosen på tallerkener. Fordel bacon og grønnsaker over mosen, og tilsett rødbeter og persille til slutt.

Torsdag: Spinat-curry med kylling
4 porsjoner
Tid: 30 min
Ingredienser
500 g hakket dypfryst spinat
1 løk 2 hvitløkbåter
2 cm frisk ingefær
2 ss smør til steking
500 g kylling i strimler
2 ts malt koriander
1 ts malt spisskummen
½ ts malt gurkemeie
2 ss garam masala
2 ½ dl kremfløte
2 dl gresk yoghurt
salt
nykvernet pepper
Tilbehør
4 dl basmatiris
1 neve frisk koriander
1. Kok ris etter anvisning på pakken.
2. La spinaten tine, og press ut så mye vann som mulig gjennom en sikt. Rens og finhakk løken. Rens hvitløk, og skrell ingefær. Finriv hvitløk og ingefær.
3. Stek løk, hvitløk og ingefær i smør i en gryte. Tilsett kyllingstrimler sammen med alt krydderet. Rør godt, og la det steke til kyllingkjøttet blir brunet. Tilsett spinat og fløte, og kok opp.
4. La retten småkoke i ca. 10 minutter, og rør så yoghurt i sausen. Smak til, og server spinat-curry med kokt ris og fersk koriander.

Fredag: Pai med kjøttfyll
4 porsjoner
Tid: 1 time 50 min
Ingredienser
Paibunn
350 g hvetemel
1 ts salt
250 g smør
6 ss iskaldt vann
1 eggeplomme
Kjøttfyll
500 g biffkjøtt
250 g sjampinjonger
250 g portobellosopp
1 ss smør til steking
2 løk
2 hvitløkbåter
1 ts tørket timian
3 ss hvetemel
1 ts salt
nykvernet pepper
70 g tomatpuré
2 dl kremfløte
2 dl grønnsakbuljong
3 laurbærblader
1. Bland mel og salt i en bolle. Skjær smør i små terninger, og smuldre dem raskt ut i melet med fingrene. Tilsett vann, og rør rundt med en gaffel. Samle deigen, og tilsett mer vann til en passe fast deig. Trykk deigen sammen, pakk den inn i plast, og la den ligge kjølig i ca. 30 minutter.
2. Rens soppen, og skjær i skiver. Stek dem i smør i en tykkbunnet gryte til det blir gyllent. Rens løk, og skjær i tynne båter. Rens hvitløk, og skjær i skiver. La løk og hvitløk steke med til de blir myke og blanke. La kjøttet steke med i kjelen. Tilsett timian, mel, salt og pepper, og rør rundt. Hell i tomatpuré, fløte, buljong og laurbærblader. Legg på lokk, og la retten småkoke i ca. 20 minutter. Smak til med salt og pepper.
3. Kjevle 2/3 av deigen ut på et meldrysset bord. Kle en paiform som er 24 cm i diameter med bakepapir, og legg deigen i formen. Trykk deigen fast langs kanten. Fordel gryteretten i bunnen. Kjevle ut den siste 1/3 av deigen. Skjær den i en sirkel litt større enn formen, og legg deiglokket over formen. Klem kantene godt sammen. Trykk også gjerne rundt med en gaffel, pensle lokket med eggeplomme.
4. Skjær et kryss midt i paien, og bak den midt i ovnen i ca. 45 minutter. La den avkjøles litt, og server.

