Mandag: Scampi med nudler og peanøttsaus
4 porsjoner
Tid: 25 min
Ingredienser
250 g scampi
300 g nudler
200 g edamamebønner fra fryseren
3 pak choy
hvitløkbåter
4 cm frisk ingefær
1 ss rød karripasta
1 ss ristet sesamolje
1 boks kokosmelk
2 ss peanøttsmør
3 ss fiskesaus
1 lime
3 vårløk
½ dl salte peanøtter
frisk koriander
1. Rens scampiene hvis de har skall, men la halen sitte på.
2. Kok nudler etter anvisning på pakken, og skyll dem i kaldt vann slik at de ikke klistres sammen. Hell kokende vann over edamamebønnene, og la dem tine. Skyll pak choy godt, og del dem i fire.
3. Rens og finriv hvitløken.Skrell og riv ingefær. Stek hvitløk og ingefær i karripasta og sesamolje, og tilpass mengden karripasta etter hvor sterk du ønsker retten.
4. Tilsett scampi, og la dem steke til de begynner å bli røde. Hell i kokosmelk og peanøttsmør, og rør sammen til en saus. Smak til med fiskesaus og limesaft, og tilsett edamamebønner og nudler. Bland pak choy i retten slik at bladene blir grønne og faller sammen.
5. Topp wokretten med vårløk skåret i skiver på skrå, peanøtter og frisk koriander.


4 grønne og friske oppskrifter
Tirsdag: Kyllinglår med paprikacaprese
4 porsjoner
Tid: 60 min
Ingredienser
4 hele kyllinglår
2 ss olivenolje
1 neve frisk timian
salt
nykvernet pepper
Paprikacaprese
4 røde paprika
1 boks artisjokkhjerter i vann
2 ss olivenoljesalt
nykvernet pepper
1 mozzarellakule
1 ss balsamicoeddik
1 neve frisk basilikum
Tilbehør
4 dl perlespelt
1. Sett ovnen på 200°. Skyllog tørk kyllingen. Gni lårene inn med olivenolje, timian, salt og pepper, og legg dem i en ildfast form. Sett formen i ovnen i ca. 35 minutter, til kyllinglårene er gjennomstekt.
2. Kok perlespelt etter anvisning på pakken.
3. Rens paprika, og skjær i fire. Hell laken av artisjokkhjertene, og del dem i to.
4. Fordel paprika og artisjokkhjerter på en stekeplate med bakepapir. Bland med halvparten av oljen, og strø på salt og pepper. Sett bakeplaten i ovnen i ca. 30 minutter, sammen med kyllingen, til paprikaene er møre og lett gylne.
5. Fordel paprika og artisjokkhjerter på et fat, og riv mozzarella i mindre biter. Drypp over resten av oljen og balsamico, og pynt med basilikum. Server kyllinglårene med spelt og capresesalaten.

Onsdag: Brødpizza med fetaost og egg
4 porsjoner
Tid: 30 min
Ingredienser
6 arabiske flate brød
150 g fetaost
8 egg
2 ss lys tahini
1 neve bredbladet persille
Tomatsaus
1 løk
2 hvitløkbåter
1 rød paprika
1 ss olivenolje til steking
1 ts røkt paprikapulver
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
salt
nymalt pepper
1 boks hakkede tomater
1. Rens og finhakk løk og hvitløk. Rens paprika, og skjær i små terninger. Stek løk, hvitløk og paprika i olje i en stor panne. Tilsett krydder, og stek til løken får litt farge. Hell hakkede tomater i pannen, og la sausen koke i 10 minutter.
2. Legg brødene på en bakepapirkledd stekeplate. Smør tomatsausen over, og fordel over fetaost i mindre biter. Hell 2 egg på hvert brød.
3. Stek brødene midt i ovnen i ca. 5 minutter, til eggehviten er stivnet og plommen fortsatt er flytende. Drypp tahini over pizzaene. Pynt med bredbladet persille og server.

Torsdag: Meksikansk picadillo
4 porsjoner
Tid: 45 min
Ingredienser
1 stort løk
2 hvitløkbåter
2 ss olivenolje
500 g karbonadedeig
500 g poteter
2 store gulrøtter
1 ts chilipulver
2 ts malt koriander
salt
nykvernet pepper
1 boks hakkede tomater
3 dl kjøttbuljong
Servering
8 tacoskjell
1 neve frisk koriander
1 rødløk
1. Rens og finhakk løk og hvitløk. Stek løken i olje i en gryte. Tilsett karbonadedeig, og stek det brunt. Skrell poteter og gulrøtter, og skjær i små terninger. Bland terningene i gryten. Tilsett chilipulver, koriander, salt og pepper. Bland godt, og la alt stekei ca. 5 minutter.
2. Hell hakkede tomater og buljong i gryten. Legg på lokk, og la retten trekke i 25 minutter, til potetene er møre.
3. Varm tacoskjellene etter anvisning på pakken. Ta bladene av korianderen. Rens rødløk, og skjær i tynne båter. Fyll picadillo i tacoskallene, og strø over koriander og rødløk til slutt.

Fredag: Saltimbocca med varm bønne salat og sopp
4 porsjoner
Tid: 35 min
Ingredienser
2 kalvesnitsler
120 g parmaskinke
1 neve salvie
1 dl hvetemel
salt
nykvernet pepper
4 ss smør
1 ss olivenolje
1 dl hvitvin
Varm bønnesalat
250 g østerssopp
2 ss smør
1 hvitløkbåt
200 g grønne bønner
1 boks butterbeans
½ sitron
salt
nykvernet pepper
30 g parmesan
Servering
bagett
1. Bank snitslene slik at de blir 1 cm tykke med f.eks. et kjevle. Skjær hver bit i to. Legg en skive parmaskinke på hver bit, og legg på salvieblad. Fest bladet i kjøttet med en tannpirker. Bland mel, salt og pepper, og vend undersiden uten skinke i melblandingen.
2. Rens sopp, og skjær i skiver. Smelt smør i en panne, og stek soppen gyllen. Rens og press hvitløken, og la den steke medi pannen. Skyll de grønne bønnene. Hell vannet av butterbeans, og skyll i rennende vann gjennom en sikt. Bland de to typer bønner i pannen, og la det hele steke i 5 minutter. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
3. Anrett salaten på fat, og dryss over høvlet parmesan. Smelt 2 ss smør og 1 ss olje i en panne. Stek kjøttet 1 minutt på siden med parmaskinken. Snu og stek et par minutter på den andre siden. Hell hvitvin i pannen, og la det småkoke i 5 minutter.
4. Ta kjøttet ut av pannen, og tilsett resten av smøret. Kok væsken til en saus. Dryss over noen hakkede salvieblader, og smak til med salt og pepper.
5. Server saltimbocca og saus med varm bønnesalat og gjerne bagett.

