Mandag: Poteter med bacon og mandler
4 porsjoner
Tid: 30 min
Ingredienser
- 8 poteter
- 150 g bacon i skiver
- 1 salathode
- ½ rødløk
- 1 dl salte mandler
- 8 skiver rugbrød
Urtemajones
- 1 dl god majones
- 1 neve frisk dill
- 1 neve kruspersille
Slik gjør du:
- Skrubb eller skrell potetene. Kok dem møre i lettsaltet vann, og la dem avkjøles. Skjær potetene i skiver.
- Stek bacon sprøtt i en panne, og la det dryppe av på kjøkkenpapir. Skyll og rist vannet av salatbladene. Skrell og finhakk rødløk.
- Grovhakk de salte mandlene.
- Kjør majonesen, dill og persille sammen med en stavmikser.
- Fordel salat og poteter på brødskivene, og topp med urtemajonesen, bacon, rødløk og mandler.


Til deg: Fiks ferdig ukemeny!
Tirsdag: Svinefilet i grønn karri
4 porsjoner
Tid: 25 min
Ingredienser
- 1 svinefilet
- 1 løk
- 2 hvitløkbåter
- 4 cm frisk ingefær
- 2 ss grønn karripasta
- 2 ts nøytral olje
- 2 bokser kokosmelk
- 1 brokkoli
- 1 boks bambusskudd
- 1 lime
- 3 ss fiskesaus
Tilbehør
- 4 dl svart ris
Servering
- 2 ss kokosflak
- 1 neve frisk basilikum (gjerne thaibasilikum)
Tilbehør
- 4 porsjoner kokt svart ris
Slik gjør du:
- Kok svart ris etter anvisning på pakken.
- Renskjær fileten for sener, og skjær den i 1 1/2 cm tykke skiver. Rens og hakk løk. Rens hvitløk, skrell ingefær, og riv begge fint. Stek løk, hvitløk, ingefær og karripasta i olje i en gryte et par minutter. Tilsett kjøttet, og stek godt på begge sider. Hell på kokosmelk, og la retten småkoke i ca. 10 minutter.
- Skyll brokkoli, del den i små buketter, og la dem koke i gryten til de blir møre. Hell væsken av bambusskuddene, og bland dem i retten. Smak til med limesaft og fiskesaus.
- Legg svart ris i boller, og topp med grønn karri, kokosflak og basilikum.

Onsdag: Quiche med røkelaks
4 porsjoner
Tid: 50 min
Ingredienser paideig
- 200 g hvetemel
- 1 ts salt
- 100 g kaldt smør
- 1 eggeplomme
Fyll
- 5 egg
- 1 dl melk
- salt
- pepper
- 200 g røkelaks
- 2 ss kapers
- 1 neve frisk dill
Servering
- 125 g blandet grønn salat
- ½ sitron
- 2 ss olivenolje
- salt
- pepper
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 175°. Bland mel og salt i en skål. Skjær smør i terninger, og smuldre det i melet. Tilsett eggeplomme, og rør med en gaffel. Tilsett 1 ss vann hvis deigen ikke er smidig nok.
- Kjevle deigen ut på melstrødd bakebord, og trykk den godt ned i en paiform som er 25 cm diameter. Prikk bunnen med en gaffel, og forstek midt i ovnen i 10 minutter.
- Pisk egg, melk, salt og pepper sammen, og hell i den forstekte paideigen. Legg på biter av røkelaks, og dryss over kapers og dill.
- Stek paien i ca. 20 minutter, til eggeblandingen er fast.
- Server paien med salat som er blandet med sitronsaft, olivenolje, salt og pepper.

Torsdag: Gresskarsuppemed svart ris
4 porsjoner
Tid: 55 min
Ingredienser
- 3 dl svart ris
- 1 gresskar
- 1 løk
- 2 hvitløkbåter
- 1 neve frisk timian
- 1 ss olivenolje
- salt
- nykvernet pepper
- 1 l grønnsak- eller hønsebuljong
- 1 dl kremfløte
- 1 sitron
Slik gjør du:
- Kok ris etter anvisning på posen Sett ovnen på 175°. Del gresskaret i to, og fjern kjernene med en skje. Skjær gresskarkjøttet i terninger, og fordel det på en bakepapirkledd stekeplate.
- Rens og skjær løk i båter. Rens hvitløk. Hakk timian, og gjem litt til pynt. Bland løk, hvitløk og timian sammen med gresskarbitene. Drypp over olje, og krydre med salt og pepper. Bak dette i ovnen i 30 minutter, til gresskarterningene er lett gylne.
- Ta av 1/4 av gresskarbitene til topping.
- Kjør resten av de stekte grønnsakene sammen med varm buljong, fløte og sitronsaft ved hjelp av en blender til suppen har fått en kremet konsistens.
- Smak til, og server suppen med crème fraîche, svart ris, stekte gresskarterninger og litt timian.

Fredag: Chili con kylling
4 porsjoner
Tid: 35 min
Ingredienser
- 1 stor løk
- 3 hvitløkbåter
- 1 liten rød chili
- 1 ss olivenolje til steking
- 400 g kyllingkjøttdeig
- 1 ss paprikapulver, gjerne røkt
- 1 ts kanel
- ½ ss malt spisskummen
- salt
- nykvernet pepper
- 1 boks hakkede tomater
- 140 g tomatpuré
- 1 grønnsakbuljongterning
- 2 bokser kidneybønner
- 30 g mørk sjokolade
- 3 ss rødvinseddik
Tilbehør
- 1 spisskål
- 1 avokado
- 125 g tortillachips
- 1 dl crème fraîche, 18 %
- 1 neve frisk koriander
Slik gjør du:
- Rens og hakk løk og hvitløk. Rens og finhakk chili. Stek løk, hvitløk og chili i olje i en gryte. Tilsett kjøttdeig og krydder, og stek til kjøttet får farge.
- Tilsett tomater, tomatpuré og eventuelt 1 buljongterning. La gryten småkoke i minst 15 minutter.
- Skyll og la bønnene renne godt av. Rør dem i chiligryten. Smak retten til med sjokolade, rødvinseddik, salt og pepper.
- Finsnitt kålen. Del avokadoen i to, fjern steinen, og skjær kjøttet i skiver. Server chili con kylling med kål, avokado, tortillachips, crème fraîche og koriander.
