Matplan:

Alltid noe godt til middag

Til deg! Fiks ferdig ukemeny.

Iransk kjøttgryte. FOTO: Winnie Methmann
Iransk kjøttgryte. FOTO: Winnie Methmann Vis mer
Publisert

Mandag: Pizza med søtpoteter, chèvre og rosmarinolje

4 porsjoner
Tid: 40 min

Ingredienser
Pizzadeig

20 g gjær
4 dl lunkent vann
1 ts salt
1 ts sukker
3 ss olivenolje
650 g pizzamel

Pizzatopping
500 g søtpoteter
1 ss olivenolje
salt
nykvernet pepper
200 g fast chèvre

Rosmarinolje
1 neve frisk rosmarin
1 dl olivenolje

1. Rør smuldret gjær ut i vannet. Tilsett salt, sukker og 2/3 av oljen. Rør i litt mel om gangen. Elt deigen smidig. Pensle deigen med resten av oljen, og la den heve tildekket i ca. 1 time.
2. Kjør rosmarin og olivenolje sammen til en grønn olje.
3. Del deigen i 2 deler, og kjevle ut til 2 tynne pizzabunner med en kjevle på meldrysset bord. Flytt bunnene over på bakepapir.
4. Sett ovnen på 250°, og sett 2 bakeplater i ovnen. Skrell søtpotetene, og skjær i papirtynne skiver, gjerne på en mandolin, og fordel på pizzabunnene. Pensle med olje, og strø over salt og pepper. Skjær osten i skiver, og fordel på pizzaene.
5. Trekk forsiktig bakepapiret over på de varme stekebrettene, og stek midt i ovnen i ca. 10 minutter, til pizza­bunnene er sprø og gylne.
6. Drypp over rosmarinolje, pynt med litt frisk rosmarin, og server straks.

Dette er en oransje variant av potetpizzaen med deilig chèvre og rosmarinolje. FOTO: Winnie Methmann
Dette er en oransje variant av potetpizzaen med deilig chèvre og rosmarinolje. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Tirsdag: Italiensk kylling med parmaskinke

4 porsjoner
Tid: 35 min

Ingredienser
4 kyllingbryst
120 g parmaskinke
1 neve salvie
1 dl hvetemel
salt
nykvernet pepper
4 ss smør
1 ss olivenolje
1 dl hvitvin

Salat
50 g ruccola
1 ss olivenolje
1 ss balsamicoeddik
salt
nykvernet pepper
25 g parmesan
10 store kapers

Servering
bagett

1. Skyll og tørk kyllingen. Bank kyllingfiletene til de blir 1 cm tykke ved å legge dem under en bit plastfolie og banke med et kjevle. Del kyllingfiletene i to biter. Legg en skive skinke på hvert stykke, og legg et salvieblad over. Fest med en tannpirker.
2. Bland mel, salt og pepper, og vend undersiden av kjøttet i blandingen. Smelt halvparten av smøret og all olje i en panne. Stek først kjøttet 1 minutt på siden med skinken, og snu. Stek ytterligere et par minutter på den andre siden. Hell på hvitvin, og la det småkoke i 5 minutter.
3. Ta kjøttet ut av pannen, og tilsett resten av smøret. Kok væsken inn til en saus. Dryss et par hakkede salvieblader i, og smak til med salt og pepper.
4. Skyll og rist vannet av ruccola­salaten, og bland med olivenolje, balsamico­eddik, salt og pepper. Grovriv parmesan­osten, og fordel den over salaten sammen med kapers. Server kylling og salat med lune bagetter.

De fylte kyllingfiletene er inspirert av den italienske klassikeren saltimbocca. Tips! Bruk gjerne de store kapersene i salaten. De er dekorative og gode. FOTO: Winnie Methmann
De fylte kyllingfiletene er inspirert av den italienske klassikeren saltimbocca. Tips! Bruk gjerne de store kapersene i salaten. De er dekorative og gode. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Onsdag: Pasta med laks, spinat og kremost

4 porsjoner
Tid: 30 min

Ingredienser
400 g spagetti
200 g frisk spinat
1 sitron
150 g kremost naturell
salt
nykvernet pepper
200 g røkelaks
1 neve frisk dill

1. Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell av vannet, men la pastaen bli igjen i kjelen.
2. Skyll spinaten, og rør den i kjelen med pastaen til den faller sammen. Rør i kremost, sitronsaft, finrevet sitronskall, salt og pepper.
3. Skjær laksen i biter, og bland med pastaen. Anrett pasta i tallerkener, og server straks med dill.

En kremet pastarett er alltid en fornøyelse, og her får du både sunn laks og spinat med på kjøpet. Tips! Smeltet kremost gir god smak på pasta og er lettvint å bruke. FOTO: Winnie Methmann
En kremet pastarett er alltid en fornøyelse, og her får du både sunn laks og spinat med på kjøpet. Tips! Smeltet kremost gir god smak på pasta og er lettvint å bruke. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Torsdag: Omelett med poteter, bacon og grov pesto

4 porsjoner
Tid: 45 min

Ingredienser
200 g poteter
6 egg
1 dl melk
salt
nykvernet pepper
100 g bacon

Grov pesto
50 g mandler
1 bunt frisk basilikum
25 g parmesan

Servering
grovt brød

1. Sett ovnen på 200°. Skrell poteter, og skjær i store biter. Kok potetene i lettsaltet vann. Hell av vannet.
2. Pisk sammen egg og melk, og tilsett salt og pepper.
4. Stek bacon sprøtt i en panne, og la det renne av på kjøkkenpapir.
5. Hell eggeblandingen i pannen, og fordel poteter over. Sett ­pannen midt i ovnen i ca. 20 minutter.
6. Rist mandler lett i en tørr panne, og grovhakk dem. Hakk basilikum, og grovriv parmesan. Bland alt i en bolle.
7. Topp omeletten med grov pesto og bacon, og server med grovt brød.

Har du rester av kokte poteter, er de perfekt å bruke i en middagsomelett. FOTO: Winnie Methmann
Har du rester av kokte poteter, er de perfekt å bruke i en middagsomelett. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Fredag: Iransk kjøttgryte

4 porsjoner
Tid: ca. 2 timer

Ingredienser
400 g biffkjøtt i terninger
2 ss olivenolje
salt
nykvernet pepper
1 løk
2 hvitløkbåter
1 bunt vårløk
100 g bredbladet persille
1 bunt frisk koriander
1 ss malt gurkemeie
½ sitron
½ l grønnsakbuljong
1 boks kidneybønner

Tilbehør
4 dl basmatiris

1. Brun kjøttet i olje på alle sider i en gryte. Krydre med salt og pepper. Rens og hakk løk og hvitløk. Legg det i gryten. La løken steke med til den blir myk og begynner å få farge.
2. Rens vårløk, og hakk det grønne fint i en blender sammen med persille og koriander. Bland det i gryten. Tilsett gurkemeie, og rør rundt. Hell sitronsaft og buljong i gryten, og kok opp. La retten trekke under lokk i 1 ½–3 timer.
3. Kok ris etter anvisning på pakken. Skyll og la bønnene renne av. Bland dem i gryteretten. Smak til med salt og pepper, og server med ris.

Denne gryten er inspirert av en klassisk iransk rett, der kjøtt og bønner trekker i en grønn saus med urter. FOTO: Winnie Methmann
Denne gryten er inspirert av en klassisk iransk rett, der kjøtt og bønner trekker i en grønn saus med urter. FOTO: Winnie Methmann Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer