Matplan:

Alltid noe godt til middag

Til deg! Fiks ferdig ukemeny.

Laks med hollandaise og blomkålsalat. FOTO: Winnie Methmann
Laks med hollandaise og blomkålsalat. FOTO: Winnie Methmann Vis mer
Publisert

Mandag: Laks med hollandaise og blomkålsalat

Mandag: Laks med hollandaise og blomkålsalat

4 porsjoner
Tid: 60 min

Ingredienser

  • 4 ferske laksefileter
  • salt
  • nykvernet pepper
  • smør eller olje til steking

Bakt blomkålsalat

  • 1 blomkål
  • 2 ss olivenolje
  • salt
  • nykvernet pepper
  • 1 bunt grønne asparges

Hollandaisesaus

  • 150 g smør
  • 2 eggeplommer
  • 3 ss sitronsaft
  • 1 ts dijonsennep
  • salt
  • nykvernet pepper

Servering

  • 1 grov bagett

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200°. Rens blomkål, og skjær den i mindre buketter. Fordel dem på en stekeplate med bakepapir, og pensle med olje. Dryss over salt, og bak blomkålen midt i ovnen i 20 minutter.
  2. Skyll asparges, og knekk av den nederste delen. Skjær asparges i store skiver. Ta stekeplaten ut av ovnen, og bland asparges med blomkålen. Stek videre i ca. 10 minutter, mens du lager laksen og hollandaisen.
  3. Smelt forsiktig smør i en kjele. Hell det smeltede smøret over i en liten skål slik at bunnfallet ligger igjen i kjelen. Vask kjelen. Pisk eggeplomme, sitronsaft og dijonsennep sammen i kjelen ved svak varme til blandingen tykner.
  4. Hell langsomt smøret i sausen mens du pisker hele tiden. Smak til med salt og pepper, og ta kjelen av varmen. Skyll og tørk laksefiletene. Strø på salt og pepper, og stek dem på begge sider i smør eller olje i en panne til de blir gylne og gjennomstekt.
  5. Server fisken med blomkål­salat, hollandaisesaus og brød.

Tirsdag: Potetpizza med trøffelpesto

Tirsdag: Potetpizza med trøffelpesto

4 porsjoner
Tid: 1 time 35 min

Ingredienser pizzadeig

  • 20 g gjær
  • 4 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 2 ss olivenolje
  • 650 g pizzamel
  • 1 ss olivenolje til pensling

Topping

  • 140 g trøffelpesto
  • 2 store poteter
  • salt
  • nykvernet pepper
  • 2 kuler frisk mozzarella à 125 g
  • 1 neve frisk rosmarin

Slik gjør du

  1. Rør smuldret gjær ut i vann i en bakebolle. Tilsett salt, sukker og olje, og rør i mel, litt om gangen. Elt deigen smidig. Pensle den med olje, og la den heve tildekket i en bolle i ca. 1 time.
  2. Sett to bakeplater i ovnen ved 250°. Del deigen i to, og kjevle de to tynne pizzabunnene ut på et meldrysset bord. Legg dem over på hvert sitt bakepapir.
  3. Smør trøffelpesto utover pizzabunnene. Skjær poteter i papirtynne skiver, gjerne på en mandolin. Fordel dem over pizzabunnene sammen med mozzarella i mindre biter. Strø på salt og pepper, og dryss på rosmarin.
  4. Trekk bakepapiret med pizzaene over på de varme bakeplatene. Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter, til pizzaene er sprø og gylne.

Tips! Trøffelpesto kjøper du i spesialbutikker med mat fra middelhavslandene.

Torsdag: Pytt i panne med gnocchi

Torsdag: Pytt i panne med gnocchi

4 porsjoner
Tid: 45 min

Ingredienser

  • 500 g gnocchi
  • 4 svinekoteletter
  • 2 ss smør til steking
  • salt
  • nykvernet pepper
  • 1 stor løk
  • 300 g gulrøtter
  • 2 ss worcestershiresaus
  • 4 egg

Servering

  • syltede rødbeter
  • 1 neve bredbladet persille

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 175°. Kok gnocchi et par minutter i lettsaltet vann til de flyter til overflaten. Hell dem i en sikt, og la dem renne av.
  2. Skjær kotelettene i terninger, og stek dem i halvparten av smøret i en panne til de får litt farge. Strø på salt og pepper. Legg bitene til side på et fat.
  3. Rens og finhakk løk. Skrell gulrøtter, og skjær i terninger. Stek løk lett i resten av smøret i en panne. Tilsett gulrøtter og gnocchi. La det steke til gnocchien tar farge og blir gyllen. Smak til med salt, pepper og worcestershiresaus.
  4. Legg blandingen over på serveringsfat, og stek eggene i pannen. Server med syltede rødbeter og persille.
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer