Matplan:

Alltid noe godt til middag

Til deg! Fiks ferdig ukemeny.

Ertesuppe med reker og karse. FOTO: Columbus Leth
Ertesuppe med reker og karse. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Mandag: Ertesuppe med reker og karse

Mandag: Ertesuppe med reker og karse

4 porsjoner

Tid: 25 min

Ingredienser

1 purreløk

250 g poteter

1 ss smør til steking

400 g frosne erter

1 l grønnsakbuljong

1 bunt basilikum

1 dl kremfløte

1 limesaltpepper

Servering

200 g reker i lake

1 eske karsebrød eller bagett

1. Rens purreløken godt, og skjær den i tynne skiver. Skrell poteter, og skjær dem i små terninger.

2. Varm en gryte med smør, og stek purre og poteter ved middels varme i 2–3 minutter. Tilsett erter og buljong, og kok alt opp. La suppen småkoke i 8–10 minutter.

3. Plukk basilikumbladene av stilken, og rør dem i suppen sammen med fløte. Kjør suppen glatt med en stavmikser direkte i gryten. Varm suppen opp, og smak til med limesaft, salt og pepper.

4. Hell suppen i skåler, og server med reker, klippet karse og godt brød til.

Tirsdag: Kyllingfajita med paprika, rødløk og grov avokadomos

Tirsdag: Kyllingfajita med paprika, rødløk og grov avokadomos

4 porsjoner

Tid: 1 time 10 min

Ingredienser

ca. 500 g kyllingbryst

3 paprika i forskjellige farger

2 rødløk

Krydderolje

6 ss olivenolje

2 ts paprikapulver

1 ts tørket oregano

1 ts malt spisskummen

1 ts malt koriander

½ ts røkt paprikapulver

salt og pepper

Tilbehør

4 dl brun ris eller fullkornsris

Grov avokadomos

2 modne avokadoer

30 g crème fraîche 18 %

1 limesaltpepper

Servering

1 lime

1. Sett ovnen på 215°. Skjær kyllingfiletene i tynne strimler. Rens paprika, og skjær dem i strimler.

2. Skrell rødløk, og skjær i strimler. Bland kylling, paprika og rødløk sammen i en ildfast form.

3. Rør olje og alle krydderne sammen i en bolle, og hell krydderolje over kylling og grønnsaker. Bland godt rundt slik at krydderne blir jevnt fordelt.

4. Sett fatet i ovnen, og stek retten i 20–25 minutter til kyllingkjøttet er gjennomstekt. Rør i retten noen ganger under stekingen.

5. Kok ris etter anvisning på pakken.

6. Del avokado i to, og fjern steinen. Skrap avokadokjøttet ut med en skje, og mos det sammen med crème fraîche og nypresset limesaft. Smak til med salt og pepper.

7. Anrett kyllingen med lime skåret i båter. Server med kokt ris og avokadomos.

Onsdag: Blomkålgrateng og kålsalat med epler og bjørnebær

Onsdag: Blomkålgrateng og kålsalat med epler og bjørnebær

4 porsjoner

Tid: 1 time 15 min

Ingredienser

1 blomkål, ca. 600 g

3 purreløk

1 ss smør til steking

2 egg

3 dl kremfløte

1 ½ ts dijonsennep

2 stilker frisk timian

salt og pepper

4 ss griljermel

50 g revet mozzarella

Kålsalat

1 lite kålhode

2 epler

1 bunt persille

Limedressing

½ dl limesaft

1 ss flytende honning

2 ss olivenolje

salt og pepper

Servering

100 g friske bjørnebær

Godt brød eller bagett

1. Sett ovnen på 180º. Rens blomkål, og skjær i små buketter. Rens purreløk godt, og skjær i tynne skiver. Stek blomkål og purre ganske lett i smør i en dyp panne i 2 minutter. Fordel grønnsakene i et ildfast fat.

2. Rør egg, fløte og sennep sammen, og krydre med finhakket timian, salt og pepper. Hell blandingen over grønnsakene i fatet, og dryss med griljermel og mozzarella. Stek gratengen på nederste rille i ovnen i ca. 45 minutter.

3. Finsnitt kålen. Skyll eplene, og skjær i tynne skiver. Skyll og hakk persille. Bland kål, eple og persille i en bolle.

4. Pisk nypresset limesaft, honning og olivenolje sammen i en bolle, og smak dressingen til med salt og pepper. Bland dressingen med salaten, og server i en bolle.

5. Skyll bjørnebærene, og fordel over salaten. Server gratengen varm med salat og brød.

Torsdag: Burgere med bønnesalat og ostegratinerte poteter

Torsdag: Burgere med bønnesalat og ostegratinerte poteter

4 porsjoner

Tid: 1 time 10 min

Ingredienser

500 g karbonadedeig

salt og nykvernet pepper

1 ss olje til steking

1 ss smør til steking

Ostegratinerte poteter

1 kg poteter

2 ss olivenoljesalt

100 g revet mozzarella

3 stilker frisk timian

Bønnesalat

400 g grønne bønner

1 rødløk

Honning- og sennepsdressing

1 ts dijonsennep

1 ts flytende honning

1 ss hvitvinseddik

3 ss olivenolje

salt og nykvernet pepper

1 bunt persille

Servering

1. Sett ovnen på 200°. Skrubb potetene, og skjær dem i tykke skiver. Fordel dem på bakepapir på et stekebrett. Pensle med olje, og strø på salt. Stek potetene i ovnen i ca. 30 minutter. Dryss med mozzarella og hakket frisk timian. Sett potetene tilbake i ovnen, og stek ytterligere i 5–10 minutter.

2. Kok bønner i lettsaltet vann i 2–3 minutter. Hell av vannet, og avkjøl bønnene i kaldt vann. Skrell rødløken, og skjær i tynne skiver.

3. Rør sennep, honning og eddik sammen i en bolle, og tilsett olje litt om gangen. Krydre med salt og pepper. Vend bønner og rødløk i dressingen, og dryss med hakket persille.

4. Form karbonadedeigen til 4 burgere, og krydre med salt og pepper. Stek burgerne på begge sider i olje i en panne ved sterk varme. Skru ned, tilsett smør, og stek burgerne ca. 2 minutter på hver side. Ta dem ut av pannen og la de hvile i 2 minutter.

5. Server burgerne med bønnesalat og ostegratinerte poteter.

Fredag: Hvit pizza med poteter og bacon

Fredag: Hvit pizza med poteter og bacon

4 porsjoner

Tid: 1 time 10 min

Ingredienser

3 dl lunkent vann

15 g gjær

1 ss olivenolje

1 ½ ts salt

100 g grovt mel, f.eks. speltmel

ca. 375 g hvetemel

Pizzafyll

1 bunt vårløk

1 ss smør til steking

1 ½ ts tørket rosmarin

salt og pepper

200 g bacon i skiver

250 g poteter

100 g crème fraîche, 18 %

200 g revet mozzarella

1. Hell vannet i en bolle, og rør ut gjæren. Tilsett olje, salt og grovt mel. Elt inn hvetemel, litt om gangen, til deigen blir glatt og smidig. La den heve tildekket på et lunt sted i 30 minutter.

2. Skyll og rens vårløken, og skjær i skiver. Stek dem i smør i en panne på middels varme i 3–4 minutter til de blir myke. Strø på ½ ts rosmarin og litt salt, og ta pannen av varmen.

3. Skjær baconskivene i mindre stykker, og stek dem lett gylne i en tørr panne. De skal ikke stekes sprø. La bacon dryppe av på kjøkkenpapir på en tallerken.

4. Skrubb poteter. Skjær dem i tynne skiver, gjerne på en mandolin.

5. Sett ovnen på 250º, varmluft og sett 2 stekebrett i ovnen slik at de blir godt varmet opp. Del deigen i 2 like store biter. Kjevle hver deigbit tynt ut på hvert sitt bakepapir. Smør et tynt lag crème fraîche på de 2 bunnene, og strø på salt og pepper. Fordel mozzarella, vårløk, poteter og bacon over pizzabunnene, og strø på 1 ts rosmarin, salt og nykvernet pepper.

6. Trekk pizzaene over på de varme stekebrettene, og stek i 10–12 minutter til pizzaene er gylne og gjennomstekte. Server straks.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer